Jump to content

Dellamorte

Medlem
 • Posts

  343
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Reputation Activity

 1. Upvote
  Dellamorte got a reaction from sharpshoota in FUNCOM - Funcom   
  Veldig viktig å nevne en vesentlig ting. Det er IKKE priset inn noen kjempesuksess med Age of Conan i Funcom. Med mindre Age of Conan blir en stor flopp vil den helt sikkert få minst 100,000 brukere. Dette vil gi en årlig inntekt på 20 millioner US dollar hvorav Funcom vil sitte igjen med ca 8 millioner USD i profitt (dvs 54 millioner kroner). Det er på ingen måte priset inn noe større suksess enn dette per i dag.
   
  Hvis Age of Conan blir en suksess på linje med Everquest 2 (ca 250,000 brukere) vil den gode skalerbarheten gjøre at de sannsynligvis vil sitte igjen med en årlig profitt på 25 millioner USD (165 millioner kroner). Funcom bør minst få en P/E på 25 tatt i betraktning at MMO er et marked i sterk vekst. 165 millioner x 25 = 4,125 milliarder kroner. I dag prises den til 600 millioner kroner.
   
  Hvis man skulle prise inn en suksess på linje med World of Warcraft ville det vært snakk om astronomiske summer. Blizzard vil i år sitte igjen med ca 300 millioner USD på bunnlinjen. Dette er ca 2 milliarder norske kroner. Gir vi Blizzard en P/E på 25 vil selskapet måtte prises til 50 milliarder kroner.
 2. Upvote
  Dellamorte got a reaction from sharpshoota in Aksjonærenes favorittmusikk   
  Hehe, Hammers. Ser at du ikke er like god i fransk som i aksjekonkurransen. Je t'aime moi non plus betyr faktisk noe slikt som "jeg elsker deg IKKE LENGRE". Og det tror jeg ikke gjelder pantegjengen. Der er det nok heller evig kjærlighet.
×
×
 • Create New...