Jump to content

stockinfo.no

Medlem
 • Posts

  375
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by stockinfo.no

 1. VIDAR skrev:

  Stockinfo, Blir virkelig alt det du nevner over godtatt av ligningsmyndighetene?

  Sanntid og trade-program er vel ok, men aviser, PC og internett? Hvor mye er vanlig å trekke fra i så tilfellet?

   

  Tydelig at jeg opererte med for få fradag i år...

   

  Jeg har trukket fra noen aviser, internett og abn. på stocktalk.no tidligere, men er litt usikker på om de godtok alt (er jo ikke store summene det er snakk om). JEg vet ihvertfall at flere skribenter på ST har trukket ofra PC (over 3 år) og mobiltelefon (du kan få oppdateringer og også handle fra enkelte mobiler). Internett er jo absolutt en kostnad ved aksjehandel og forsåvidt PC også!! Tror det skal gå greit, ihvertfall det de på ST ga uttrykk for :)

 2. Stockinfo.no, takker for oppklaring, men etter dette har jeg enda flere spørsmål....(Jeg hater skatteproblemer, og er meget takknemlig for å få hjelp)

   

  Jeg jobber selv i firmaet(AS et) og tar ut lønn. Har så langt prøvd å begrense lønn slik at jeg får skikkelig med pensjonspoeng og spart resten til utbytte pga skattefordel. Bør jeg endre på dette?

   

  Vil det etter de nye skattereglene lønne seg å ta ut hele overskuddet som lønn, og dermed droppe hele utbyttet ?

   

  Når det kommer til porteføljen i AS'et så er den fast. Jeg gjør meget sjelden handler. Ellers er det jo ikke no fordel m.h.h.t PC, aviser og lignende da dette går inn i regnskapet uansett.

   

  Får begynne med å si at det er ikke så mye som er sikkert da man ikke har tatt ibruk disse nye skattereglene enda, men det jeg skrev i sist innlegg er ganske så sikkert.

   

  Jeg har snakket med AS-avdelingen på Oslo lokningskontor og forklart sit. med eget AS som kun brukes til Trading. Dette var noe de ikke hadde ofret så mange tanker enda, men hun sa at det ganske sikkert kom til å bli slik som jeg skisserte (du kan ta ut utbytte om du ikke selv er ansatt, med 28% skatt minus skjermingsgrunnlag). Om du selv er ansatt i firma og har andre intekter så skattes jo disse som vanlig, men jeg vil anta at du kan ta ut utbytte til 28% skatt om du har aksjegevinster. Men er litt usikker her på hvordan de ser på utbytte ift til aksjegevinst og "vanlig" inntekt for firma.

   

  Jeg spurte også likningskontoret om de samme reglene ved beskatning i AS gjelder for NUF (Norskregistrert Utenlandsk Foretak), men der var de helt blanke, så det blir nok moro dette her neste år, hehe... Uansett, de nye skattereglene ifm aksjegevinst skal hindre dobbel beskatning (uttalelse fra finans.dep.) ergo betaler du bare 28% skatt (minus skjerming) på utbytte fra firma når det gjelder aksjegevinst...Akkurat hvordan det blir når du selv er ansatt i ASet og genererer andre intekter er jeg usikker på, men ville ikke bekymret meg mye om jeg var deg..

   

  Håper dette var litt oppklarende ihvertfall...ekstremt få som har god greie på dette her!! ;)

 3. Litt fakta om olje:

   

  Brent Crude

  Shall consist of all North Sea Oil grades including Brent Crude, Brent Sweet Light Crude, Oseberg and Forties.

   

  WTI (West Texas Intermediate Crude)

  Shall include all grades of West Texas Intermediate Crude Oil or sometimes referred to as West Texas Intermediate, WTI, and WTI Cushing.

   

  NYMEX Crude

  Shall consist of all grades of NYMEX Crude Oil including Nymex Sweet Light Crude· Nymex Sweet, and all others listed on the New York Mercantile Exchange.

   

  IPE Crude

  Shall include all grades of crude oil as listed on the International Petroleum Exchange.

   

  Heating Oil

  Shall include all oil based products used for the purpose of creating Oilheat.

