Jump to content

Megler1

Medlem
 • Posts

  481
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • MSN
  Megler1@hotmail.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Location
  Vestlandet

Megler1's Achievements

 1. Hoffa etterlyser gamle kjenninger.

 2. - REC-aksjen skal opp 100 kroner SEB Enskildas analytiker Viktor Jakobsen tror solenergikjempen skal stige hele 44 prosent i verdi det neste året. Kristin Vallevik Gjerde Skriv ut I dag prises Renewable Energy Corporation (REC) til 227 kroner på Oslo Børs. Det gir en markedsverdi på 112 milliarder kroner. Opp 44 prosent Nå tror SEB Enskildas analytiker Viktor Jakobsen at aksjen skal opp i 320 kroner, mens han før hadde et kursmål på 250 kroner. Det gir selskapet en verdi på 158 milliarder Viktor Jakobsen spår REC til himmels. kroner, en oppgang på 44 prosent. REC leverte gode resultater for andre kvartal, og Jakobsen sa dengang at estimatene ville bli jekket opp. Det er den planlagte monsterfabrikken som er i ferd med å planlegges som gjør Jakobsen så euforisk. Monsterfabrikken - RECs resultater var i linje med estimatene og endret ikke vårt syn på selskapets strategi eller utførelsen av den. Det er tilleggsinformasjon om den planlagte èn gigawatts integrerterte fabrikken som har fått oss til å ta inn denne utviklingen i verdifastsettelsen, skriver han i en oppdatering til sine kunder. Les:REC vil bygge monsterfabrikk Hvis REC velger å legge den nye silisiumfabrikken sammen med wafer og celleproduksjon, vil de totale investeringene være på over 2,6 milliarder dollar og gi over 3.200 nye arbeidsplasser. Tilsammen har REC prosjekter for 27 milliarder kroner på gang, over hele verden. Øker salget REC har sagt av avgjørelsen vil bli tatt i fjerde kvartal om byggingen av en integrert silisium-, wafer- og cellemodulfabrikk som skal starte opp i 2010. - Dette vil øke salget og driftsresultatet med 110 prosent i 2010 og 104 prosent i 2011, og vil skape et mye mer integrert solalrselskap, skriver analytikeren, som har en klar kjøpsanbefaling på aksjen. REC er allerede verdens største på produksjon av silisium og wafere. Nysatsningen kan løfte REC fra å være verdens 19. største innen solceller og moduler, til en femteplass. Publisert: 03.08.2007 - 13:39 Oppdatert: 03.08.2007 - 14:00 ******************************** Artikkel slutt ******************* Er det noen produsent av solenergi som er bedre?
 3. Til orientering nevnes at jeg har opp tatt inn ovennevnte selskap i min portefølge som nå omfatter askjene: BLO-DNO-EOC Limited- NOIL- REC- Scan Subsea-SFM Singapore-baserte EOC Limited le nylig tatt opp på Oslo Børs. EOC er det første rendyrkede Singapore-selskapet som velger notering på Oslo Børs. Navn: EOC Limited ISIN nr.: SG9999004477 Ticker: EOC Marked: Oslo Børs Pålydende: Ingen nominell verdi Børspost: 500 Totalt antall aksjer: 110 954 502 Ordreboks ID: 41615 EOC Limited er klassifisert av MSCI Barra and S&P (Standard & Poor`s) som 10101020 - Oil & Gas Equipment & Services i GICS (Global Industry Classification Standard) EOC Limited ble etablert i 2007 og er en fisjon fra det velrennomerte selskapet Ezra Holdings Limited, som er notert på børsen i Singapore. Ezra Holdings Limited, som eier ca. 50 prosent av aksjene i EOC, har valgt å primærnotere den utskilte virksomheten i Oslo. EOC Limited og Ezra Holdings Limited stiller med sin toppledelse for å notere EOC Limited på Oslo Børs. Ifm. børsintroduksjon av EOC, ble det sendt denne børsmeldingen: http://www.oslobors.no/ob/pressemeldinger?...p;pagepointer=1 At SFM sannynligvis blir en rakket, har jeg informert om tidligere idag ved å vedlegge dagens børsmelding om/fra selskapet.
 4. Jeg har vært i utlandet i lang tid uten tilgang til nettet. Når jeg nå skal legge inn et innlegg, kommer jeg ikke inn av en eller annen grunn?
 5. Det er mulig at 16 av 17 kursmål til analytikerne ligger over fradagens kurs, men er kursmålene høye nok til at det kan sises å gi en god avkastning? Svaret på det er etter min mening nei. Derfor gikk jeg på fredag ut av TOM for å investere i (ferie)bolig på Kypros. Der har boligprisene doblet seg de siste 5 årene og det er ingen ting som tyder på at denne verdistigningen vil fortsette. Tvert i mot tror de fleste at innføringen av euro fra årsskifte vil bidra til ytterligere prisstigning.
 6. Da jeg startet denne strengen for over 1/2 år siden hadde jeg følgende undertittel: "Er dette et fremtidsrettet selskap med stor oppside?" Nå er det fristende å erstatte spørsmålstegnet med et utropstegn. Jeg bor på Kypros og ser til daglig at nye bygg oppføres med solsellepanel på taket. Jeg har også oppdaget at flere og flere utbyggere annonserer leiligheter med oppvarming og lys vha solsellepanel. Er det noen som kan bekreftet at trenden er den samme i andre land? I såfall vil jeg overveie å omstrukturere min portefølje og "legge flere egge" i REC-kurven.
 7. Jeg har desverre ikke hatt anledning til å følge med på Tomra den siste tiden og lurer på om noen kan si noe om kursmål på 3-6 mnd sikt?
