Jump to content

RiskyTrader

Medlem
 • Content Count

  491
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

RiskyTrader last won the day on juli 21 2014

RiskyTrader had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Hobbyinvestor
 1. Hei igjen Roru. Litt interessant å se hva som ble skrevet for noen år siden . Jeg tror du snur ting litt på hodet, når du sier at "markedet aldri lærer". Markedet har jo ikke behov for å lære noe (selv om vi er endel av det), det er vi som må lære noe, nemlig å utnytte markedets anomalier og dets evne til å overreagere begge veier, noe det alltid vil gjøre, på den ene eller andre måten. Ovenfor må en vel med all grunn kunne si at du har bommet de grande... Tenk om vi skulle vært foruten aksjeavkastningen i hele 2011, 2012, 2013 og sålangt i 2014? En oppgang i markedet fra indeks ca 370 til 620, eller ca 67%. Men rett skal være rett, hvis du utvider tallrekken med 2014 osv, vil du selvsagt en dag få rett, og du er jo ikke alene. Vi har jo nå i årevis også hatt noen "analytikere" som hele tiden har sagt i media at boligmarkedet i Norge er en boble, samtidig som markedet har lagt på seg 2-sifret antall prosent også siden finanskrisen. En kan vel si at det aldri har vært billgere å bo i en lånefinasert bolig, med renter godt nede på 3-tallet, og man kan binde i 10 år til under 5%. Det gjelder å unytte markedet, Lykke til
 2. Mye enig i det du skriver nå. Solgte alt av aksjer fredag 20.06.2014, samme dag jeg tok ferie..og sitter nå bare med cash og et par obxputter med forfall i september. Det har vært en fantastisk reise siden slutten av 2008/begynnelsen av 2009, men høydeskrekken har nådd meg igjen. I dag steg vixen over 30%, riktignok fra svært lavt nivå, grunnet flystyrten i Ukraina... Det blir spennende tider nå framover!
 3. Her har vi ett nytt CRU, jfr diskusjonen her på forumet for et par år siden. Felles for begge: Elendig ledelse uten troverdighet som ikke vet fra den ene måneden til den andre. Det som er verst er at det er ikke de som kommer til å tape på dette, men småaksjoneærene og noen større. Les og lær i CRU-historien her for hvordan man skal og ikke skal handle når nedturen (og tapet) allerede er et faktum.
 4. Da kom NEF-tallene... og siden jeg sitter investert i eneboligmarkedet i sentrale strøk, kan man jo ikke lenger bare le av tallene som dukket opp, men heller gapskratte. . +8,7% nå i januar gir jo over 5% selv etter å justere for ca 3% ned i desember. Med 100% belåning ville man ha finansiert alle årets rentekostnader to ganger allerede med prisstigningen nå i januar..Hei hvor det går... Etterhvert får en jo kanskje titte ned, og se hvordan det er med høydeskrekken...
 5. Hei, warren er et bra tips, følger den selv. Siste måned, siden jeg skrev forrige innlegg, har vært utrolig bra, også for min egen del. Januareffekt? Nesten alle mine betydelige investeringer, Transocean, FOE, BON, MING, SDRL, Aker osv, har gjort sitt til at avkastningen min nærmer seg to-sifret % i pluss allerede på de første 30 dager i 2013. . Den raske oppgangen er egentlig litt for rask, og har gjort sitt til at jeg sitter betydelig nærmere et kjøp av en nær at the money OBX-put som hedge for en eventuell kjapp kortvarig korreksjon. Til uka kommer NEF-tallene for januar også, skal vi tippe +5% for boligmarkedet i januar... i såfall, ler jeg hele veien til banken
 6. Hei igjen, Da er det på tide å gjøre opp for 2012...Etter et blandet resultat i 2011 med 15% i tap er jeg tilbake nå i 2012 med ca 30% i pluss. Et megabra 2012, med lave lånerenter, børsutvikling og ikke minst god avkastning på eiendom. Har egentlig ikke høydeskrekk for børs/eiendom i Norge enda, så blir med videre med 90% "long in the market" i 2013. Likevel greit å fortløpende vurdere puts på OBX om noe skulle skje på kort varsel eller uten forvarsel... Good Luck, again! :-)
 7. STB bykser 5% i dag når de avholder kapitalmarkedsdag.... Og callene mine, ca 20K, fyker 25-50% opp siden i går Let's go for kurs 60 før påske
