Jump to content

DeLaVega

Medlem
 • Posts

  377
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by DeLaVega

 1. Det er regulert i aksjeloven hvor mye som er lov å ta ut i utbytte. Det er to beregninger hvor du skal bruke den som kommer dårligst ut (mener det er slik). Grunnlaget dannes ved hjelp av overskudd og egenkapital. Siden regnskapsoppgjør stort sett er en årlig greie, så vil utbyttene være relatert til årsresultatet og forslag til utbytte blir da som regel stemt frem på generalforsamling.
 2. Skjer det noe i dette selskapet for tiden? Lenge siden jeg har fulgt selskapet, men det har gått en stund siden jeg har hørt eller lest noe om dem også. Er det noen som føgler dette selskapet her inne lenger?
 3. Dette er akkurat samme historien. Jeg ga noen råd i mars om å kjøpe FUNCOM, "men sitt for all del ikke lenger enn til lansering, og vær forberedt på kursnedgang hvis det kommer en utsettelse". Forrige gang var jeg med fra 27 kroner til 50. Skulle gjerne vært med denne gangen også, men pga. 12 månedersregelen på aksjer som jeg er underlagt så turte jeg ikke. Det som overasker meg er at dem tydeligvis ikke har lært. Alle som har jobbet med programmering vet at det dukker opp uforutsette ting i utviklingsfasen og spesielt under betatestfasen. Hvorfor går da selskapet så hardt ut med en lanseringsdato? Det bør da være mulig å ta noen forbehold her, heller sette datoen 2-3 måneder lengre frem i tid enn å ta sjansen på å kjøre en så stram plan. Jeg forstår at jo lengre frem i tid du utsetter en lansering, jo mer vil det koste i potensielle inntekter på spillet, men når de da for andre gang på rad, viser at dem ikke greier å levere til lanseringsdato alikevell så viser jo bare det at dem burde tatt i litt mer. Hva ligger til grunn for datosettingen? Hvordan kan dem bomme på dette her for andre gang? Jeg er ikke redd for utsettelsen, spillet kommer. Jeg håper også virkelig at dem lykkes denne gangen. Det fortjener dem. Jeg synes det bare er så synd at dem aldri lærer! Hvis dem nå i tillegg leier hele Holmenkollen denne gangen også, så tar det kaka!
 4. Hei Håkon. Det er bra du har ambisjoner. Aksjemegler er absolutt noe å satse på, men dette er ikke lett. Det er ikke lett å bli en aksjemegler og det er hardt arbeid med mange lange arbeidsdager. Først kommer utdannelsen. Det er nok varierende hva slags utdannelse aksjemeglere har. Men en økonomiutdannelse av en form er nok en fin utdannelse. Jeg skal ikke sette TØH, NHH, BI og andre økonomistudier opp mot hverandre. Det som er viktig er karakterer, hva du lærer og hvordan du setter teori ut i praksis. Jeg vil uansett anbefalle deg å ta en mastergrad. Da stiller du sterkere. Det er ikke enkelt å få seg en jobb som aksjemegler. Mange starter som møtebookere eller annen type rådgivere før dem blir aksjemeglere. Litt av grunnen til det er enkel. Selskapene er avhengig av at meglerne skaper omsetning. For det trenger man kunder. Så du står ganske blankt når du da kommer fra skolebenken eller som uerfaren megler å skal overbevise selskapet om at du kan tjene penger for dem. Derfor er ofte disse "omveiene" brukt. Skulle du så greie å få deg jobb som aksjemegler er det første du må gjøre bygge deg en kundeportefølje. Dette er ikke noe du får i hendene. Da er det å ringe potensielle kunder. Personer du kjenner, eller venner av dine venner, eller bare rett og slett ut fra skattelister. Etter at du har fått kunder må du bevise at du greier å tjene penger for dem. Husk at du som megler tjener pengene dine fra transaksjonskostnader (en modell som kan bli borte iht. MIFID II). Det er begrenset hvor lenge en kunde vil sitte å se på at megleren tar transaksjonskostnader uten å tjene penger for ham. Når det gjelder påstanden om at "aksjemeglere er på veg ut" så vil jeg si, "tja tjo litt". Realiteten er at forutsetningene har endret seg. Særlig gjennom datamaskinenes inntog. Såkalt algoritmehandel og aksjeroboter har automatisert handelen såpass mye at man ikke lenger trenger en megler til å gjøre den jobben. Også nettbasert aksjehandel har gjort sitt, da kunder i stor grad nå kan gjøre dette selv, uten å blande inn en tredjeperson som skal ha "en del av kaka". Dette i sum har nok gjort at behovet for aksjemeglere er redusert i forhold til tidligere. Men det betyr ikke at dem er overflødige og på veg ut. Finnes det andre jobber som som driver med aksjer? Ja det gjør det. Men det kommer ann på litt hva slags jobber du ønsker. Det finnes investeringsrådgivere, disse gir ofte råd både på aksjer, aksjefond og rente- og obligasjonsfond. Det finnes jobber på Oslo Børs. Eller du kan jobbe som analytiker. Det finnes mange muligheter, så hold øynene oppe og konsentrer deg om å gjøre det bra på skolen. Det er det viktigste rådet jeg kan gi deg!