 8. Det strømmer inn meldinger om at TOMRA kjøper egne aksjer i bøtter og spann. Idet de som kjøper akjer er jo de nærmeste til å vurdere kursutviklingen til TOM, kan vel dette ikke tolkes på annen måte enn at kursen forventes å stige. TOM har vel neppe kjøpt egne aksjer hvis de sitter på info som skulle tilsi kursnedgang?
 9. Nevnte artikkel (kl 13:44) finner jeg ikke? Vennligst send link til kilden idet jeg har tenkt å skrive til SEB Enskilda pga. denne artikkelen!! NB: Kursmålet som er redusert fra kr 80,- til kr 70,- ligger 80% over dagens kurs!!
 10. Hvor er det blitt av Teknikern her på AF? For at ikke innlegget skal bli glemt, kopierer jeg inn hva han skrev på Stocktalk den 14. d.m. idet jeg er nokså sikker på at hans spådom om kursen for TOM i 2007 høyst sannsynlig ikke vil slå til: Teknikern [6551] 14.07.06 20:29 aud59 [874] Hei :-) Jeg så ditt spørsmål på den andre tråden. Jeg følger TOM, men føler det er alt for tidlig å gå inn. Ser vi på resultatutviklingen fremover, er jeg redd det vil ta tid før "nye markeder" blir såpass store, at de vil få innvirkning av betydning. Japan kommer, men det kommer vesentlig senere enn Tomra-ledelsen tidligere har indikert. TOM-ledelsen tidligere uttalelser, som alle har vist seg å være feil hva tidsaspekt angår, en av grunnene til jeg i sin tid valgte å gå ut. Ingenting av tidsplanene de opprinnelig kom med har slått til. Og når ledelsen ikke holder sine egne tidsplaner og uttalelser, så må man selvsagt revurdere, annet er jo umulig. England, TRC går vesentlig senere enn hva ledelsen selv først trodde, det samme kan definitivt sies om Japan. Mine tidligere optimistiske kursmål var basert på det Tomra-ledelsen selv kom med av uttalelser, men som i ettertid viste seg å være feil (alt tok lengre tid enn ledelsen opprinnelig trodde). Derfor revurderte jeg TOM i vår, og gikk ut. Ledelsen har rett og slett undervurdert tidsfaktoren med både TRC, Japan og ikke-pante-markeder. Pilotene i Helles er jo gledelige, men de betyr ingenting av betydning for resultatet de kommende kvartaler. Og i USA er det fullstendig stillstand i alle stater, og ingen utvidelser av pant har gått igjennom. Jeg kan ikke riktig se hva som de kommende kvartaler skulle trigge kursen, dvs. hva som evt. skulle gi en sterkere resultatutvikling enn ventet. Japan er langt frem i tid, det samme er TRC-volumer. Og når ledelsen selv demper forventningene til Tyskland, ser jeg ingen grunn til å sitte i TOM. Jeg kjøper TOM-aksjen rundt 15-25 i 2007. [Endret 14.07.06 20:31 av Teknikern] [Endret 14.07.06 20:37 av Teknikern]
 11. Budet må nok opp 50% for å reflektere dagens verdier i selskapet: se her: Nyhet fra OB ACTIVE - STATEMENT IN CONNECTION WITH VOLUNTARY OFFER 16:10 The Board has evaluated the voluntary offer made by Mamut of NOK 6,50 per share and has concluded that this offer do not represent a price that reflects the underlying value of Active 24. Active 24 engaged Kaupthing ASA to evaluate the offer and the conclusion from this analysis is that a fair pricing pr Active 24 share should be NOK 9. The Board of Active 24 will therefore not recommend its shareholders to accept the proposed voluntary offer made by Mamut. For further information see attachment on www.newsweb.no ********************************************************* I tillegge til ovennevnte, komme ACTIVEs Europasatsing. Et gammelt godt råd er å "hoppe på toget før det kommer i fart".
 12. Tomra flyr i Holland? Ifølge Tomra-sjefen er det i Nederland "de store volumene er". Nå kan det gå mot utvidet pant. Se --> http://www.hegnar.no/hegnar/newsdet.asp?id=218173&cat=100 Men hvorfor er det så liten diskusjon om mulighetene på aksjemarkedet på Aksjeforumet for tiden? Foreligger det noen statistikk over antall personer som daglig er inne på forumet? Man kommer jo med innlegg/synspunkter/opplysninger for å få de kommentert, korrigert og/eller bekreftet?
 13. Mangedobling i REC http://n24.no/boers-og-finans/article1327315.ece Dette lover godt for fremtiden.
 14. REC dobler produksjonen http://www.imarkedet.no/php/art.php?id=304839 Etter å ha gjort det mottsate av hva boka sier; nemlig å handle etter stor nedgang for å pynte på inngangen, er slike melding godt å få med seg for den langsiktige. Og i REC er jeg langsiktig. Men til gjengjeld fikk jeg bare en brøkdel av hva jeg bestilte.
 15. Kan noen som har grundig kjennskap til Tomra fortelle hvordan det er mulig at kursen går ned over 5% samme dagen som det blir kjent at TOM har oppretten en partnerskapsavtale med Japan? Legger man til grunn en generell nedgang på 5%, vil det vel i praksis si at avtalen hadde null virkning på kursen? Kan noen gi en fornuftig forklaring på dette? Forklaringen kan vel ikke være så enkel som at mange aksjonærer i TOM har lånefinansiert sine aksjer og er tvunget til å selge pga, dagens kursnedgang og manglende sikkerhet?
×
×
 • Create New...