Jump to content

Ståle

Admin
 • Content Count

  1 815
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Reputation Activity

 1. Like
 2. Upvote
 3. Upvote
  Ståle reacted to FrankS in Valutakursutvikling GBP/NOK   
  Hei igjen og selvfølgelig velkommen til gards! Her er det plass til alle, og du må for all del fortsette å stille spørsmål og lure på ting. Finnes jo som kjent ingen dumme spørsmål, bare dumme svar ;)
   
  Noen tusenlapper er selvfølgelig penger det og, og jeg har ikke for vane å kaste de rundt meg, så hvis det ble inntrykket, så var det ihvertfall ikke meningen. Jeg har fast jobb og under gj. lønn, så ikke så mye å skryte av der Det jeg mente var at over tid, så får du et annet perspektiv på penger, at de mer er et middel, enn et mål i seg selv. Om du ennå ikke har hatt et arbeid med fast lønn, så virker det sikkert som om det er veldig om å gjøre å maksimere det lille du har tilgjengelig. Problemene kommer når du virkelig behøver de, og de enten er låst ned eller har tapt seg i mellomtiden.
   
  Spørsmålene dine er gode spørsmål og virker sikkert viktig for deg nå. Det jeg prøvde å få frem, men som kanskje ikke ble forklart godt nok, var at om disse pengene er viktige for deg, så er det som oftest en dårlig ide å prøve å spekulere i fremtidig kursutvikling på slike penger. Dette fordi fremtiden alltid kan gå helt motsatt av hva du forventer / antar, og derfor vil enhver beslutning ha en viss risiko ved seg for å ha gjort et dårlig valg. Siden du virkelig behøver disse pengene, så kan det bli psykologisk og økonomisk veldig tungt å miste noe av de! Da spørs det om du klarer å skjønne hvilken situasjon du kan risikere å sette deg selv i, ut ifra de valg du gjør frem til da.
   
  Som Ståle nevner, så er en velkjent strategi å ta ut litt og litt penger, og dermed spre risikoen over tid. Derimot, er du fornøyd med kursen nå, er det ikke direkte "galt" å ta ut alt nå, da valutakurser er mer "sum zero game" enn aksjemarkedet. Ev. kan du ta ut mer jo mer kursen går i mot deg, men holde igjen uttak etterhvert som kursen går med deg (enkel taktikk). Jeg ville ikke forvente å tjene veldig mye på noe slikt, ikke fordi dette er alt for lite penger det er snakk om, men fordi man i praksis ikke klarer å utnytte muligheter 100%. Å følge med slik er endel arbeid i tillegg, men kan være en enkel og grei erfaring å ta med seg, om du interesserer deg for litt mer i markedene enn bare muligheten til å få ekstra penger.
   
  Jeg vet du helt sikkert ønsker at noen kommer og forteller deg hvilken vei kursen vil gå fremover i 1-3 års perspektiv. Problemet med det er at de alltids kan ta feil, og det da uansett er ditt ansvar å sikre deg om det skulle gå motsatt vei. Jeg har nevnt en enkel strategi over, men heller ikke den er ufeilbarlig ved større hendelser som kriser og krig eller til og med mangel av disse, som kan forrykke valutakurser ut av sitt vanlige gjenge. Så vil bare fortsatt advare mot de negative konsekvensene det er å spekulere med penger man virkelig trenger. Vi hører så ofte om de som har lykkes å gå fra fattighuset til million-trading, men det er et lite mindretall av alle de som konsekvent taper i markedene og mislykkes over tid. Det sies at 80-90% av tradere taper penger over tid, dvs har man oddsene mot seg ved spekulering. Så har man ikke en god plan, så blir det veldig om å ha flaks eller ikke, noe som kan lære deg feil måte å se på markedene på.
   