 5. Jeg tror også at det er en fin mulighet å gå inn short nå. Den Sveitsiske nasjonalbanken har allerede satt i gang tiltak for å svekke valutaen sin, da dem ikke er tjent med å ligge så mye over de andre store valutaene. Disse tiltakene har allerede fått effekt da den omsettes for 6.8 i skrivende stund og lå på 7.6 for bare en uke siden. At denne skal ned er jeg overbevist om. Men hvor langt ned er jeg ikke sikker på. 10-årssnittet ligger på 5.3. Mens 30-,60- og 90-dagerssnittet ligger på henholdsvis 6.9, 6.7 og 6.5.
 6. Det har skjedd litt av hvert siden jeg fulgte FUNCOM sist. Men jeg har fattet litt interesse igjen og håper andre her også har det. Forrige gang var jeg med fra 27 til 50. Hvilke høyder kan FUNCOM nå denne gangen? I dag startet funcom med å stige med 8% på nyheten om at spillet lanseres i April 2011. Men av en eller annen grunn snudde den og gikk 4% i minus like etter lunsj. Noe uforståelig for meg. Neste spennende for denne aksjen blir resultatfremleggelsen 26. august. Jeg håper ikke utgiftene har steget for mye i 2. kvartal. Da jeg må sitte på aksjer i minimum 12. måneder tar ikke jeg noen sjanser denne gangen. Men jeg blir overasket om vi ikke ser denne aksjen på et høyere nivå i mai enn den er i dag.
 7. Dette skal VPS og skattemyndighetene ha kontroll på for deg. Men ellers er det ikke værre enn å vite summen du har handlet for og hvor mange aksjer du har. Snittprisen kan du da regne ut.
 8. Sakset fra e24.no Celina Midelfart er nå 15. største aksjonær i det norske spillselskapet Funcom. Sindre Heyerdahl Publisert: 26.01.09 14:09, Oppdatert: 26.01.09 14:33 Celina Midelfart har den siste uken kjøpt seg ytterligere opp i Funcom (FUNCOM) - og er nå 15. største aksjonær i det norske spillselskapet. Gjennom sitt investeringsselskap Midelfart Invest har Celina lastet opp 150.000 nye Funcom-aksjer, til en snittpris på vel 3 kroner aksjen. Det viser ferske aksjonærlister. Følg aksjen med E24 Børs Aksje-stup Samlet har Celina de siste to ukene investert knappe 1,5 millioner kroner i produsenten av «Age of Conan». Det beskjedne beløpet er likefullt tilstrekkelig til at hun eier 0,9 prosent av selskapet - litt mindre enn konsernsjef Trond Arne Aas' eierandel på 1,29 prosent. Funcom har stupt 88,6 prosent på børsen det siste halvåret. Mandag er aksjen ned ytterligere 1,3 prosent på Oslo Børs. Barbaren Conan fra spillet Age of Conan. Les også: - Vi har ikke lyktes Conan-flopp «Age of Conan» har langfra vært den suksessen markedet, spillerne og Funcom selv håpet på da spillet ble lansert med brask og bram i fjor vår. Analytiker Fredrik Thoresen i DnB NOR Markets har overfor E24 anslått at spillet nå har under 100.000 aktive spillere - mot de 415.000 spillerne Funcom rapporterte om i august i fjor. I løpet av 2009 kommer en ny utvidelsespakke til «Age of Conan». Funcom arbeider også med sitt neste store spillprosjekt «The Secret World».
