Jump to content

Bartender

Gullmedlem
 • Content Count

  2 782
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Bartender last won the day on januar 7 2012

Bartender had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Nordland

Previous Fields

 • Portefølje
  Cash
 1. OSEBX er teknisk "skremmende". Siden sommeren 2009 til nå har det utviklet seg en gedigen HS-formasjon. Halslinjen er på ca 320 og hodet er på ca 450. Teknisk fallpotensiale er 130 punkter som indikerer et fall til ca 190. Nå er det jo et godt stykke ned til halslinjen, men med dagens speed kan vi teste denne allerede iløpet av uker. Hva tror forsamlingen om TA ?
 2. Det kan bli "årets investering". Personlig ser jeg svært lite lys i tunnellen for tiden. Vanvittig nedsidepotensial både teknisk og fundamentalt. Når det er sagt er jeg ikke skråsikker på noen ting. På kort sikt kan det like gjerne gå noe mere opp. Markedet globalt er sammensatt og komplisert for tiden. Det er nesten håpløst å dra konklusjoner ut fra hva madia skriver. Det florerer med rykter og markedet reagerer voldsomt på disse.
 3. Innenfor forsikringsbransjen i Norge er det stor forskjell mellom selskapene. Om du skal investere i et Forsikringsselskap må du lese kvartalsrapporter. Det som er viktig å vite er om de tjener penger på selve forsikringsdriften, eller om de berger årsresultatene med finnansintekter på aksjer og obligasjoner. Combined Ratio (CR) er nøkkeltallet som er enklest å lese i rapportene. CR består av skadeprosent (hvor mange kroner ut i form av skadeoppgjør for hver hundrings som kreves inn fra kunde) pluss selskapets kostnad. CR for de store veletablerte selskapene som IF.., Gjensidige og Tryg vil ligge mellom 90 og 100. Om de ligger på 90 så tjener de 10% på driften og anses for å være meget bra. Ligger de nærmere 100 kommer det prisøkninger i kvartalet/året som kommer. Andre selskap som Tide, Frende med flere har en helt annen agenda. De har CR på 100 - 130 over flere år. Dette gjør de for å bygge opp en portefølje raskt. På et gitt tidspunkt snur de seg enten rundt og selger hele kundeporteføljen til et større selskap med fortjeneste, eller så har de planer om å prise opp risikoen til lønnsomt nivå i årene som kommer. Om du skal kjøpe aksjer i et forsikringsselskap i dag bør du velge et av de store. Gjerne de som over lang tid viser at de greier å holde CR mellom 90 og 99. Styr unna de som er avhengig av finansintekter for å få positivt resultat. Småselskaper i vekstfasen er meget høy risiko. Det ligger emisjoner i løypa etter hvert som krav til sikkerhet skjerpes framover.
 4. Ideen var god, Hoff@, men timingen var dårlig. En fattig dag for tidlig :)
 5. Bartender

  ETTERLYSNING

  Enig Hoff@ , det er på tide å stikke fram nesa igjen. Selv har jeg slikket sårene etter en skikkelig nesestyver (Crew Gold), men har nå bygget opp kapital igjen til å kunne ta noen små bets i markedet. Men, hva pokker setter man friske penger på i dagens usikre marked ????
 6. Noe på gang ...?? :o)

 7. Hoffa etterlyser gamle kjenninger.

 8. Takker for drink-tipset ,ref. "kamikaze"

  Skrev endel her før du,..

  Ser vi deg her på forumet igjen snart?

 9. Jeg ser ingen mening i å tilbringe min tid her på AF og "Trette" med deg Risky. Du har selvfølgelig forståelse for at det er enkelte ting jeg ikke diskuterer på åpne fora når det kommer til strategi. Jeg synes ellers du er nokså ubehøvlet i din framferd. At du velger å hylle den sålangt vinnende parten i dette caset sier mere om deg enn om hva som var/er rett og galt. Norsk og Canadisk lov sier mye om hvordan en slik konvertering skal gjennomføres. Om du mener at framgangsmåten var korrekt så er det greit for meg.
 10. Det spørsmålet har jeg valgt å ikke svare på. Har du nyttig info tar jeg gjerne imot en PM.
 11. Hehe....nei nå tuller du !! Du kan da ikke si at du er imponert over lånegiverene som solgte aksjen som forskremte høns til kurser ned mot 1/3 av hva kamphanene nå krangler om å få kjøpe selskapet for ??
 12. Ut fra PH-verdien i ditt innlegg regner jeg med at du var en av mange som trodde aksjen skulle ned i 10-20 øre. Merkelig at du ikke forutså oppgangen du som er så dyktig.
 13. Jeg sitter long ja, og slikker mine sår. Det hjelper lite med 450% oppgang når nedturen i forkant var på midten av 90 tallet regnet i prosent. Jeg sitter til jeg blir tvangsutløst.
 14. ....samtidig er det vel i overkant naivt å påstå at gullprisen ikke har noe å gjøre for selskapet ? Det er tross alt gull de produserer. Komplisert vokabular gjør ikke påstander mer troværdige.
 15. Nå prater du tull Risky. Jeg har ikke kjøpt nye aksjer siden tidlig i vår. Da kjøpte jeg 250 stk. for å tette en oddlot etter emisjonen. Så spar meg for "fri fantasi". Og ja - jeg er Bartender på alle forum. Jeg gjemmer meg ikke bak utallige "Gjest" eller 10-20 nick slik som noen oppererer. Jeg undrer meg over iveren din etter å drite ut deltagere på foraet. Har jeg gjort deg noe personlig galt siden du tydeligvis har meg i vranga ?
×
×
 • Create New...