  Så fremfor å fortelle deg om kursen skal gå opp eller ned, noe jeg heller ikke har lov til å gjøre (økonomisk rådgivning), så prøver jeg å gi de beste rådene jeg kan gi ut ifra din egen situasjon og i forhold til hvor vanskelig det er å time markedene. Tror det er viktigere at du selv finner svar, enn å bare gjøre noe fordi noen andre har sagt det.
 4. Upvote
  Ståle got a reaction from FrankS in Valutakursutvikling GBP/NOK   
  Velkommen til forumet kridah! Erfaren eller ikke så er forumet åpent for alle økonomiske spørsmål på alle nivåer. :)
   
  Jeg er absolutt ingen valutaekspert, men kan gi deg et svar i forhold til hvordan valutamarkedet blir påvirket. Norsk krone er svak i mot de fleste andre valutaene nå på grunn av (blant annet) en veldig lav oljepris som gjør at mange norske bedrifter tjener mindre penger fordi de har vært helt eller delvis avhengig av oljeproduksjonen. Så (veldig) enkelt forklart så vil det lønne seg å å vente med å kjøpe pund hvis du tror Norge som nasjon skal gjøre det bedre fremover (høyere oljepris, ny teknologi, høyere rente etc). Det er mange meninger om dette, og jeg skal ikke være en spåmann, men sentralbanksjefen hadde denne uken sin årlige tale som du kan lese om her: http://e24.no/makro-og-politikk/aarstalen-2016/oeystein-olsen-winter-is-coming/23619911
   
  Dette påvirker valutamarkedet: http://www.valutatrading.no/dette-pavirker-valutamarkedet/
   
  Ellers så er rådene FrankS kommer med gode, og jeg ville ikke som student spekulert med pengene på valuta, men heller spredd risikoen ut i form av å ta ut akkurat det du trenger når du trenger det.
 5. Upvote
  Ståle reacted to FrankS in Valutakursutvikling GBP/NOK   
  Dette er veldig enkelt:
  Om dette er penger du trenger, så er det bare å overføre de når du trenger de. Å spekulere i kurssvingninger gir ingen mening om du faktisk trenger pengene! Du trenger vel ikke overføre alt med en gang, men ved behov?
   
  Om dette er penger du har råd til å tape, så kan du tegne noen linjer og gjøre noen antakelser og prøve å følge en plan på hva du vil gjøre. Spørsmålet er om det hele er verdt det, enten om du synes det er gøy, eller at forskjellen i penger har noe som helst betydning for deg. Er det snakk om lite penger i et 5-10 års perspektiv, så vet du nok svaret selv.
   
  For at spekulering i valuta skal lønne seg i form av tid og arbeid som kreves, så må det en viss grad av leverage til. Da må man i tillegg vite hva man driver med og sikre seg mot å tape for mye på en gang. Valutalån/konto er derfor noe du ikke trenger å bry deg særlig om, annet enn når du vet du skal aktivt spekulere og har sikret deg allerede mot "worst cases" (viktig ved spekulering).
 6. Upvote
  Ståle reacted to Thor Prestbøen in Aksjeporteføljer (uke, måned etc) fra ulike forvalterer   
  Hei!
  Her kan dere dele linker til porteføljene til fks hegnar.no +++
  Ukesporteføler, måndes osv.
   
  Del i vei:)
 7. Upvote
  Ståle got a reaction from sharpshoota in Slår Martin Armstrong sin dystre spådom til? (Video)   
  Det er sikkert flere av dere her inne som har sett dokumentaren "Økonomens dystre spådom" (The forecaster) som i disse dager ligger tilgjengelig på NRK sine nettsider frem til 1. november i år: https://tv.nrk.no/program/KOID22006615/oekonomens-dystre-spaadom Hvis dere ikke har sett den, så anbefales den virkelig.
   
  I korte trekk så har Martin Armstrong spådd at markedet skal (skulle) få en skikkelig nedgang i siste kvartal 2015, som vi nå akkurat har begynt på. Dette er en spådom som han har basert på historiske data hvor han har funnet opp en formel, og sett at markedene har korrigert i sykluser på helt like tidsrom. Spådommen om "krakket" som skal eller burde ha kommet nå kom han ut med for over 15 år siden, og i så måte så har han jo fått delvis rett, da markedet er veldig turbulent for tiden, med en nedgang, men noe krakk er det vel ikke blitt, enda.
   
