Jump to content

Goof

Trainee
 • Content Count

  156
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Goof

 1. Driver å ser litt på mulighetene for valutahandel. Det er utallige sider hvor dette tilbys på nettet, og desverre er det ikke så enkelt å skille de seriøse fra useriøse. Har sett en del på SaxoBank (samarbeider med Netfonds), og regner med å åpne en konto der. Har lest en del negativt om handelsplatformen deres (Saxo Trader, ikke OmniTrader gjennom netfonds). Hovedsakelig at den er ustabil, og ikke alltid utfører stop-loss ordre raskt nok. Noen som har noen erfaringer, eller kan anbefale andre seriøse tilbydere av valutahandel? mvh. jarand
 2. Vurderer å begynne å handle på NASDAQ igjen etter at jeg tviler mer og mer på utviklingen på OSEBX fremover. Tidligere har jeg vært avhengig av å sjekke kursene på wap regelmessig, da Nordnet (selv ikke gjennom Wintrade) tilbyr stop-loss eller kursalarm på amerikanske aksjer. Kjenner dere til en SMS tjeneste som tilbyr kursalarm? mvh. jarand
 3. Er det noen som kjenner til en tjeneste som tilbyr kursalarmer for amerikanske aksjer? Nordnet har ikke dette. <_<
 4. TOMRA http://i2.photobucket.com/albums/y25/jlonne87/14d2dce9.png Etter 4 måneder med oppgang har TOM gått inn in noe brutal konsolideringsformasjon (mye pga svak OSEBX). Konsolideringen kom i form av en Cup and handle formasjon, som brøt ut i forrigje uke, og har nå fått en throwback til støtten (stiplede linje), noe som skjer for 75 % Cup and handle formasjonene. Volumbalansen er god, og de siste dagenes nedgang har vært på lavt volum. Har selv handlet en del TOM. Legger man cup and handle formasjonen til grunn for kjøpet, er nedsiden liten, ettersom støtten brytes allerede 45,5. Potensialet oppover er vanskelig å fastsette, og avhenger vel også i stor grad av det generelle markedet, men regner med oppgang. Om man vil redusere risikoen (og potensiel oppside) kan man vente til brudd av 50.
 5. Mulig reversal i RGT i form av et stigende triangel, brøt ut i dag på greit volum. Kan også tolkes som en stigende wedge, men heller mer mot triangelformasjonen.
 6. Vurderer BIRD av tekniske årsaker, men er helt uvitende om det fundamentale - dermed skeptisk til å kjøpe før kvartalresultatet. Kan noen fortelle meg hva forventningene er?
 7. Hadde ikke trodd at så mange satt med aksjer for over 500 000.
 8. Mulig bull flag i RGT. Kan bryte nedgående trendlinje i morgen.
 9. PAN blir veldig interessant om den bryter 2.20. Følger med på den tett.
 10. Bra konsolideringsformasjon i GGS ja, volumet synker i takt med akjsen. Men ville ikke kjøpt i påvente av brudd, kjøp heller når trendlinjen (den fallende) brytes på over gjennomsnittilg volum.
 11. Det er ikke mye liv i TA tråden her lenger. Hvet ikke om det har en sammenheng med at tråden har blitt rimelig vanskelig å navigere etter at Zoonic begynte med daglige analyser. Kunne ikke dette bli tatt i en annen tråd, slik at vi fikk kortere mellomrom mellom de postene som faktisk dreier seg om TA? Kunne muligens økt aktiviteten igjen.
 12. Oppgangen i FJO tilsa at en konsolideringsformasjon skulle komme. Denne har nå vist seg i form av et symetrisk triangel (forøvrig samme formasjon som TOM brøt ut av på fredag). Brudd ut av dette trianglet forteller oss at videre oppgang er sannsynlig. Brudd kom på fredag på volum nesten det dobbelte av 15 dagers snittet, men for å være sikker bør man kansje vente til mostanden ved 4,55 er tatt ut. 4.10 - 4.20 anser jeg som et bra område for stop-loss. Legg merke til at man også kan tolke formasjonen som et synkende triangel. Sitter likevel med aksjer, så det sier litt om mitt standpunkt. Et lignende case finner man nå i CRU. Aksjen har også hatt en pen stigning, noe som resulterer i en konsolidering. Konsolideringen her kommer i form av en cup and handle formasjon, samme som man så tilbake juni i BLO da den var på 13 kr. Her kan stop-loss plaseres under håndtaket i formasjonen ved 10,4.
 13. Goof

