Jump to content

Vegard

Medlem
 • Content Count

  1 509
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by Vegard

 1. Bruker Saxo Bank, der kan du handle gull og sølv spot eller med futures. Langsiktig kan du kjøpe metaller spot, og evt. hedge mot valutarisken med en short USDNOK-posisjon. Tror det kreves 2% margin, dvs still 2000 kroner for å handle 100 000 kroner i gull/sølv. Men pass på gearingen, det er rimelig volatile råvarer. Sjekk www.saxobank.com.
 2. Har brukt SaxoTrader i et par år, og er veldig fornøyd med plattformen. Stoploss i valuta utføres normalt øyeblikkelig, jeg har ikke hatt noen som helst problemer med stops i noen valutakryss jeg har handlet, og har hatt mange hundre trades. Gearingen deres er på 100 ganger for de større kryssene. Du får også god tilbakemelding dersom du kontakter meglerne over chatten i plattformen om du har spørsmål. Anbefaler å bruke danske Saxobank og ikke Netfonds Omnitrader. I tillegg til valuta handles aksjer med lave marginkrav på en haug børser verden over, samt futures og valutaopsjoner og -forwards. Jeg vil ikke anbefale deg å følge handelstipsene deres, de går stort sett i null jevnt over, men deres Mean-Reversing-Model går svært godt i pluss når det gjelder aksjekjøp.
 3. Blir med på spillet deres. Gjør klar for hard kamp. Jeg har kjøpt olje og medisin gjennom Marathon Oil og Merck. Solgt husbyggere og Deutsche Bank pga renteutsiktene i US og EU.
 4. De mest alarmerende makroøkonomiske signalene er de vi i disse dager får fra USA. Veksten i økonomien svekkes, samtidig som inflasjonen styrkes og er over FEDs smertegrense på 2%. Dette er stagnasjon kombinert med inflasjon, på folkemunne stagflasjon. Ettersom FED har uttalt at de vil fokusere mest på å holde inflasjonen under kontroll kan de fint sette opp renta en og to ganger til selv om dette vil hemme veksten mer enn hensiktsmessig. Sammen med dette har du den inverterte yieldkurven som gir lånegiverne vanskeligheter da de ikke kan finansiere korte utlån med lengre lån til lavere rente. Disse faktorene kan gi en svært negativ utvikling i markedene i tiden fremover. Følg med på CPI-tallene 14:30 og Bernankes tale klokken 16:00, disse to hendelsene bør kunne si mye om en evt. renteheving vil finne sted i august.
 5. Gode tekniske longkandidater i USA, basert hovedsaklig på søk etter stabile, lange trender over minst et år: HAL (bonus: breakaway gap på fredag) VLO CHK CME FLIR ASPM UPL Som en portefølje kan dette fungere godt over tid.
 6. Vel, det er absolutt riktig at høy energipris gir forskning på alternativ energi et hopp, men man regner med at alternativ energi ikke vil være like billig som fossile energikilder før om 10-15 år, selv med dagens oljepris. Samtidig ser vi nå at OPEC faktisk arbeider for full maskin med like oppunder 100% utnyttelse av oljekildene. De kan altså ikke lenger øke tilbudet og presse prisen ned slik de har gjort før (men dette bør i stor grad være indiskontert i oljeprisen). Problemet med en short i STL eller oljeprisen er at selv om vi venter en korreksjon i olje, kan vi ikke vite når denne kan komme. For alt vi vet kan olja nå $70 og STL 180 før det skjer. Tekniker'n var for et par måneder siden bombesikker på at oljen skulle ned, og da sto STL i omtrent 110. Hva får deg til å tro at toppen er akkurat her, og ikke om to måneder eller et halvt år? Grunnene du oppgir gjaldt nemlig også for et år siden, da olja sto i $40 dollar. Siden har den steget 50%. Det jeg vil frem til er at det lønner seg å følge trenden til den brytes. I tre år har enkelte prøvd å finne en topp på OSE uten hell, mens de som har fulgt trenden har hatt enorm avkastning. Klart det kommer en stor korreksjon en gang, men hvorfor akkurat denne måneden?
 7. RoRu, du begrunner nå godt hvorfor du mener STL er for høyt priset; oljeprisen skal ned. Men du forklarer ikke med et ord hvorfor du mener oljeprisen vil falle. Jeg vil gjerne se en god begrunnelse for akkurat dette før jeg godtar påstanden om at Statoil er dyr, ettersom de mest åpenbare fakta ikke tilsier noen drastisk lavere oljepris med det første. Kina revaluerte nettopp sin Yuan til 2,1% dyrere mot dollar. Dette vil øke kjøpekraften til det landet som har drevet oljeprisen til slike høyder med like mange prosent, og det er ingen grunn til å tro at landet ikke vil få en tilsvarende 2% økning i oljeimport i tillegg til de ventede (omtrent) 10%. Skal ikke dette fortsette å øke oljeprisen?
 8. Vegard