  The Economic Confidence Model

  Kilde: http://www.economicconfidencemodels.com/
   
  Hva tror dere? Står vi ovenfor en mye større korreksjon enn hva vi allerede har sett?
 8. Upvote
  Ståle reacted to FrankS in Slår Martin Armstrong sin dystre spådom til? (Video)   
  Har sett dokumentaren og syntes det var interessant. Men uten skikkelige forklaringer og "bevis", så blir det et nokså grunnløst markedssyn istedetfor en reell måling. Har forsket mye på sykler, men konkluderte etterhvert med at markedet ikke er syklisk i matematisk forstand. I den grad du finner igjen sykler, så ender det ofte med at volatiliteten i bevegelsene blir for lave, da syklene hele tida dør ut og erstattes av ny frisk informasjon og hendelser. Slik oppstår nye "sykler". Sykler kan sikkert trades da topper og bunner noen ganger har like avstander, men de gangene markedet ikke følger forutsigelsene, så har man en ulempe fremfor en fordel. Sykler er mer komplisert enn trendlinjer, så er i tillegg vanskeligere å trade sammen med å minimalisere risiko. Matematisk sett kan syklisk analyse "forklare" enhver timeseries, så gir ikke statistisk edge om man ikke finner sykler med fundamental forankring, som f.eks. sesong sykler ol., som kan gjenta reward med en viss sannsynlighet. Matematisk sett så gir ikke syklisk analyse noen entydig fasit siden du kan lage komplekse timeseries av sykler med like perioder men ulike faser, noe som matematisk sett er veldig kompliserende og tungt å detektere entydig. Det blir litt som Elliot Wave-analyse med x antall mulige modeller/tellinger til enhver tid.
   
  Om prediksjonene vil gå i oppfyllelse? Da må vel SPX price-action messig bryte 1800 med god margin først. Umulig å spå i en tid hvor mange land konkurrerer om å devaluere pengene sine, og hvert støtte-nivå under nåværende nivå kan ha mer enn nok støtte for en ny opptur.
  http://bigcharts.marketwatch.com/advchart/frames/frames.asp?show=&insttype=&symb=spx&x=0&y=0&time=20&startdate=1%2F4%2F1999&enddate=7%2F27%2F2015&freq=1&compidx=aaaaa%3A0&comptemptext=&comp=none&ma=0&maval=63&uf=32&lf=268435456&lf2=8&lf3=1024&type=4&style=320&size=4&timeFrameToggle=false&compareToToggle=false&indicatorsToggle=false&chartStyleToggle=false&state=11
   
  Om man ser på fortiden, så finner man nok perioder med like mye volatilitet relativt sett (i %), og som allikevel fortsatte oppover en stund til..
  Dog, klarer man å trade bear/short med minimal risiko, så kan man jo sikkert tjene en slant på denne volatiliteten, ja kanskje tom. helt ned til 1500-1600. Jeg er ikke helt der, men sikkert fint for de som klarer det, selv om man da har langsiktig og konstruktiv utvikling mot seg.
   
  Ellers, selv om jeg har sympati med forsøket på å "avsløre" korrupsjon, så står ikke fyren på bruktbiltesten: Kommer aldri til å kjøpe en bruktbil av en slik type. Savner mer fundamentale forklaringer enn at markedet er syklisk. Disse som forutsier markedsbevegelser bommer ofte selv om de påstår å ha forutsagt topper og bunner på dagen, ev. spørs det hvilken index som skal toppe/bunne, og om bevegelsene går helt motsatt, så rettferdiggjøres også disse bevegelsene av at syklene har "invertert". Blir litt som religion: Det høres logisk ut, men har ingen målbar basis i virkeligheten og folkene bak må aldri svare for alle de gangene forutsigelsene slo feil eller for nøyaktigheten i påstandene.
   
  Om jeg skal gjette, så kan jeg tenke meg vi får et "relief rally" nå, kanskje helt opp mot 2100, og så muligens bryte ned mot 1750-nivåer, og så spørs det om salgspresset gir seg der med litt sideveis utvikling eller om nedgangen aksellerer. Om vi får nye høyere topper og bunner, så vil jeg nok satse på longsiden igjen med minimal sl, selv om jeg sikkert burde ha høydeskrekk her.
   
   
 9. Upvote
  Ståle reacted to FrankS in Et spørsmål angående oljeaksjer   
  Dette er bare mine meninger om TA og ingen råd om investeringer.
   
