Jump to content

Filosofen

Medlem
 • Posts

  297
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Sørlandet

Filosofen's Achievements

 1. Filosofen

  SKATT

  Det enkleste er å logge seg inn på www.altinn.no der kan du fylle ut elektronsik, og poster kan legges til. Skal du fylle ut på papir så får du vel bare legge til posten en plass der det er plass mellom linjene...
 2. Filosofen

  SKATT

  Driver du med aksjer? Husk at du da kan trekke fra alle kostnader som relaterer seg til aksjehandelen herunder kjøp av bøker, pc, internett(evt mobil) mm. Tar du etterutdanning (etter å ha vært i jobb minst et år, og utdanningen er relevant for jobben du har) kan du trekke fra alle studiekostnader. Over 2 mil hver vei til jobb, da får du fradrag for transport hjem/arbeid etter følgende formel: antall kilometer * 2 (frem og tilbake) * 220 ( eks. her skal det være antall dager du har vært på jobb) * 1,4 (fast kilometersats) - 12800 (minimumsbeløp du må overstige for å få fradrag). Har du hatt mange realisasjoner med aksjer, så synes de fleste ligningskontor at det er helt greit med et oversiktlig excel-ark i steden for at du sitter i timesvis for å fylle ut de forferdelige skjemaene for realisasjon av aksjer. Generelt gjelder det at alle kostnader til inntekts ervervelse er fradragsberettiget. Dette gjelder ikke kostnader til å erverve arbeidsinntekt, fordi man der har minstefradraget i steden for. Så man må ha over 60 000 i fradrag til å erverve arbeidsinntekt (f.eks arbeidsklær, og materiell du selv må dekke for å gjøre jobben din) for at det skal lønne seg å kreve fradrag for faktiske kostnader. Derimot kan du trekke fra kostnader til å erverve andre inntekter. Så gå gjennom selvangivelsen og se hvilke andre inntekter du har. Dette kan være aksjehandel, utleie av bolig med mer, og da kan man trekke fra kostnader. Det var de tipsene jeg kommer på i farten, men det finnes mange flere fradrag som kan være aktuelle...
 3. I praksis er dette et normalt kjøp av aksjer, men for lånte penger. For eksempel hvis aksjekurs er 100 kan man inngå en avtale med et meglerhus om at man vil kjøpe 1 aksje om et år til 110. Fordelen ert at man slipper å betale før om et år. Bakdelen er at man må betale mer. I mitt eksempel blir dette 10 % rente på et år. For Carnegie er derfor dette kun et lån til JF. De har nok kjøpt inn aksjene nettopp til dette formål, og ved å inngå en slik avtale har får de en risikofri (ikke helt da, det kan jo være JF ikke kan gjøre opp for seg, men det er jo ganske urealistsik) rente, ettersom JF har forpliktet seg til å kjøpe. Derfor er dette et akkurat like sterkt kjøpssignal som om JF hadde kjøpt aksjene med en gang. Jeg tviler sterkt på at Carnegie tar risikoen det innebærer å ikke eie aksjene før de selger de, ettersom de da vil ha en kursrisiko selv. Meglerhus vil helst ha kurtasje og renteinntekter, mens kundene skal ta risikoen.
 4. Nei, hvis du overfører aksjer til et selskap regnes dette som realisasjon, og du må betale skatt av gevinsten. Det er ikke lov til å sette en urimelig lav verdi på aksjene for å unngå gevinst.
 5. Nei, de som er kjøpt først regnes som solgt først. Kjøper du 10 aksjer for 5,1 og 10 for 15, for deretter å selge 15 aksjer for 30 blir fortjenesten: 10 * 24,9 + 5 * 15 = Et eller annet... gidder ikke regne det ut. Mens du fortsatt har 5 aksjer igjen. Når du selger disse må du skatte av alt over 15 kroner som er din inngangsverdi på disse. Jeg forutsetter her at aksjene kjøpes og selges samme kalenderår, slik at det ikke er noe skjermingsfradrag.
 6. Retter opp feil i aksjeskatt Ser ut som dere kan slippe ekstra-beskatning på AKER-aksjene.
 7. Enig i at dette vil være en god ide. Det vil være interressant å se hva folk faktisk handler, og ikke bare hva de anbefaler. Dette forutsetter selvfølgelig at den blir brukt. En del her inn har vel kanskje såpass mange transasksjoner at de ikke vil gidde og oppdatere en slik blogg.
 8. Billigst i markedet er skandiabanken som er den eneste traderen som jeg har prøvd ut. Den koster 63 kroner i måneden, uten ordredybde. 50 øre tilegg pr snapshot av ordredybden. Fordelen med Skandiabanken er altså at den er billigst... Bakdelene er fler. Det er få funksjoner i forhold til tradere fra andre selskap. Du får kun opp kurser, kursgrafer og nyheter, og ikke noe mer... Den er også til tider treg, og man må regne med at minst 1 av 10 dager da nesten ikke noe fungerer i det hele tatt. Hvis du handler via netfonds vil det enkleste være å bestille fra netfonds da man kan handle direkte over traderen. Denne har jeg i midlertidig ingen erfaringer med. Regner med at andre kan komme med info/synspunkter om de andre aktørene på sanntidsmarkedet...