  Humortråden

  Dette må da vitterlig være den aller minst intelligente kongressmannen i USAs historie. Bomber du Mekka får du ikke bare den halve promillen av ekstremistiske islamister på nakken, du får hele islam samt det meste av resten av verden etter deg.
 9. Stenger NOI-tråden til fordel for denne da.
 10. Mener Tomra har brutt opp over en stigende kile. Høyde i kilen 3 kroner, gir et potensiale på omtrent 31 kroner. FAST: Jeg nevnte negativ divergens og dobbelttopp, men dobbelttoppen brytes ikke før 16 kroner brytes, og vil miste gyldighet dersom topp nummer to blir for høy.
 11. FAST Stygg RSI-divergens i dagchartet, og en dobbelttopp kan dannes ved brudd på 16. Nasdaq er i negativ modus, så følg med på denne.
 12. Hehe, Ragnhild Wiborg skal altså selge aksjer hun ikke selger, for så å kjøpe tilbake aksjer hun har solgt, men ikke solgt. Hvis hun tjener penger på det er hun virkelig rå! :D
 13. AksjePer: Bruk funksjonen "Code" rundt det du limer inn, så får du samme formatering som utklippsstedet, slik Pirelli gjorde ved innliming av eiere.
 14. Olje fyker til himmels, og det bør kanskje også rigg og oljeservice? Smedvig lagger de andre riggaksjene litt. DNO er et oljebet i godt driv SIN var virkelig i slaget på fredag, og kan gå bra også neste uke. Kjøp derfor: SME - 125 DNO - 94,75 SIN - 35,90
 15. Gode longkandidater i langsiktig stigende trend: DNBNOR SME STL AKVER PRS YAR ORK NHY STO SNI TGS
 16. Du tar visst uansett ikke poenget. Sletter denne idiotiske diskusjonen om fem minutter.
 17. Zoonic Å tilbakevise betyr å avvise, det samme som å nekte i retten. Å bevise er noe annet, da har man håndfaste bevis på at man er uskyldig. I dette tilfellet f. eks. en tradelog. Les innleggene nøyere neste gang.
 18. Det har jeg heller aldri påstått. Jeg tilbakeviser, noe som ikke betyr det samme som å motbevise. Lær deg forskjellen eller spør Tekniker'n.
 19. Og hva så? Jeg tilbakeviser ganske enkelt gullpinnens påstand om at Tekniker'n bevisst manipulerer kursen for egen vinning - en påstand som i seg selv er temmelig drøy selv om den er uriktig.
 20. gullpinnen og andre; jeg vet at Tekniker'n bruker et meglerhus som ikke solgte større mengder aksjer i Tomra før 10:38 da nyheten kom.
 21. Jeg har lett litt tidligere, men ikke funnet intradag unntatt ti dager tilbake i tid, da på Bigcharts. Har også en god del intradagshistorikk på Saxotrader.
 22. Cola Jeg så du stilte omtrent det samme spørsmålet på Tomra-tråden, men svarer her siden den tråden bare blir spammet. Fast Search and Transfer regnes med å få en EPS på rundt 0,35 i 2005, noe som gir en P/E på 47. Men FAST antas også å få en EPS-vekst på over 50% de neste årene, som følge av sterk markedsvekst og FASTs sterke vekst innen bransjen. La oss ta et lite regnestykke. Vi antar en EPS-vekst på 50% årlig i fire år fremover: EPS 2005: 0,35 P/E 2005: 47 EPS 2006: 0,52 P/E 2006: 32 EPS 2007: 0,79 P/E 2007: 21 EPS 2008: 1,18 P/E 2008: 14 EPS 2009: 1,77 P/E 2009: 9 Ser du nå forskjellen? Tomra ventes å vokse i Tyskland, men man venter ikke stor vekst utover dette. Derfor bør ikke P/E ligge på 20-tallet etter at Tyskland er priset inn, med mindre Tomra øker sine marginer eller vokser i andre land.
 23. Jeg gjør som pluss201; satser på jalla og møkk: Kjøp CNR - 4,97 Kjøp EME - 1,87
 24. Nåh, hadde noen kjøpt hele OPC og slengt ut FAST-aksjene hadde de vel sittet med en gevinst på 30-40%, så det er ikke helt ¨på jordet, skulle jeg mene.
 25. Sorry, vidar, glemte det. Inngangskurser: FAST 15 GOGL 4,15 FRO 281,50 Avkastning 2,33 % hittil trur eg, så jeg kniver med amatøren om andreplassen.
×
×
 • Create New...