  Jeg handler ikke med olje og bruker bare noe TA for å komme frem til muligheter for reward/risk-analyser.
  Andre analyser kan komme frem til andre svar. Det finnes alltid flere perspektiver på markedet samtidig.
  Men dette er slik jeg ville tenkt nå om jeg skulle handlet olje i nærmeste fremtid på en måte som kan begrense tap og maksimere mulig gevinst.
  Kan godt være realiteten gir tap her allikevel, og da er det viktig å begrense tapet ved å følge sin egen trading plan.
   
  Spørs hvilket instrument du bruker. Ved praktisk handel må du se hos megleren hvordan dette ser ut.
  Som regel handler du et visst volum til en viss pris. Om posisjonen er i en annen valuta kommer dette i tillegg.
  Volum og pris kan se forskjellig ut, men skal følge underliggende råvare i forhold til forretningsregler hos utsteder minus korrupsjon og svik.
   
  Formel:
  Volum * Pris * Valuta = NOK Pris
  50 * 50 * 8 = 20.000 NOK
   
  Samme regnestykke gjelder når du selger igjen. Fordi for hver kjøper så har du alltid en selger.
  50 * 100 * 8 = 40.000 NOK (+100%)
  50 * 5 * 8 = 2.000 NOK ("-90%")
   
  For å tjene opp dette tapet må du teoretisk sett gjøre vinner-handelen din perfekt 3-4 ganger på rad!
  I praksis umulig siden kurtasje, kostnader og konstant usikkerhet spiser opp profitten på så lave posisjoner.
   
  Om dollar halverer seg og olja går ned i 5$:
  50 * 5 * 4 = 1.000 NOK ("-95%")
   
  Dette er det samme som å gi bort nesten alle pengene sine!
   
  Der ser du grunnen til at man alltid skal regne i prosent eller logaritmer, ikke i hele kroner / valuta, samt alltid bruke en form for stop-loss.
  Det kan være pris ser ut til å "respektere" lineære trender mer på kort sikt, men logisk sett tjener man mindre og mindre på slike trender over tid (økt risiko per profitt).
  Kostander/kurtasje og risiko kan også være greit å ta med i beregningene (Excel er kjekt for å spare manuell arbeid).
   
  Så det er bare å regne ut for alle scenarioer slik at du vet på forhånd hvordan du skal håndtere de.
  Dvs.:
  1) Hva skjer om pris dobler eller halverer seg?
  2) Hva skjer om valuta dobler eller halverer seg?
   
  Bare disse to spørsmålsstillingene gir 4 permutasjoner av scenarioer!
   
   
  Hvorfor tror du olja vil snu, samt når og hvor tror du den vil snu?
  Er olje i positiv trend eller negativ trend? Hvem har initiativet? Bulls eller bears?
   
  For å finne investeringsmuligheter så trengs visualiseringer av pris / volum over lengere tid (tiår). Ofte er chartene altfor korte!
  Fant et lengere chart hos barcharts.com som jeg kan dele. Fikk ikke opp horisontalt volum, men det går bra med bare price action også:
   
  http://www.barchart.com/chart.php?sym=CLY00&style=technical&template=&p=MN&d=X&sd=01%2F26%2F1974&ed=01%2F24%2F2015&size=L&log=1&t=CANDLE&v=0&g=1&evnt=1&late=1&o1=&o2=&o3=&sh=200&indicators=&addindicator=&submitted=1&fpage=&txtDate=01%2F24%2F2015#jump
   

   
  Har tegnet inn mulige soner hvor pris kan møte "motstand i nedgangen" / mulig støtte (orange).
  Har tegnet inn 3 kjøps soner (grønne). Ved å dele opp en usikker handel i f.eks. 2-3, så kan man sikre en "mykere" inngang på bekostning av høyere kost, lavere profitt og ev. lavere "fill".
  Har tegnet inn en initiell SL-sone under motstands-sone (rød). Om pris går ned her, så kan det fort begrense oppgang per tid, så bedre å spare pengene.
   