   

   

  les mer her...

 4. Snakket med selskapsavdelingen på Oslo likningskontor nå ifm skatt på trading gjennom AS. Jeg spurte da i samme slengen om RISK neste år...

   

  Svaret jeg fikk:

  1. Det er ikke RISK neste år!

  2. Har du kjøpt en aksje i år (2005) og selger den neste år eller senere så er det da 28% skatt minus skjermingsgrunlaget (5 års statsobligansjonsrente).

  3. Har du kjøpt aksjer i 2004 så gjelder punkt 2, men inngangsverdien justeres ift RISK for 2004.

  4. Har du kjøpt aksjer i for eks 2000 og selger etter 01.01.2006 så gjelder punkt 2, men inngangsverdien justeres ift til alle tidligere RISK- i dette tilfellet 2000 til 2004. RISKen legges da sammen, evt regnes mot hverandre om det er pluss noen år og minus andre år.

 5. Hvor finner man "pålydene" for aksjene, for eks CRU, SRI, JIN?

   

   

  Jeg har fått x-antall ark ferdig utfylt og de ser greie ut og postene skal vel legges sammen og overføres til gevinst/tap på RF1061-skjema. MEN de har ikke fått med seg intradag-tradingen og her er det også endel handler jeg må fylle ut manuelt på RF-skjema. Hvordan regner man da sluttsummen i RF-skjema? Slenger man bare på summene fra de ferdigutfylte skjemaene på det RFskjema jeg selv har fylt ut?

  Skjønte noen det?!?! hehe...moro dette her!!

 6. Ift dette med negativ RISK så lønner det seg vel å selge for årsskiftet og kjøpe igjen på nyåret så unngår man RISK, men dette er kanskje på kant med loven? Ihvertfall ifølge dagens artikkel om skatt på DN.no! Tror jeg bare eide ett eller to selskaper over nyåret så jeg slipper ihvertfall så mye RISK-tullball :)

 7. Jepp, det var det jeg trodde Kris, men var litt overrasket over at GRO hadde tap i 2004 for utbytte var ikke all verdens tror jeg og jeg tror de tjente bra med penger- men hadde vel ikke helt kontroll her....hmmm.

   

  Jeg tror ikke det har noe å si om jeg har tap eller gevinst på aksjen, må nok nedjustere uansett...

 8. Disse skattesjekkes med lupe

  Av dn.no 28.04.2005

   

  Hvert år tar liknings-myndighetene ut enkelte poster i selvangivelsen som blir gjenstand for en ekstra grundig sjekk. Her er postene hvor du bør ha dokumentasjonen i orden.

   

  - I år vil vi ha fokus på aksjer og verdipapirer, samt forhold knyttet til utlandet, slik som eiendom, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen i Skattedirketoratet til Dagbladet.

   

  Dette sjekker likningskontoret i år:

   

  Aksjesalg: Mange bruker feil kjøpspris på aksjene, mens andre selger tapsaksjer rett før nyttår og kjøper dem tilbake dagen etterpå. De sistnevnte kan risikere at fradraget blir underkjent.

   

  Boligutleie: Fradrag i forbindelse med skattepliktig utleie får en ekstra sjekk. Også boligsalg blir gjennomgått.

   

  Ekstraordinær boligskade: Ekstraordinær skade på egen bolig som overstiger 10.000 er fradragsberettiget. God nok dokumentasjon er svært viktig.

   

  Pyramidespill: T5PC-deltagere og andre som har tapt på pyramidespill må kunne dokumentere tapene sine.

   

  Har du ført opp reisefradrag, fradrag for store sykdomsutgifter eller har inntekt/eiendom i utlandet, så bør du også ta en ekstra kikk på disse postene før selvangivelsen leveres.

   

  Kilde: Dagbladet

 9. Registrerte meg akkurat på siden på leting etter bøker og info generelt som omhandler aksjemarkedet. Har lest gjennom denne lenken men tolker den som at bøkene nevt her kanskje er for litt viderekomende i gamet.