 9. Ja, du bør ha det i bakhodet før du bruker opp hele gevinsten din på ny bil ;)
 10. Er det noen her inne som sitter på en analyse av selskapet (DNBnor, first etc) som en kunne fått tatt en titt på?
 11. Nesten så man skulle kjøpt noen aksjer. Er jo ikke mulig at det kan bli noe dårligere? De kommer vel med elendige tall, men man skulle jo tro at all elendighet er priset inn i denne aksjer allerede? Derimot blir det spennende å høre om fremtidsutsiktene, hvordan det ligger en med russiske og polske(?) oversettelsene, samt porteringen til xbox. Dette er jo de små tingene Funcom kan henge seg fast i for overlevelsen...
 12. http://www.dagbladet.no/art/funcom/spill/3461708/ Funcom innrømmer nå at ting har ikke gått som planlagt, men det virker som dem har en god plan over hva dem ønsker å gjøre fremover, og det synes jeg var veldig positivt. I følge Q2 rapporten skulle dem også lanserte en polsk og en russisk versjon av spillet før året var omme, noen som vet noe om det?
 13. Jeg vet ikke hvor mange av dere her inne som ser på tv-serien The Bing Bang Theory, men episoden som ble sendt i USA i natt handlet om Age of Conan. Eller rettere sagt, Age of Conan var en stor del av plottet i den episoden. Anbefaller alle å se :)
 14. Jeg har vært inne på den samme tanken (skrev noe om det i tidligere innlegg) Problemet er vel om noen er interessert i selskapet. Hva har dem egentlig å tilby? Spillet er jo blitt en stor skuffelse. Så det er vel neppe av stor interesse for noen. Anarchy online er vel så utdatert at det ikke har særlig til verdi heller. Det eneste jeg kan se for meg er av verdi og interesse fra andre aktører er denne spillmotoren de utviklet til Age of Conan. Samme motor skal jo brukes i det nye spillet de har planlagt å utvikle. Det er her jeg usikker. Det må i såfall være en aktør som har behov for en spillmotor som vil være mulig oppkjøper. Men hva et selskap er villig til å betale for en slik motor vet jeg ikke. Siste alternativet er vel hvis noen trenger inventaret deres, men det er vel også lite trolig...
 15. Blir endring i ledelsen også nå. Godager går av. Sakset fra hegnar.no (http://www.hegnar.no/it/article314801.ece) I dag ble det klart at en av nøkkelpersonene i Age of Conan stikker. Aksjen hopper på nyheten. Artikkel av: Sverre Rørvik Nilsen (HegnarOnline - 17.9.08 09:50) Gaute Godager, produsent og spillprodusent for storspillet Age of Conan tar hatten og går fra Funcom. Han blir erstattet av Craig Morrison. Det blir oppgitt at Godager ønsker å oppsøke nye muligheter utenfor spillbransjen. Funcom-aksjen gjør et etterlengtet hopp, opp 5 prosent på nyheten
 16. Bør vel ikke gå lang tid før Thorsen kommer ut med ny analyse av selskapet. Var mange som skrek på Thorsens analyse og om hvor feil han hadde. De hadde jo forsåvidt rett, men at det skulle være den veien hadde til og med ikke jeg tippet :p Spørsmålet er nå hva vil skje, vil de bli kjøpt opp når kursen blir lav nok? De har jo utviklet en spillmotor her, som jo skal være fundamentet i de neste spillene til funcom. Kunne denne være av interesse hos noen av konkurrentene eller har dem nok med sine egne? I alle fall tror jeg funcom kommer til å slite med lave innteker og for høye utgifter i fremtiden.
 17. For noen dager siden ble det kjent at WOW sin extension pack, Wrath of the Lich King, blir lansert 13-14 november. Jeg er spent på hvordan dette vil påvirke FUNCOM. For et funcom i krise kommer vel denne lansering på et verst mulig tidspunkt. Blir vel neppe noe lettere å få tak i WOW spillerne for funcom nå desverre...