  Alle tegninger er ca. og ingen garanti for at pris vil "respektere" noe som helst. Men kan være et utgangspunkt for å få ideer til hvordan praktisk komme igang.
   
  Om du planlegger å selge på 100$ så begrenser du hva du kan tjene! Det kan også snu på 99$!
  En mulighet er å bruke trendlinjer med god margin for å sette SL etterhvert. "Let the profits run"!
  Å håndtere trades når du er inne i det er også en kunst i seg selv. Noen ganger fungerer trendlinjer, og da tjener man mest per tid. Andre ganger fungerer horisontale støtte-nivåer bedre, men tar lengere tid.
   
  Som du ser er den forrige trendlinja fra 1998 brutt. En slik "billig" inngang er "billig" av en grunn: fordi mange da ikke vil ta risikoen det er å kjøpe i en potensiell negativ trend og etter så mye initiativ fra selgere. Som kjøper påtar du deg selgers risiko, og bør derfor kalkulere ut nøyaktig hva du tåler av tap og prøve å begrense tapet. Dette må settes i forhold til en fornuftig target, som du ikke nødvendigvis må ta ut om du skulle komme dit.
   
  Viktig å ikke handle med følelser, men lage en plan og følge denne. Ev. oppdatere planen underveis, men uten at det blir en "panikk trade" utav det.
   
  En mulighet er selvfølgelig å håpe og anta, men det kan fort straffe seg og bli vondere enn man tror!
   
  Merk:
  Jeg har ikke sett på volum her, så kan ta feil på min egen TA-analyse.
  Har heller ingen krystallkule for hva de fundamentale forholdene kan få olje til å gjøre i fremtiden.
  En long eller short er et sjangsespill, så man må prøve å finne muligheter for å sikre best mulig sjangse - ikke gifte seg med en og samme ide, særlig ikke om den feiler i f.eks. en "whipsaw" situasjon.
  Jeg er selv under min egen "opplæring", og trader ikke så mye i praksis. Mest teori og på hobbybasis.
   
  En ting jeg ikke fatter er hvorfor lavere oljepris er så uønsket. Kanskje en indikasjon på at oljen skal lavere?
  Spiller ingen rolle: Jo høyere, jo bedre for miljøet. Jo lavere, jo bedre for økonomien på sikt.
  Folk er redd for forandring og omstilling, men smarte mennesker vil prøve å finne muligheter akkurat i slike perioder!
   
  Det finnes mange fundamentale muligheter og endringer i markedet. Om noen lager bensin fra mais eller alger, hva kan skje for oljepris eller oljemarkedet?
  Derfor er det "lettere" å prøve å finne muligheter med TA enn å spekulere i hva som kan skje i fremtiden. Det og at pris leder fundamentale indikatorer som P/E er grunnen til at mange sverger til TA.
   
  Vet det er spurt om hvor olje kan bunne før her på forumet. Jeg har ikke funnet noen gode charts på dette før nå.
  Om noen vet om noen flere steder å få tak i langsiktige charts for slike råvarer, så bare si ifra.
   
  Om noen girer så er det bare ens egen skyld om det eksploderer i trynet på deg. Min holdning er å se på giring ut ifra et helhetlig kost / risiko perspektiv, og jeg har ikke god nok timing for å kunne forsvare giring og stoler heller ikke på leverandører av slike tjenester. Klart at man med giring kan få uante muligheter for både oppside og nedside, men det kan jo også være grunnen til at noen tjener seg rik raskt: ren og skjær flaks ved uvettig spekulering!
 10. Upvote
  Ståle reacted to sharpshoota in The passion of the top athletes   
  Tenkte å lage en topic om toppidrettsutøvere og deres tørst og søken etter suksess.
  Veldig mye det samme som man finner hos topp tradere.
   