  VALGET

  Du bør stemme... H Så godt matcher du med de forskjellige partiene: Disse partiene bør du vurdere: H 86,1 % FRP 82,7 % V 60,3 % KRF 50,7 % Disse partiene bør du styre unna: AP 22,7 % SP 18,4 % SV 11,8 % Ingen overaskelser der.
 14. Goof

  VALGET

  Djupedal er den som skremmer meg mest. Det var et dybde intervju med han i Kapital for et par måneder siden, hvor han blant annet snakket om en engangsavgift på alle transaksjoner av aksjer, og forsvarte at det ikke ville føre til dårligere likviditet. <_<
 15. CTG og GOGL ser bra ut teknisk. Sitter stort sett fortsatt i GOL, men skal se nærmere på dem i morgen.
 16. GOL Etter å ha formet en fallende wedge bryter GOL ut av denne i midten av juni, men får rask en throwback til støtten. Ett stigende triangel formes, og aksjen bryter motstand ved et breakaway gap på enormt volum. 75 % av alle stigende triangler får en throwback til støtten, noe som også skjer her, volumet daler og aksjen tar pent i mot på 81, før den snur igjen og bryter gjennom en liten broadening formasjon ved 85,5. Fikk selv kjøpt til 86 i dag. Potensialet til triangelet er opp mot midten av 90-tallet, mens wedgen har et potensiale opp mot 110.
 17. Da er jeg tilbake fra to uker i syden. Solgte meg ut dagen før jeg reiste og gikk glipp av 30 % i BLO... med ettertanke kunne jeg kansje ofret litt fred og tatt med mobilen på stranda. Uansett, GOL ser veldig spennende ut, har fulgt med på den i tre uker nå. Potensialet på lengre sikt ser ut til å være opp mot 110 kr, så kommer nok til å kjøpe meg inn her i morgen om ordrebilde ser bra ut. Kommer til å legge ut teknisk vurdering av den i morgen, har ikke tid i kveld, men kort sagt dreier det seg om brudd på en wedge, stigende triangel med pullback til støtten og en broadening formasjon på kort sikt. Nedsiden er også forholdsvis lav slik jeg vurderer den, med stop-loss på 5 %.
 18. Enig med deg der ramses, jeg har også hatt stop-loss liggende inne på 12,5 i BLO. For de som ikke er inne kan et bekreftet brudd på 13,4 være en god inngang.
 19. Helt enig, og da er man i utgangspuntket over på high and tight flag, som egentlig ikke er en formasjon men ett brudd på nedgående konsolideringstrend. Den OHS formasjonen du nevnte så jeg ikke før nå, enda en antydning om oppgang. Selvfølgelig kan den den gå ned i bunnen av trendkanalen igjen, men hovedgrunnen til at jeg tror på brudd nå er cup and handle formasjonen som ligger på samme nivå som nedgående trendlinje, altså brudd på to formasjoner så snart den bryter 13 (3 om vi regner OHS). Angående det fundamentale i BLOM, er det noen store nyheter/kontrakter eller annet som kan gi positivt/negativt utslag i nærmeste tid? Har ikke fanget opp noe i nyhetene.
 20. Som nevnt tidligere ser Blom interessant ut. I utgangspunktet ser man en fallende brodaening wedge, som er ett bull signal ved brudd opp (spesielt på grunn av positiv trend i forkant av formasjonen). Mot slutten ser vi en cup and handle formasjon, også et bull signal. Hele sulamitten kan vel også klasifiseres som et high and thight flag, en konsolidering etter at en aksje har doblet seg i verdi. Summen av dette burde tilsi at potensialet for en oppgang er tilstedet. Bruddet på den fallende wedgen er bekreftet allerede når den røde tykke trendlinjen brytes, noe som også kan regnes som bruddet for high and thight flag formasjonen. Når det gjelde cup and handle må den stiplede røde linjen brytes. Noe som er verdt å merke seg er at 3/4 av cup and handle formasjonenen får en pullback til støtten. Kommer til å følge tett med på denne de neste dagene, eventuelt ta en posisjon om den bryter ut av cup and handle, eller om den viser oppgang på stort volum, legg merke til at volumet har synket helt siden februar.
