Jump to content

Vegard

Medlem
 • Content Count

  1 509
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Reputation Activity

 1. Upvote
  Vegard got a reaction from sharpshoota in Valutahandel, erfaringer med megler?   
  Har brukt SaxoTrader i et par år, og er veldig fornøyd med plattformen. Stoploss i valuta utføres normalt øyeblikkelig, jeg har ikke hatt noen som helst problemer med stops i noen valutakryss jeg har handlet, og har hatt mange hundre trades. Gearingen deres er på 100 ganger for de større kryssene. Du får også god tilbakemelding dersom du kontakter meglerne over chatten i plattformen om du har spørsmål. Anbefaler å bruke danske Saxobank og ikke Netfonds Omnitrader. I tillegg til valuta handles aksjer med lave marginkrav på en haug børser verden over, samt futures og valutaopsjoner og -forwards.
   
  Jeg vil ikke anbefale deg å følge handelstipsene deres, de går stort sett i null jevnt over, men deres Mean-Reversing-Model går svært godt i pluss når det gjelder aksjekjøp.
 2. Upvote
  Vegard got a reaction from sharpshoota in Teknisk Analyse og signaler   
  Liten oppdatering. Mener ikke triangelet er brutt selv om vi så kurser under 34 i stoplossras og påfølgende kort usikkerhet. Etter min mening er triangelet inntakt. Det var en svært kort tur vi var nede på og under 34, og vi fikk en temmelig kraftig reaksjon opp. Litt for kraftig kanskje, da vi så noe gevinstsikring etter å ha toppet på 34,70 idag.
   
  Som jeg tippet skulle vi ned på støtten, men jeg trodde ikke vi skulle overreagere slik vi gjorde. Mye skyldes vel SL-ras.
   

 3. Upvote
  Vegard got a reaction from sharpshoota in Teknisk Analyse og signaler   
  Støtte finnes på 390, eller i området 388-392, hvor den ofte har stoppet opp på veien opp. Går aksjen under dette nivået, hvor den har korrigert en stund, er det ikke pent. Det kan være et signal om at oppturen er slutt.
   
  Selv solgte jeg PGS på 414,5 for et par dager siden, og håpet jeg skulle få den billigere. Men gjorde ingenting. Var borte etter lunch idag, så da fikk jeg ihvertfall ikke gjort noe.
   
  Dersom aksjen finner sin støtte over 390 er jeg fremdeles bull.
   
  Akkurat nå ligger den på LOD $65,40, tilsvarende NOK 413,50. Pent dollarrally idag fra 6,28 til 6,32 som nok kan ha dempet nedgangen i USA målt i norske kroner.
 4. Upvote
  Vegard got a reaction from sharpshoota in Teknisk Analyse og signaler   
  GOGL
   
  Brudd opp av triangelformasjon, kan bli pen på mandag. Støtte bør finnes ved tidligere motstand 4,40. Lurer på en liten posisjon her.
   

 5. Upvote
  Vegard got a reaction from sharpshoota in Teknisk Analyse og signaler   
  Det kan sikkert være greit å ha en egen tråd å diskutere tekniske signaler på, både langsiktige og intradag.
   
  Jeg har et par tekniske favoritter for tiden, middels langsiktige:
   
   
  FAST har nettopp brutt ut av et stigende triangel det har slitt med i lang tid, og har således et potensiale til å nå minst 16 kroner på kort tid. Gikk veldig mye idag, jeg kjøper enhver dip.
   
  PGS har korrigert sidelengs i en flaggformasjon en stund på vei oppover, men skjøt igjen fart for noen dager siden. Aksjen har trolig potensiale til å nå 440 kroner. Volumbildet i aksjen den siste tiden er nærmest perfekt.
 6. Upvote
  Vegard got a reaction from sharpshoota in DNO - DNO   
  Hmmmm... Jeg ser at jeg har vært litt vel optimistisk i mine anslag hva utbytte angår. Jeg har regnet på saken og funnet ut at i forhold til price-to-book value ratioen må DNO ned i ca. 21,50 etter utbytte, hvis ikke aksjonærenes forventninger endrer seg. Det vil si at de som kjøpte like før utbyttet den 8. juni vil gå i null etter utbytte, de som kjøper idag vil tape rundt 1,2%. Dette er de samme 1,2% kursen har steget siden utbyttet ble kjent.
   
  Likevel mener jeg det er en god kjøpskandidat. Den har svært liten nedside, og er priset med en enorm rabatt i forhold til mange andre selskaper. Aksjen har en price-to-book value ratio (markedsverdien delt på egenkapitalen, eller hva selskapet er verdt om det selger alt, betaler ned gjeld og går konkurs) på 1,4. NOI, som forrige kvartal hadde et underskudd på 5 mill. har en price/book value på ca. 22. DNO har et positivt resultat, enorme mengder likvide eiendeler, er ikke spesielt gjeldstynget og etter min mening en klar kjøpskandidat. Jeg vil regne med at prisen ligger rundt 27-nivået frem til utbyttet, og deretter synker ned mot kanskje 23-24. For aksjonærene, som mottar utbytte vil da kursen ha steget rundt 10 %.
 7. Upvote
  Vegard got a reaction from sharpshoota in Hvilken nettmegler er best?   
  Jeg har faktisk startet en slik tråd i Markedet Generelt, hvor jeg oppfordrer til deling av analyseteknikker eller linker:
  Analyser - teknikker osv.
   
  Dessuten har jeg funnet et fantastisk godt nettsted som både har ordforklaringer og artikler:
  Investopedia
  Ordforklaringene og bruken av teknikker er den grundigste jeg har funnet på nettet. Dessuten har de artikler som inngående utdyper enkelte emner innen analyse, risikoberegning osv. Disse er heller ikke så grusomt kjedelige som mange andre...
  Her er en veldig fin artikkel som tar for seg basic fundamental anayse:
  The Basics of Fundamental Analysis
×
×
 • Create New...