   
   
   
   
 11. Upvote
  Ståle reacted to RoRu in Markedet generelt   
  Andre halvår av 2014 blir meget volatil.
   
  Våren 2007 ble jeg særdeles skeptisk til aksjemarkedet, da alt man kunne ta i gikk til himmels; aksjer, gull, eiendom, kobber, nickel osv osv... I og med at alt gikk til himmels, begynte jeg å lure på hvor all kapitalen kom fra, som kunne sende alt bare opp opp opp... Pengesekken i verden så ut til å vokse voldsomt og alle kastet seg på bølgen og kjøpte alt de kom over fordi det skulle jo bare oppover likevel, så risikoen mente man var ikke-eksisterende. På toppen av det hele, en av de første dagene i juni 2007, sto det klint ut over hele forsiden til Dagens Næringsliv: Risikoen i aksjemarkedet er borte! VIX-indeksen var på ca 11,50 og det var historisk lavt, og markedet mente at risikoen var borte.
   
  Hvor kom alle pengene fra? 1 av 2, og ingen av dem er bra: Enten så var det en formidabel kredittboble som bygget seg opp, eller så var det en massiv pengetrykking som foregikk en eller annen plass.
   
  Jeg solgte alt av verdipapirer månedsskiftet mai/juni 2007.
   
   
  Hva er forskjellig nå i juni 2014 kontra juni 2007?
   
  Kredittboblen sprakk september 2008, og vi kjenner historien deretter. Men er kredittboblen egentlig borte? Nei, kredittboblen er fortsatt der, forskjellen er bare at det er landene og sentralbankene som har overtatt den istedenfor at finanssektoren sitter på den. Og kredittboblen er mye større nå enn den noengang har vært. Men hvordan er den håndterbar? Jo, istedenfor å bare ha en kredittboble, kjører FED, ECB og Bank of Japan en massiv pengetrykking som mangler sidestykke i verdenshistorien. Så nå har vi 2 av 2, ikke bare 1 av 2.
   
  Grunnen til at vi har oppgang nå, er at markedene flommer over av likviditet pga pengetrykking og rentene er skrudd ned til null, så investorene blir tvunget over i aksjemarkedet i søken etter avkastning. Alle landene med stor gjeld ønsker å influere seg ut av gjelden, samt holde valutaen så lav som mulig for å kunne konkurrere på internasjonal handel. Globaliseringen har gjort at valuta er et lands konkurranse-element mye mer nå enn før, og i konkurranse om å holde valutaen lav trykker man voldsomme mengder med penger for å skape vekst og inflasjon.
   
  VIX indeksen er atter en gang på 11,50 og har ligget under 12 i 2 uker nå. Det er historisk lavt. Og risikoen er dermed atter en gang oppfattet som fraværende.
   
  Ser man på Pris/Bok er ikke aksjemarkedet generelt sett priset så høyt at man trenger å få høydeskrekk (med unntak av Danmark), men ser man på Pris/Earnings er tallet såpass høyt at man bør få høydeskrekk. Er det sansynlig at selskapene vil kunne levere fremover til å kunne løfte markedet enda høyere? Neppe, de har mer enn nok med å kunne forsvare dagens prising. Så hva får vi da? Jo, et overkjøpt marked som løsriver seg fra realitetene. Og da er det stor sannsynlighet for at vi får en større korreksjon igjen.
   
  Spørsmålet blir bare hvor langt er man villig til å sende markedet oppover før man blir hentet inn av realitetene? 1 mnd? 3 mnd? 12 mnd? Boblen er her, og nå med 2 av 2.
   
  Jeg er helt ute av alle verdipapirer, da jeg har tro på at nedsiden er mye større enn oppsiden på kort sikt (fra idag av til medio oktober). Det er når risikoen er oppfattet som minst at den i realiteten er størst. Så mitt klare råd: Vær forsiktig, og ta ned risikoen fremover. En korreksjon på 15-20% kan komme raskt, og arsenalet til sentralbankene er brukt opp. De har ikke mer å gi.
 12. Upvote
  Ståle reacted to Ingen in Fullstendig amatør trenger råd - kjøpe aksjen eller ikke?   
  Det er jo mange generelle regler som kan være en slags råd: ikke invester i en bransje du ikke forstår eller i selskaper hvor struktur, eierforhold, strategi osv er uforståelige; ikke risiker vennskap og/eller familieforhold, osv.
   
  Når det gjelder konkret et spillkonsept med cash tilbake til spillere, høres det kanskje umiddelbart ut som om det ikke nødvendigvis er lovlig (i Norge), så det bør du nok også undersøke.
   