 18. DNBnor, med Thorsen i spissen nedjusterer kursmålet fra 15 til 10 kroner. Nyhetssak klippet fra: http://e24.no/boers-og-finans/article2648293.ece SPILLERNE RØMMER FUNCOM: - Conan slått av kabal Funcom stuper på børsen, spillerne rømmer, og nå kutter DnB Nor kursmålet på aksjen. Annonse KNUSER FUNCOM Flere bruker mer tid på å spille kabal enn det norske spillet «Age of Conan». AnnonseRegnskapstall og nøkkelpersoner Firma/bransje Rollesøk RELATERTE TEMABørs og finans Funcom FORSIDEN Funcom siste 12 måneder Aleksander Nordahl Publisert: 11.09.08 19:47 - Fra sidelinjen kan vi konstantere at Xfire-brukere nå benytter mer tid på den klassiske Windows kabalen enn på «Age of Conan», skriver analytiker Fredrik Thoresen i en fersk analyse av Funcom (FUNCOM). I forbindelse med andrekvartalsfremleggelsen opplyste Funcom om at de hadde 415.000 spillere, inkludert de som hadde betalt med sluttet å spille. Thorsen i DnB Nor mener dette tallet er mindre, basert på tall fra Google Insight og Xfire. Nedjusterer kursmål - Sammenligner vi antall spillere som bruker Xfire kombinert med andre spill, og disse spillenes estimerte kundebase, ser det ut til at like over 150.000 spillere er aktive på «Age of Conan», skriver Thoresen. DnB Nor Markets nedjusterer sitt kursmål på Funcom fra 15 kroner til 10 kroner aksjen i den oppdaterte analysen på selskapet. Funcom faller videre! Følg nedturen på E24 Børs! Så sent som 21. mai lå aksjekursen helt oppe i 55,50 kroner, men torsdag klokken 14.45 handles aksjen for 9,3 kroner. Det er en nedgang på 6 prosent torsdag, og over 80 prosent siden 21. mai. Kundene forsvinner Thoresen ville ikke si noe om kursutviklingen da E24 pratet med ham onsdag, men er ikke direkte positiv til aksjen fremover. - Vi tror fortsatt på flere dårlige nyheter enn gode nyheter i tiden som kommer, sa Thoresen til E24. Og det er nok først og fremst nytt rundt antall spillere som vil dominere de negative nyhetene. - Vi estimerte 350.000 betalende spillere i andre kvartal. Samtidig mener vi selskapets guiding indikerer mellom 240.000 og 330.000 i tredje kvartal. Vi venter at 270.000 i snitt har fornyet sitt abonnenter i 3. kvartal, sa Thorsen.
 19. Ikke veldig mye positivt å lese om funcom, sakset fra: http://e24.no/boers-og-finans/article2645926.ece Funcom faller til årsverste Age of Conan-skaper slaktes på børsen . AnnonseAnnonseRegnskapstall og nøkkelpersoner Firma/bransje Rollesøk RELATERTE TEMABørs og finans Funcom FORSIDEN Johann D. Sundberg Publisert: 10.09.08 14:59, Oppdatert: 10.09.08 16:17 Funcoms (FUN) aksjekurs har falt så godt som kontiuerlig siden selskapet lansertet internettspillet «Age of Conan» i mai. Onsdag faller aksjen til ny bunnotering for året. Aksjen er i 14.45-tiden ned 6,5 prosent til 10 kroner, etter å ha vært helt nede i 9,35 kroner tidligere under handelsdagen. Dermed har aksjemarkedet i realiteten partert børsverdien til det lille norskbaserte spillutviklingsselskapet. Så sent som 21. mai lå aksjekursen helt oppe i 55,50 kroner. Følg Funcom-aksjen med E24 Børs. Ned 80 prosent Det betyr at aksjen har falt med over 80 prosent fra toppen. Aksjemarkedet har åpenbart ikke fått tilfredsstilt de forventninger det hadde til lanseringen av spillet «Age of Conan» i mai. I Dagens Næringsliv onsdag går spilleekspert Berit Ellingsen til og med ut med full slakt av spillet. - Spillerne har blitt mer og mer misfornøyde over tid, sier hun til avisen. Les også: Kritikken vokser mot Funcom Finansanalytiker Fredrik Thoresen i DnB Nor Markets sitter nå og vurderer sine estimater for selskapet og vil ikke flagge noe klart syn på aksjekursutviklingen enn den holdanbefalingen han har fra sin siste vurdering av Funcom-aksjen. Tror på dårlige nyheter Men han tror ikke på noen ekstern hjelp for aksjen. - Vi tror fortsatt på flere dårlige nyheter enn gode nyheter i tiden som kommer, sier Thoresen til E24. Funcoms problem og utfordring er at det kommer konkurrerende spill på markedet. Dermed avhenger Funcoms fremtid av hvor mange betalende brukere av «Age of Conan» selskaper klarer å beholde i tiden som kommer. - Vi estimerte 350.000 betalende spillere i andre kvartal. Samtidig mener vi selskapets guiding indikerer melloim 240.000 og 330.000 i tredje kvartal, sier Thoresen. - Vi venter at 270.000 i snitt har fornyet sitt abonemment i 3. kvartal. - Men når blir aksjen billigere enn fallende antall spillere skulle tilsi? - Selskapet har 36,9 millioner dollar i cash. Det tilsvarer fire kroner aksjen. Men hvor lenge de har den cashen avhenger jo av utviklingen for «Age of Conan».