   

  Lurte på om noen kunne gi meg råd om bøker som forklarer disse tingene fra scratch, dvs. hvordan aksjemarkedet er bygd opp, hva som påvirker kursen og hvorfor. Og en definisjon og grundig forklaring på alle disse fantastiske utrtykene som florerer på plasser som denne  :blink:

   

  Merket meg en bok som heter aksjeskolen, kanskje noen har lest den og anbefaler den, evt anbefaler en annen bok.

   

  På fårhånd takk for nyttige og muligens unyttige svar.

   

  elkalif

   

  Likte du matte og fysikk på skolen + andre teorifag så er Aksjeskolen sikkert grei nok å lese! ikke at man trenger matte og fysikk-kunskaper for å lese den, men den er litt tørr, ihvertfall ift Grøtte sin bok om "Aksjekjøp og daytrading"!

   

  Ellers er det myyyye stoff å finne på nettet som er like greit å lese som en bok eller to!!

   

  Vi du ha noen andre anbefalinger (eng bøker) som er bra så si ifra!!!

 10. Jeg leste ferdig "Atlas Shrugged" i januar. Skikkelig lefse, hvor relevant den var i forhold til aksjer vites ikke, men en fasinerende historie og en bra bok som spiller spørsmål ved både samtidens filosofi og moral. Kan anbefales på det sterkeste.

   

  Nå er jeg ferdig med boka etter å ha lest iherdig så langt i påsken. Er enig med fiskepinna at dette var virkelig en skikkelig LEFSE!! Dette er en roman som er godt skrevet og som gir deg en god dose moral, politikk, fornuft, romantikk, litt action og spenning, og mange tanker rundt hvordan et samfund burde fungere (spesielt da med tanke på business og økonomisk styring).

   

  Dette er en bok jeg vil anbefale på det sterkeste og som du sannsynligvis vil like om du interesserer deg for business/kapitalisme/finans etc...

   

  Atlas Shrugged er en bok (eller bibel som morgenbladet kaller den) som gir deg noe mer en bare underholdning. Mitt første ord etter å være ferdig med boka var: WoW!! ;-)

   

  Nå gleder jeg meg til å begynne på ei lynn lita lefse på snaue 250 sider ;)

 11. Angående "for stram snipp" Pan: ytterlighetene her er jo HO på den ene siden og AF på den andre. ST i midten med helning mot HO (men langt ifra egentlig) og TC (imarkedet) også i midten med helning mot AF.

   

  Konklusjon: vi kan kanskje løsne snippen litt? Men tror ikke det er snippen som er begrensningen som fører til lav aktivitet, jeg tror vi må ta tiden til gode- så blir vi nok større. Jeg betaler 7-800 i året for ST, men har i det siste vært på nippen til å si opp abn. da jeg ikke føler at det er verd så mye. Holder AF en bra tone med litt aktivitet og fortsetter å være gratis tror jeg det kan bli en bra utfordrer til ST ;-)

 12. Hva vil vi egentlig med dette forumet?

   

  Aktiviteten er nedadgående.

  Er det for stram snipp her?

  Det er selfølgelig koselig med prat om hvem som har beste bumerke,

  finest vær. største bilen osv.

  Dette skaper ikke bruduljer av noen art.

  Hvis derimot noen prøver å ha negative synspunkter på et medlem, eller en

  bestemt aksje, ja .. da er det stopp.

  Unntaket fra denne regel er at hvis innlegget kommer fra "ti på topp listen"

  da er det OK.

  Slik kan det ikke fortsette!

  Til alle med få innlegg.

  Fortsett,- skriv gjerne negative innlegg.

  Det er det som skaper debatt, og det er det vi trenger.

  Ikke godta at du blir avspist med beskjed om å logge av, eller finne på noe

  mer fornuftig.

  Skriv din mening, - den trenger vi.

   

  La for all del ikke Janteloven styre deg!

   

  Mulig jeg har gått glipp av noe her med tanke på janteloven etc, men jeg oppfatter den tonen vi har i forumet (ihvertfall i pitten) som veldig bra. Har så langt ikke sett ett tilfelle at skittkasting eller noe som likner på det- og synes det er meeeget behagelig. Jeg har lest/brukt ST mye tidligere og bruker det fortsatt- der er det mye skittkasting og mye usakligheter.

