Jump to content

peer

Medlem
 • Posts

  58
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by peer

 1. For en herlig dag...man kan karakterisere 5årskontraktene slik:

   

  petrorig1: ok, bra til å være den første

  petrorig2: helt krise, markedet tatt i betraktning

  petrorig3: laaaangt over forventning.

   

  Selskapet vil nå ha en ebitda på over 1,7mrd nok når alle riggene er i drift, og prisingen er på drøye 2mrd. Do the math;)

   

  Petromena er et spennende selskap, ikke tvil om det! Spørs om man gidder å være langsiktig - denne tar vel ikke skikkelig av før om et par års tid.

   

  Men jannil - jeg utfordrer deg litt: hvordan har du beregnet deg ebitda over 1,7 milliarder?

 2. Kjøpte noe tusen AKD idag, snitt under 37,5. Mitt 5. riggselskap (har SIN, AWO, MENA og PDR fra før).

   

  Først leste jeg selskapets Årsrapport 13. febr. 2006 (utdrag):

   

  1)

  I 2005 inngikk Aker Drilling

  to byggekontrakter med Aker

  Kværners datterselskap Aker

  Kværner Stord for design og bygging

  av to identiske sjettegenerasjons

  boreplattformer med levering

  i februar og oktober 2008, og

  opsjon for ytterligere to plattformer

  for levering i henholdsvis 2009 og

  tidlig i 2010.

   

  2)

  Emisjonskursen var

  NOK 36,85 kroner pr aksje.

   

  3)

  Byggingen av de to riggene er

  godt i gang. Aker Kværner har

  inngått langtidsleveranser med

  underleverandører og fremdriften

  er i henhold til plan. Aker Drilling

  forhandler nå med Aker Kværner

  om tidligere levering av de to første

  riggene og en forlengelse av

  opsjonene knyttet til de to neste

  riggene.

   

  Ingen som har kommentert siste setning her inne. Tidligere enn februar 2008 betyr etter min mening 2007. Kanskje 3 mnd. Og 2. rigg leveres da antakelig til sommeren 2008. Altså lenge før en evt. overkontrahering av riggmarkedet skulle skje. Jeg har en klar formening om at vi iløpet av toppen to mnd. får en børsmelding med kontrakt på førstnevnte, minimum 3 år, til en dagrate på minst $600 000. Med oppstart seint i 2007.

   

  Kurs børsmeldingsdagen? Minst 50. Det kan jeg vedde et par AKD-aksjer på!!!!!

 3. peer

   

  Aksjekjøp for sletting er positivt. Deal with it. :)

   

  Er selvsagt enig med deg i det, pluss201. Forutsatt at kursen går opp. Kjøpte ikke f.eks. DNO svært mange egne aksjer til mellom kr 15 og 30, og det før splitten 1:4.... Vet forresten ikke om de er slettet.

   

  Derimot, går kursen ned til lavere enn hva de slettede aksjene er kjøpt for - blir jo eget aksjekjøp en trigger for videre nedgang isolert sett, mer enn hva et ev. generelt marked i nedgangstider skulle tilsi.

   

  Forøvrig; jeg har 5 000 TOM-aksjer kjøpt til kr 50, rett før oktober-nedturen. Ikke noe kjekt å være med ned på 38-tallet - mer ned enn de fleste oljerelaterte aksjene gikk ned. Og det er ikke kjekt å se at jeg har hatt en avkastning på bare ca kr 3. Særlig når jeg ser hvor bull nyheter TOM vi har fått siden oktober. Innrømmer det gjerne - jeg venter på en storordre som jeg håper på kommer før OSE for alvor peker nedover.

   

  For øvrig: lykke til til oss.

 4. Hvis verdien av selskapet uforandret, og hver aksje representerer sin del av selskapets verdi, så vil verdien av hver aksje aksje bli høyere når antallet aksjer reduseres.- Altså det motsatte av det som skjer ved en emisjon.

   

  Skjønner at det ikke er så mye regnskapskyndighet her...

   

  Mener du at hvis TOMRA f.eks. tar opp ca 4 milliarder i lån, over tid kjøper opp 50% av alle aksjene f.eks. til kr 53, og deretter sletter alle kjøpte aksjer - så bør dette tilsi at aksjekursen er kr 106?

   

  Eller: TOMRA foretar en gigantemisjon. Får inn en dobling av antall aksjer, til kurs 53. Skal aksjen da raskt til kr 26,50....?

   

  Nei, Otium - ta deg et kurs i regnskap :D

 5. Utrolig nok så er det ingen oppgang i dag. Det er særlig Nordnet som selger. Virker som om mange bare ser på at utbyttet blir på bare 0,35, mens de glemmer at en sletting av 2,5% av aksjene tilsvarer en verdiøkning på ca. 1,30 for de gjenværende aksjene. ( Beregnet ut fra en kurs på 53,00 før sletting). :blink:

   

  Samtidig var konsernsjefen uvanlig dristig (til ham å være) i å antyde at Tesco vil gå i boks om relativt kort tid.

   

  Sletting av aksjer er jo ikke noen verdiøkning for selskapet?! Det er jo bare en intern flytting på poster på egenkapitalsiden i balansen!!!

   

  Forøvrig tror jeg ikke den slappe utviklingen skyldes TOMRA spesifikk. Det er heller det faktum at TOMRA-aksjonærer kanskje mer enn andre aksjonærer - vet hvor smertefull en OSE-korreksjon er for TOMRA-kursen...

 6. RIGG VIL SMELLE. OPPOVER. SATSER PÅ AT REKORDRATER BLIR OFFENTLIGGJORT FØRSTKOMMENDE UKE.

   

  DESSVERRE SER JEG IKKE BORT FRA NYE BAD NEWS VEDR. DNO.

   

  KJØP: AWO 46,70

  KJØP: SIN 87

  SHORT: DNO 52.

   

  Ha en fortreffelig veke.

 7. Takk til Quicken for fin oppfølging. Og gratulasjoner til Bushwhacker. Hadde jeg bare satset som i konkurransen, hadde jeg bare tapt 0,72%. Da hadde fredagspilsen smakt bedre enn den nå. Etter 5 pils blir det dog bedre og bedre. Med tung portefølge mest i TOM, supplert med PSI, CNR og EME, med en studentpost i QEC, ser jeg fremover. Dette vil ordne seg. Til jul? Kanskje jeg kaster QEC, og kjøper mer TOM for penga?

   

  To pils til nå, og jeg er enda mer overbevist om at det ikke er penger som er livet. Damer er gratis. Stort sett. Fins flere lyspunkter? Setter pris på at det i tilfelle bekjentgjøres her inne... hehe. Skål!

×
×
 • Create New...