Jump to content

Ståle

Admin
 • Posts

  1 815
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Ståle last won the day on mai 8 2020

Ståle had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.aksjeforumet.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Trondheim

Recent Profile Visitors

8 132 profile views

Ståle's Achievements

 1. Heisann Ruthless og velkommen til forumet! Det er en relativt vanlig problemstilling som ny innen aksjemarkedet at man tenker at en har for lite penger til at det skal gi noen avkastning av betydning. Avkasting og risiko henger ofte sammen, og det du må bestemme deg for er hvor høy risiko du ønsker å ta og alltig være bevist på at pengene kan gå tapt. To eksempler: Høy risiko: kjøp andeler i et lite selskap som kategoriseres som du tror kan vokse raskt i tiden fremover. Dette kan være selskaper innenfor et område du kjenner til godt, og dermed har en fordel vs resten av markedet, eller det kan være et selskap som er i omstrukturering. To eksempeler fra Norge nå er fks Norwegian og XXL. To selskaper som har falt fryktelig mye den sisten tiden, men som kan gi god avkastning OM de klarer omstruktureringen. Obs: HØY risiko. Middels risiko: kjøp et fond innenfor en bransje som du har troen på eller kunnskap om. Dette kan for eksempel være teknologi, miljø, finans etc Mindre risiko: kjøp et fond som speiler markedet. Typiske fond her er de som speiler Norge, Norden, Europa, USA eller globalt. Uansett hvilken vei du velger så ville jeg vurdert å sette opp en fast spareavtale i for eksempel fond som sparer noen hundre kroner hver uke/måned/kvartal (det du har mulighet til/ønsker). Jeg ville da valgt indeksfond med lav årlig forvaltningshonorar. (Prosenten fondet tar for å investere i flere aksjer for deg). Lykke til!
 2. I disse tider så er det mye snakk rundt timing og hvilken strategi som fungerer best. Kom over et underholdende spill hvor du kan over en 3-års periode velge om du vil være investert eller sitte på penger. Målet er selvsagt å slå baseline som er at du var investert i hele perioden. Klarer du å slå markedet? Spill: https://engaging-data.com/market-timing-game/
 3. Ståle

  Forsiden

  test
 4. Ståle

  Latest Topics

  YXTPDMDHz4I
 5. Ser det blir veldig mange spam av gjesteinnleggene for tiden. Hadde det vært lurt å fjerne den muligheten ?

 6. Har svart på forespørselen din. :)

 7. Hei, ser du har kjørt aksjekonkurranse i 2010, et par spm: 1) Blir det ny konkurranse primo jan 2011? 2) Tillater konkurransen bruk av derivater som futures og opsjoner?

 8. Hei StåleQ

  Long time no seen!

  Ikke så mye fart her lenger, eh?

  2011 blir traders året og da er det viktig å henge med!

  Er du med?

  Tandy

 9. Ros: Den nye søkefunksjonen med "google tilpasset søk" fungerer meget bra.

  Godt jobbet :)

 10. Hei Ståle, ser ut som at klokken er feil på serveren din

×
×
 • Create New...