  Ellers bør du sjekke hva din investering skal gå til: er det slik at noen vil selge seg ut, er det jo greit å undersøke hvorfor og til hvilken pris, og om det er en emisjon, er det antakelig et behov for penger. Hvorfor vil noen ha deg med som investor? Skal du delta på andre måter enn med penger?
   
  Jeg har egentlig ikke bedre råd å gi (fullstendig amatør), så det er ikke noe poeng å pm'e meg, men lykke til uansett!
 13. Upvote
  Ståle reacted to sharpshoota in Binary Trading   
  Hei og velkommen hit Joakim
   
  Jeg har faktisk hørt om folk under 18 før som har fått foreldrene til å åpne en konto til seg selv for å trade forex.
  Tror det skal være fint mulig hvis du har veldig greie foreldre som forstår hva dette er og forstår risikoen.
  Kan være lurt å trade på en demokonto for å vise dine foresatte at dette er noe du behersker og kan være profitabel over tid i, det er en god start.
  Deretter starter man smått og øker jevnt på etterhvert når ting går bra.
   
   
  Selv foretrekker jeg heller vanlig forex trading fremfor binary options det fordi man der kan sette risk reward selv og får en mye høyere reward enn hva man risikerer å tape. Man kan selvfølgelig tjene penger i det lange løp med opsjonstrading også men man må være dyktig og treffe vinnere ofte .
  Tradet veldig mye knockout-warrants før via netfonds, mye samme prinsippet der.
  Problemet er når man begynner å ta små vinnere, derfor gikk jeg videre til forex der man bare setter stop-loss og take-profitt på chartet og kan finne noe annet å gjøre mens prisen tikker jevnt og trutt.
   
   
  Det er bare å si ifra hvis det skulle være noe du lurer på.
  Lykke til
 14. Upvote
  Ståle reacted to sharpshoota in Et par spørsmål ang handler/ordredybder som skjer i en aksje.   
  Hei og velkommen hit !
   
  Svar på 1 - her finner du all omsetning i STL som et eksempel http://www.netfonds.no/quotes/tradelog.php?paper=STL.OSE
  Du finner handelslogg inne på hvert selskap i margen på venstre side hos Netfonds.no
   
  Nr 2 , tja , mulig du forveksler kjøpsordrer med salgsordrer. Når du vil kjøpe er det jo beste selger du er ute etter. Man ser ihvertfall aldri hos ovennevnte megler at det ligger ute selgere som byr lavere enn beste kjøper.
 15. Upvote
  Ståle got a reaction from Vegar Fluffy Olaussen in Oppsett av mini-aksjefond; hvordan gå fram for å komme igang? Råd, tips, erfaringer velkomne!   
  Hei og velkommen til forumet :)
   
  Burde vel være mulig å få til noe med et vanlig AS. Hvor de som ønsker å investere skyter inn egenkapital mot eierandeler.
   
  En gammel tråd her, men sikkert relevant enda: http://www.aksjeforu...eget-aksjefond/
 16. Upvote
  Ståle got a reaction from sharpshoota in Aksje-NM 2012 - hvem er med fra Aksjeforumet?   
  E24 starter opp sin årlig aksje-nm konkurranse mandag 21. mai, og en vinner vil bli kåret 6 uker senere. Det er mulig i år for deltakerne å lage lister over andre spillere de vil følge og konkurrere mot. Så hvis vi blir en liten gjeng her fra forumet, så kan jeg lage en slik liste, og kanskje så gjør vi det bra også..?
   
  Meld deg på her: http://aksjenm.e24.n...4no/game/mygame
   
  Når du har meldt deg på kan du skrive et innlegg her, og oppgi gjerne brukernavnet du registrerte deg under, så skal jeg se om jeg får laget en oversikt over oss. (Vet ikke hvordan systemet fungerer enda, da de ikke har åpnet alle funksjoner enda.)
   
  Om konkurransen
  Hovedkonkurransen går ut på å få en beholdning på 100.000 fiktive kroner til å vokse mest mulig i perioden konkurransen pågår.
   
  Vinneren av hovedkonkurransen premieres med en aksjehandelskonto fra DNB der det står 50.000 kroner.
   