   

  Tonen her på AF er helt kanon, la oss fortsette slik. Jeg vil ikke ha mer aktivitet om dette fører til mer skitkasting og usaklige/ikke relevante diskusjoner ;-)

 13. Flere indikatorer (til oppklaring :)

   

  consumer confidence

  The degree of optimism that consumers are expressing for the state of the economy through their saving and spending activity.

   

  consumer confidence index

  A measure of consumer optimism toward current economic conditions. The consumer confidence index was arbitrarily set at 100 in 1985 and is adjusted monthly on the basis of a survey of about 5,000 households. The index considers consumer opinion on both current conditions (40% of the index) and future expectations (the other 60%). The Consumer Confidence Index is closely watched because many economists consider consumer optimism an important indicator of the future health of the economy.

   

  Kilde

 14. Fakta om Tankskip (VLCC, ULCC, osv)

   

  VLCC (Very Large Crude Carriers), råoljetankskip på mellom 220.000 og 310.000 dødvekttonn.

   

  ULCC (Ultra Large Crude Carriers), råoljetankskip større enn 310.000 dødvekttonn.

   

  Suezmax, råoljetankskip på mellom 120.000 og 150.000 dødvekttonn. De største råoljetankskipene som kan gå fullastet gjennom Suez-kanalen.

   

  VLOO (Very Large Ore Oiler), skip på størrelse med en VLCC, men som kan ta enten olje eller malmlaster.

   

  Tidscerteparti (timecharter, t/c) - frakten avtales som leie for skip med mannskap. Befrakteren bestemmer hvordan skipet skal benyttes. Befrakteren betaler de "reiseavhengige" utgiftene som bunkers, havne- og kanalutgifter, samt utgifter til lasting og lossing, mens mannskap, administrasjon etc. dekkes av reder.

   

  Worldscale (WS) – Fraktesystemet Worldscale er en tabell som gir antall dollar per tonn olje for nesten enhver tenkelig reisekombinasjon. Fraktratene i tabellen - de såkalte flat-ratene - betegnes Worldscale 100 (W100).

   

  Flat-raten er den raten per tonn som gir standardskipet (for tiden et skip på 75.000 dwt) en inntjening på USD 12.000 per dag på T/C-basis for den gitte reisen. Der flat-raten er USD 10,00 per metrisk tonn, vil ratenivået ved W50 bli 50 prosent av basisraten W100, altså USD 5,- per tonn. Flat-raten W100 skal altså være like lønnsom for "standardskipet", uansett hvilken av reisene i tabellen skipet sluttes for. Store tankskip trenger lavere W enn små for å tjene penger.

   

  Kilde (Imarkedet)

 15. Fakta om inflasjon

   

  Statistisk sentralbyrå utarbeider prisvekst-tallene ved å undersøke faktiske priser på et representativt utvalg av varer og tjenester som selges til forbrukere i Norge.

   

  For det første er det viktig å merke seg at dette dreier seg om faktiske priser ut til forbruker. Er det salg, går prisen ned. Økes avgifter, går prisen opp.

   

  For det andre er det viktig å merke seg at det er gjort et utvalg. Utvalget gjøres en gang i året og er ment å representere varer og tjenester som faktisk er etterspurt av forbrukerne. Ellers ville man over tid endt opp med en indeks hvor skomakertjenester veide tyngre enn PCer.

   

  Norges Banks mål er at prisveksten skal være 2,5 prosent to år frem i tid - hverken mer eller mindre. Dersom banken tror prisveksten blir lavere, senkes renten. Dersom den tror prisveksten blir høyere, økes renten.

   

  Det er viktig å merke seg at Norges Bank ser to år frem i tid. Banken heller nå mot å øke renten, selv om den tror prisveksten de kommende månedene - midlertidig - vil falle under målet.

   

  Det er også meget viktig å merke seg at Norges Bank ikke styrer etter den ordinære konsumprisindeksen, som forkortes KPI.

   

  Norges Bank ser i stedet på er konsumprisindeksen justert for avgiftsendringer og uten energipriser, populært kalt KPI-JAE. Dette gjøres fordi man mener dette bedre illustrerer den underliggende prisveksten

   

  Kilde (Imarkedet)

×
×
 • Create New...