 21. 14. juli Herregud. Det er elendig vær fortiden! Helt pyton! På jobben er sommerfesten på torsdag avlyst. Ikke morsomt å sitte ute med Chablis når regnværet pisker deg i ansiktet! Utenom det er det bare fryd og gammen alt sammen! Som du sikkert husker, kjære dagbok, så tjente en av mine kunder penger som gress i Pan Fish forrige uke. Det var ikke etter planen – men hvordan kunne jeg vite at John Fredriksen raste inn som største eier i drittselskapet! Uansett. Selv om han har kjøpt aksjer som nesten har doblet seg i verdi, kunden min altså, som ikke ER Fredriksen men bare later som, så har han faen ikke betalt for dem. Ikke alle i alle fall. Så mye penger har han ikke. Dette skaper selvsagt problem. Som du sikkert husker har den samme kunden blitt litt vrang etter en annen handel, og mener jeg har lurt han. Derfor mener han at jeg skal ordne opp i dette. Skitt au. Aksjene tvangsselges i slutten av uka uansett. Så får den forbanna bondetampen bare ha det så godt! 15. juli Endelig er det fint vær! Forbanna dust av en sjef som har avlyst sommerfesten! Man skal ha tillit, ikke være feig! Det mener nå jeg. Uansett. Jeg klarer ikke å la være! Jeg må ned på byen for å ta årets første utepils, men før jeg drar skal du høre noe rart. Oslo Børs ringte meg i dag etter at jeg hadde handlet helt vilt i Aker Seafood. Faen altså! Jeg hadde det opplegget på gang sammen med en kunde. Vi skulle skape litt liv og røre i aksjen, mens han satt på landstedet ved Blindleia i drittværet. Han og noen kompiser ringte rundt til meglere, deriblant meg, og kjøpte vilt i aksjen. Masse. Vi kjøpte alt! Så etter litt vill handel kom dustene som glor på aksjemarkedet hver dag i håp om å tjene seg litt penger. Penger som de ønsker skal få dem ut av den evige jammerdalen av et liv med regninger og fæl kjærring. Det som skjer er selvfølgelig at haier i markedet som meg selv tar pengene fra dem, og tilbake sitter idiotene med skjegget fult av postkasser fult opp av sluttsedler og inkassokrav. Som en klok mann sa: Det er umoralsk å ikke ta penger fra idioter. Uansett. Den ville handelen vår ble stoppet av premieidiotene ned på Oslo Børs. En eller annen slektning av Adolf Hitler ringte selvsagt meg, siden jeg var mest aktiv i aksjen, og sporte hvorfor jeg kjøpte aksjer. - Hvorfor tror du? Svarte jeg kjekt. - Jeg spør deg, svarte hun lite kjekt tilbake. - Send over et bilde da så kanskje vi kan ta en lunch, sa jeg hvorpå hun svarte om jeg ville fortsette i jobben min som megler eller gi henne de svar hun ville ha. - Aksjen ser bra ut, svarte jeg. Det var det. Kursen falt selvsagt tilbake, men den lille trøsten min er selvsagt at noen av de internettkundene tapte feriepengene sine. Det fortjener de! 16. juni Fy faen i dag er jeg så fyllesyk at jeg ikke orket å gå på jobb! Ikke noen vits heller fordi markedet er ræva. Jeg slang på en shortposisjon i Norsk Hydro, et bet jeg har tapt mye