 8. Jeg har ikke kjøpt. I likhet med AKER Drilling, velger jeg heller å sitte på den siden av bordet som hovedaksjonæren sitter med tyngst eksponering, dvs i hhv Seadrill og AKER ASA. En skal likevel ikke se bort i fra at det kan være lurt å investere i døtrene dersom de skulle bli gjenstand for oppkjøpstilbud etc... Motsatt kan jeg ikke tenke meg at disse to hovedaksjonærene har til hensikt å vanne ut egne verdier frivillig. Litt spent på f.eks Seawell, som Finansavisen sist lørdag beskrev som det mest shortede aksjen på Oslo Børs, fulgt av REC...
 9. Jovisst er det flere... DNB ble 0-et tidlig på 90-tallet, sammen med Kreditkassen, og STB lå vel på rundt 1 krone på samme tidspunkt..
 10. Jepp, de finnes. Etter at floppen Erik Tønseth overtok som konsernsjef i Kværner i sin tid, gikk det meste i dass, før Røkke kjøpte opp smulene og startet en lang og fin reise mot kurs 3-400....da med navnet Aker..
 11. Etter en svært vellykket realisering av STB-calls ved februarforfall, og hvor jeg cashet inn ca 40K i ren netto, rullerte jeg videre med tilsvarende innsats, ca 10K, i mai-calls... Det blir jo en form for gearing det også... skulle man vært eksponert mot aksjen i samme målestokk, tilsier det STB-aksjer for ca 1 mill. Det to siste dagene har virkelig gått veien nå, STB brøt idag igjennom 50 kroner, og jeg sitter med ca 100% gevist på 14 dager. Velger å sitte ufortrødent videre, better på STB i 60 før mai forfall. Good luck with the gearing
 12. Innsidehandel er sjeldent bra for selskapet, men verst for investoren(e) som er mistenkt. Siden dette dreier seg om en grunder og storaksjonær er det selvsagt mer alvorlig for selskapet enn om det er en mini-aksjonær. Dersom dette viser seg å faktisk være reell innsidehandel, er det svært alvorlig, ikke minst for Angelil-familien har vært mistenkt for dette før også.. Er ikke sikker på om det da ble fellende dom, sakene pågår kanskje i rettssystemene enda (?), men bare det at det levnes tvil om at en storaksjonær holder på slik, gjør at man lurer på storaksjonærens dømmekraft... og storaksjonærers dømmekraft, eller mangel på sådan, kan igjen påvirke selskapet negativt.
 13. Interessant. Nytt spørsmål: Hvilken strike legger du short callene på? !) Langt in the money, 2) @ the money, 3) eller out of the money.... Jeg heller til alt nr 1, men kanskje 2 ?
 14. Interessant, futures og opsjoner anvendt med forstand er jo også en måte å tjene bra med penger på Hehe, "dustepunktet" som du kaller det...den har jeg ikke sett før, er det den norske versjonen av break-even . Når du setter en slik covered call, gjør du da aldri justeringer av denne underveis ettersom en eventuell videre oppgang bekreftes? F.eks. rullere den utstedte (shortede) callen til høyere strike samtidig som da kanskje shortet volum må økes grunnet lavere mottatt premie, samtidig som du holder den kjøpte callen/futuren konstant?
 15. Da er Storebrand-resultatet for Q4 og 2010 presentert, og det var jo litt blandet, men 1 mrd for helåret er penger det også.. Historie er også mine februar-calls hvor jeg har spilt ev. lesere her et lite puss... Antallet jeg har innehatt og meldt ovenfor er feil, del på 10 og det blir riktig. Beklager forvirringen som skyldes at jeg blandet litt forholdstall og kontraktsstørrelser for warrants og calls. Det som derimot er riktig er avkastningsprosentene... som nå etter mine siste innløsninger i løpet av dagen i dag varierer fra ca 300% til 945%. Slett ikke værst, startet med å akkumulere calls med strike 44 og forfall i dag, ca 8-9.000 kroner totalt, gjort i november. Innløsninger er gjort jevnlig siste måned, og lucky me siden kursen i STB stort sett hele tiden har strammet seg til... de siste calls solgt for kr 4,70 i dag. Uten å ha regnet nøye på det, så er netto gevinst av denne investeringen på 8-9.000 kroner ca kr 40.000,-. Videre har jeg "rullert" en del (ca 20%) av denne gevinsten inn i mai-calls, også denne gangen out of the money på kjøpstidspunktet, noen med strike 50 og noen med strike 55, tilsammen noe over 10.000 calls (denne gangen stemmer antallet, hehe). STB virker sterk, og stadig bedre unnderliggende drift.. Dette er 4. eller 5. gangen på rad siden sist sommerferie at denne kjøpsstrategien lykkes, først 3-4 ganger med RCL, nå med STB.. Samlet er nok gevinsten nå på mine callinvensteringer i den perioden på ca kr 100.000,-, The trend is your friend, men når snur lykken tro?
×
×
 • Create New...