 20. Er i samme gata som det som står her: http://www.dagensit.no/media/article148687...o=c1_re_right_3 Om at spillerne flykter fra selskapet/spillet. Spillet blir visst lite underholdende etter nivå 20. Var en av kommentarene i DN. Jeg er spent på hvordan funcom skal greie å snu denne trenden. En ting er at investorene mister troen på selskapet, men hvis spillerne gjør det også, så er det virklig ille.
 21. Hvis det stemmer det som ble skrevet på Etterbørssidene i DN i dag, så er jeg spent på hvordan det skal gå med funcom. Selvfølgelig veldig synd. Men nå sitter de med gjørme opp til knærne, uten noen enkle vegen ut.
 22. Noen som vet om det er live stream fra resultatfremleggelsen i morgen?
 23. Det har du helt rett i. Jeg har stusset litt over dette selv. Derfor tror jeg det kommer til å komme en stor svingning på fredag, hvorvidt den er opp eller ned vet jeg ikke, men jeg kommer til å posisjonere meg for at den skal opp. Noe annet jeg håper de vil si noe om er veien videre. Man leser at det fortsatt er en del bugs og feil i spillet. Hvordan skal de håntere dette fremover? Hvis man ser tilbake på lanseringen av WOW så hadde også de en del feil i starten. Men de fikset dem fortløpende og etter 5 måneder hadde spillertallet steget betydelig. Jeg håper de vil si noe om fremtidsplanene slik at man kan anta noe om fortsettelsen. Jeg håper virkelig at FUNCOM skal gjøre det bra. At Norge kan ha et slikt selskap er positivt på mange måter og drar med seg ringvirkninger. Derfor håper jeg de vil lykkes.
 24. Jeg følger med, solgte meg ut på 50, og glad for det. Men jeg sitter og lurer litt nå, kursen er under 20, og hvor dårlig skal tallene være for å forsvare den prisen. DNBnor har kursmål på 25 ved 350.000 spillere i 4 måneder. Magefølelsen sier meg at de har blitt straffet litt hardt, og at det umulig kan være så ille at kursen skulle være der selskapet var før lanseringen av spillet. Spillet er jo der, så kursen bør da ligge høyere enn da spillet ikke fantes. Jeg lurer derfor om jeg skal ta noen posten før fremleggelsen...
 25. Jeg leste denne nyheten. Jeg er ikke overbevist ved å lese denne nyheten. Det foreligger ikke noe offisiell statistikk fra Funcom sin side. Dette fører til mye spekulasjoner blant aksjonærene. Og når da noen klager vil dette bli blåst opp. Det er ofte de som klager man hører, men det finnes mange som ikke klager også. Problemet er at vi ikke vet hvor mange dette er. Jeg hadde virkelig satt pris på litt informasjon fra funcom sin side. Og denne kommer vel ved Q2 fremleggelsen som er i august. Jeg har planlagt en inngang i funcom igjen etter at jeg kommer hjem fra ferie, har tro på en liten oppsving ved Q2 fremleggelsen.
×
×
 • Create New...