penger på i årenes løp og som jeg utvilsomt vil gjøre igjen. Men en gang må vel bli den første! Uansett. Grunnen til at jeg ble så full i går var at jeg traff en fornøyelig fyr på Fridtjof. Han var adm. direktør, gründer og hovedaksjonær i et eller annet oljeselskap. Husker ikke helt hva selskapet heter, men de hadde i alle fall hentet inn nærpå en hundre millioner kroner! Wow! Ikke er de på børs, men det skal de snart. Uansett har de ingen ting! Det var helt fantasisk hvordan han lå ut om opplegget. Selskapet hadde altså ingen verdens ting, annet enn egenkapital på 10 millioner kroner som fire stykker hadde lånt i banken. De fire hadde så satt seg ned og skrevet på et prospekt og en forretningsplan og studert hvordan man får tak i lisenser for å ta opp olje rundt om kring. Ikke spør meg, men de hadde da, I FYLLA!!, kommet opp med ideen om å ringe til et meglerhus for å hente inn mer penger. Corporate Finance-fyren de snakket med ble helt vill! - Jeg fikser pengene! Jeg fikser PENGA, JEG FIKSER ALT! Hadde han ropt! Meglerne hadde brukt bare et øyeblikk på å hente inn shiten, som nå skulle brukes til å søke lisenser med i ett eller annet sted i Midtøsten! Men ikke bare det! De hadde doblet pengene sine. Aksjene som de betalte 10 millioner for var plutselig verd 20! 20 MILL!! Fy faen! Han direktøren var helt vill i går. Han var selvsagt ute og feiret og hadde bare et forspeil på Fridtjof der han plukket opp to kjøpedamer han hadde spandert på seg. Jeg ble invitert med og vi reiste opp til hotellet hans. Det var helt strålende! Han måtte jo feire at han hadde tjent noen millioner kroner i aksjemarkedet!
 22. Angående DIAG tror jeg at jeg holder meg langt unna, potensialet er der tydeligvis, men ordrebildet er så rotete og volatilt... Uansett, BLOM. Denne ser voldsomt interessant ut, ser antydning til flere bull formasjoner. Skal se nærmere på den over helgen, men om det er noen andre som har kommentarer til den så hadde det vært interessant, for å se hvor forskjellig man tolker samme chart :)
 23. DIAG Denne er interessant nå, brudt ut av en rectangle top og fått en pullback til støtten. Hele kursbevegelsen siden mars kan karakteriseres som en flags, haigh and tight, en større konsolideringsformasjon som ofte oppstår etter at en aksje har doblet seg. Følger med på denne i dag. Hvordan man skal tolke gårsdagen, steg 12 % og endte på 3 % er jeg usikker på.
 24. Goof

  Ulovlig pokerspill

  Er innom Oddmund Grøttes side jevnlig, han har en bra kommentar på dette. The end of online poker for Norwegians? According to several news agencies this morning, the parliament is ready to make online poker abroad illegal for Norwegians. Again, the politicians are trying to stop what tens of thousands Norwgians do voluntarily in their leisure. The moral behind such a law is horrible, but considering that this law is basically impossible to survey by the police makes it even more ridicilous. No wonder the police cant cope with the work burden when playing online poker abroad will be a crime. At the same time, the state owned lottery, Norsk Tipping, will have a monopoly for gambling (and my understanding is that online poker will be legal as long as it is offered by Norsk Tipping). Sad state of affairs.
 25. DN Artikkel Dette er helt utrolig. KRF igjen :o
×
×
 • Create New...