  I tillegg vil det pågå ukeskonkurranser, hvor deltageren med størst vekst i beholdningen hver uke premieres med et stereoanlegg modell XS fra Geneva og en kaffemaskin fra Nespresso
 17. Upvote
  Ståle got a reaction from sharpshoota in Finne beta for portefølje?   
  Du finner betaen av en portefølje ved et enkelt regnestykke. Multipliser betaen til begge aksjene med prosenten som de har i porteføljen din.
   
  Formel
  (BetaAksje1 X prosent) + (BetaAksje2 X prosent) = Beta til porteføljen
   
  Eksempel
  Aksje 1 har en beta på 2 og du har investert 50% i denne
  Aksje 2 har en beta på 1 og du har investert de resterende 50% i denne.
   
  Regnestykket til eksemplet blir da som følger:
  ( 2 x 0.50 ) + ( 1 x 0.50 ) = 1.50
 18. Upvote
  Ståle got a reaction from sharpshoota in Tilbakemelding på "nye" Aksjeforumet   
  Det blir nok å legge inn Google sin søkemotor igjen, da jeg er helt enig med deg, den som er nå fungerer ikke like bra.
 19. Upvote
  Ståle got a reaction from sharpshoota in Tilbakemelding på "nye" Aksjeforumet   
  Ja, jeg skal se om jeg får lagt inn den funksjonen igjen! :)
   
  Forøvrig så skal man nå bli sendt til første uleste innlegg hvis man trykker på noen av linkene på forsiden. Mulig det blir noe krøll med dette, men jeg skal teste det ut.
 20. Upvote
  Ståle reacted to sharpshoota in Tilbakemelding på "nye" Aksjeforumet   
  Hei.
  Spennende med en oppfriskning. Tror dette blir bra det, trenger nok bare å bli vant til den nye layouten.
  Godt jobba Ståle
 21. Upvote
  Ståle got a reaction from sharpshoota in Tilbakemelding på "nye" Aksjeforumet   
  Bruk denne tråden til å komme med tilbakemeldinger på oppdateringen av forumet. Dette kan være alt fra tips til forbedringer til å si ifra om noe som ikke fungerer.
 22. Upvote
  Ståle got a reaction from sharpshoota in God jul og et godt nytt år!   
  God jul og godt nytt år alle. :)
 23. Upvote
  Ståle reacted to sharpshoota in God jul og et godt nytt år!   
  Ønsker alle her på forumet og deres nærmeste ei riktig god jul og et riktig godt nytt år.
   
  Hyggelig å se at endel som har vært medlem her i mange år er aktive her og titter innom med jevne mellomrom.
  Vil tro 2012 blir et spennende børs-år det også og ser fram til mye bra lesning og diskusjoner her på forumet.
   
  Mvh
  Sharpshooter
 24. Upvote
  Ståle reacted to vidar in ETTERLYSNING   
  Heisann
   
  Det er leeenge siden sist var aktiv her i gården!
  Jeg er fortsatt aktiv i markedet. Noe trading og noe mer langsiktige investeringer.
  Grunnen til at jeg 'ble inaktiv' på forumet var avtagende aktivitet. Det kan være kjedelig å diskutere med seg selv i lengden
  Dersom det har seg slik at aktiviteten her på forumet har tatt seg opp igjen, skal jeg se om jeg ikke klarer å aktivisere meg selv litt igjen
 25. Upvote
  Ståle reacted to Hoff@ in ETTERLYSNING   
  Hei
  Hoff@ her
  Kunne tenke meg og få på banen noen av det gamle gutta.
  Tenker på i farten på Laphroaig, hmm god wiskey men nå er det den personen jeg er ute etter er redd du koser deg litt for mye i Portugal?
  Og så Pirelli, Zoonic, Vidar, pluss 201, Bartender, Nothern Lights, hallu, felis, Basura, tendy, Teknikern, +++++++ mange flere.
  Nå er det på tide å plukke en mange, mange doblingskandidat igjen, den siste her på forumet SKDP hadde jeg 12 gangen på. Dette er vel noe som skjer 1 gang i livet, men jeg har ting på gang igjen, så venner kom ut av skapet og SKRIV.
   
  Hoff@
×
×
 • Create New...