 9. Er ikke overrasket over at tomra ikke tar av i morgentimene i dag. Rapporten fra Tesco var kjent før børsslutt i går, og selv om det kommer en positiv uttalelse fra Skarholdt etter børsslutt betyr ikke det at kursen skal ta av i dag. Vi så jo en meget god utvikling utover dagen i går, til tross for fallende børs og man skal ikke utelukke at den oppgangen var grunnet tesco. JEg mener også at det ikke er så mye nytt i denne saken. Skarholdt har gang på gang godt ut med at forhandlingnee går bra og at det kommer en avtale. At en slik bekreftelse også kommer fra Tesco er selvfølgelig bra, men jeg tror ikke vi får noen veldig kursdrivende effekt før avtalen er underskrevet, og aksjonærer kan analysere denne. Kort og godt, Tesco har fått så mye positiv oppmerksomhet at det er kun en endelig avtale som jeg mener vil ha en positiv kursdrivende effekt.
 10. Du har ført opp sinvest to ganger, og jeg kan også informere om at jeg er ute av aksjen slik at min portefølje nå består av: tom otr
 11. Hei Angående omkostninger sjekket jeg dette i fjor. Du kan velge om du vil ta med omkostninger i realisasjonsvederlag/anskaffelseskost, eller om du vil ta det med som egen post. Dermed trenger du ikke trekke ut omkostningene for så å legge de for seg selv. Dette med at du kan slå sammen flere handle har jeg ikke hørt om, men det hørtes jo veldig greit ut. Bare husk at hvis man har eid aksjer over nyttår eller over utbyttedatoen kan det komme en RISK-regulering slik at man må holde disse aksjene for seg selv.
 12. sin, fast, cnr og ige mangla hos meg, tydligvis noen aksjer de ikke får med seg... Normalt sett skal skal kjøps og salgsprisen justeres for kurtasje, slik at man ikke får fradrag for kurtasje på aksjer som enda ikke er solgt. Men det er jo lov å prøve seg, og i så fall skal dette føres opp i post 3.3.7 sammen med andre fradrag. Skal dette gjøres korrekt må du jo da huske å ikke ta med kurtasjen for kjøpet når du skal skatte av salget. Så vidt jeg vet kan man velge om man vil summere all kurtasje å ta det som et fradrag, eller justere hver handel. Jeg vil tro at for at det skal være håp om å få fratrekk for kurtasje på ikke solgte aksjer må man velge alternativet å summere opp all kurtasje og ta det som et eget fradrag. Husk også fradraget som er nevnt i dine penger: Det lure skattefradraget Selv trakk jeg fra 13000 for kjøp av pc, pluss noen tusen for hele internettregningen i 2004, og da hadde jeg kun en omsetning på 1 150 000 (total verdi på samtlige trader), dette er langt mindre enn de fleste her inne tenker jeg, så her er det bare å bruke fantasien og hoste opp alle kostnader dere har hatt med aksjerelaterte ting.
 13. Analytiker om Tomra-dom Veldig i trå med mine tanker om denne dommen, som jeg også har skrevet noe om på traders-pit... Jeg mener her at det rasjonell fallet på 1 krone har kommet i sin helhet i forkant av dommen, og dagens fall er i så måte en overreaksjon. Som enkelte skriver her har tomra (særlig en stund tilbake i tid) hatt en tendens til å reagere svært kraftig på nyheter. tror kursutviklingen kommer til å bli bra fremover, så sant det ikke kommer en generell korreksjon på ose. Nå bør det jo også nærme seg andre og positive nyheter som kan dra kursen videre opp.
 14. Cash 19% Sinvest 28% inngang 109,75 Tomra 37% inngang 48,5 Otrum 16% inngang 19,35
 15. 1) Jeg går utfra at aksjene er kjøpt etter nyttår, men før utbytte. Da vil utbytte redusere din inngangsverdi, slik at det ikke blir skattefritt. (du slipper å skatte av det når du får det, men må skatte når du selger aksjen). Det er den som eier aksjen over nyttår som får skattefritaket i form av RISK-regulering. 2) Sum inngangsverdi pr aksje, blir regnet ut utfra alle reguleringer, 550*186=102300. 102300/1100 = 93 utbytte som blir korrigert er på 4 kroner pr nye aksje, 93 - 4 = 89. 3) Kan aldri tro at post 11 og 12 er viktig, men det er jo rimlig enkelt å regne ut: hvis det ikke er noen korrigeringer, er det bare anskaffelsverdi/antall aksjer. for så å gange med antall aksjer for å finne pr post (altså blir det samme tallet i post 6 og 11 hvis det ikke er korrigeringer).
×
×
 • Create New...