Jump to content

Benno

Medlem
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Benno last won the day on oktober 28 2011

Benno had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Portefølje
  BON, GRO, RCL, KOG, TOM, VEI, WWI
 1. Nå går det så det suser i AKER. Lurer litt på om all stigning skyldes estimatene rundt oljemengde på Aldous og Avaldsnes feltene eller om det ligger mer bak enn dette. Uansett mener jeg AKER fortsatt er kraftig underpriset, men det har den jo vært ganske lenge.
 2. Var ikke annet enn forventet etter oppkjøpet av Allis-Chalmers egentlig :) Begynner å etablere seg i mange ulike segment nå innen olje service.
 3. AKER 7% BON 15% GRO 8% KOG 7% NHY 16% RCL 20% TOM 4% WWI 6% Resten i cash (ca 18%)
 4. Da har jeg og kastet meg inn i denne konkurransen. Dette blir rene "wildpick", har ikke peiling på en brøkdel av selskapene som er registrert på børsen i USA.
 5. Benno

  Humortråden

  Smeller til med litt aksjemarked humor :) It was so cold today I saw a stockbroker with his hands in his own pockets. The market is weird. Every time one guy sells, another one buys, and they both think they're smart. Bull Market - A random market movement causing an investor to mistake himself for a financial genius. Bear Market - A 6 to 18-month period when the kids get no allowance, the wife gets no jewelry and the husband gets none. A minister dies and is waiting in line at the Pearly Gates. Ahead of him is a guy who's dressed in sunglasses, a loud shirt, leather jacket, and jeans. Saint Peter addresses this guy, "Who are you, so that I may know whether or not to admit you to the Kingdom of Heaven?" The guy replies, "I'm Joe Cohen, stockbroker, of Noo Yawk City." Saint Peter consults his list. He smiles and says to the stockbroker, "Take this silken robe and golden staff and enter the Kingdom of Heaven." The stockbroker goes into Heaven with his robe and staff, and it's the minister's turn. He stands erect and booms out, "I am Joseph Snow, pastor of Saint Mary's for the last forty-three years." Saint Peter consults his list. He says to the minister, "Take this cotton robe and wooden staff and enter the Kingdom of Heaven." "Just a minute," says the minister. "That man was a stockbroker-- he gets a silken robe and golden staff but I, a minister, only get a cotton robe and wooden staff? How can this be?" "Up here, we work by results," says Saint Peter. "While you preached, people slept; his clients, they prayed."
 6. Litt historie først: I 2006 kjempet Seadrill og Noble en hard kamp om hvem som skulle overta Smedvig ASA. John Fredriksens Seadrill gikk seirende ut av denne kampen og slukte Smedvig med rubbel og bit. Seadrill valgte i 2007 å skille ut deler av selskapet, og kalte det nye selskapet for Seawell. Seadrill har en eierandel i Seawell på ca 70%, mens Jon Fredriksen kjøpte en del aksjer privat også når de ble lansert på OTC som aksjeselskap. Ledelsen: I styret sitter både Tor Olav Trøym, Alf C. Torkilden, Alf Ragnar Løvdal, Kate Blankenship og Cecilie Fredriksen. Selskapet: Seawell har på relativ kort tid blitt en anerkjent internasjonal leverandør av bore og brønntjenester på faste installasjoner. Selskapet har en god del borekontrakter for flere operatører. På Norsk sokkel kan man liste opp følgende: For Statoil Gullfaks A, B og C Statfjord A, B og C Veslefrikk (Dette er livstidskontrakt) For BP Ula Valhall For Talisman GydaFor Conocophilips Ekofisk (Denne kontrakten nappet selskapet til seg i år, og Odfjell måtte kapitulere) Foruten dette kjøpte Seawell opp Noble Drilling i 2008, og fikk dermed med seg en del borekontrakter på Britisk sokkel. Selskapet har også en intensjonsavtale med Statoil om boring på Peregrino Feltet i Brasil til en verdi på ca 90 millioner dollar. I tillegg til boring, så har Seawell også en rekke kontrakter på brønntjenester på norsk sokkel. Det er ikke lenge siden de snappet en kontrakt foran nesen på både Haliburton og Aker. Seawell driver også med ingeniørtjenster, og har spesialisert seg på oppgradering av borerigger offshore. For eksempel kan man vise til storoppgraderingen som nå pågår på statfjord riggene. her er Seawell tungt inne i oppgraderingen av boreutstyret. Det mest spennende som skjer nå om dagen er utviklingen av egen modulrigg. Konseptet virker å være utrolig bra, og er nå under utprøving. Blir spennende å se når den første modulriggen har kommet i operasjon. Det er mange rigger som er klare for oppgradering snart, og kan de slippe billigere unna ved å fjerne hele derricen og heller installere modulrigg på skiddebjelkene, så vil jeg anta at de fleste operatører foretrekker den løsningen. Les mer om selskapet på www.seawellcorp.com
 7. Her er et par av mine forslag til nye kategorier. Mener ikke at alle bør innføres, men da har du iallefall noen forslag å velge mellom. Aksjemeglere (eller Meglerhus): Denne kategorien kan brukes til å diskutere f.eks meglerhus og online meglere. Om de oppleves som bra, dårlig, dyr eller billig. Hvis det ikke er å dra det for langt kan det også i denne kategorien diskuteres meglere. Hvem som ofte kommer med de beste anbefalingene, hvem som konsekvent kommer med dårlige anbefalinger osv Analyser: Her kan man legge inn analyser av enkelt aksjer. Egne analyse eller andre analyser som man har fått tilgang på. Aksjeordbok: Ofte så får jeg spørsmål av venner, familie og andre om ord og uttrykk knyttet til aksjer. Dette kan være en kategori hvor man kan spør om betydningen av diverse ord og uttrykk knyttet til kjøp og salg av aksjer, og corporate actions. Aksjer generellt: Denne kategorien kan brukes til å stille spørsmål om alt folk lurer på angående kjøp og salg av aksjer. Vil du ha inn mange nye medlemmer som kommer, så hender det ofte at mange av dem har spørsmål, slik det er pr. i dag har de ingen konkret plass å henvende seg. Aksje strategi: Her kan man diskutere ulike filosofier rundt porteføljeoppbygging. F.eks noen satser kun på utbytteaksjer og har en langsiktig strategi, mens andre satser på ren teknisk analyse og trader flere ganger til dagen. Kunne vært interessant å fått litt diskusjoner rundt de ulike filosofiene, og hvorfor man velger den filosofien. Utenlandske aksjer: Kategori hvor man kun diskuterer utenlandske aksjer.
 8. Fant frem sykkelen i dag, så akkurat nå er favoritten denne: Ellers så går det nok mye i følgende:
 9. prøver seg på derivater

 10. Aksjeutviklingen blir nok umulig å spå siden den er svært avhengig av alt for mange eksterne faktorer som ikke kan styres. For meg virker det som selskapet nå vil satse på vekst i to ulike markeder. Det nye selskapet som opprettes vil bli det eneste rendyrkede ro-ro selskapet i verden. Dette gir unike muligheter både med tanke på å synliggjøre skjulte verdier, men også for å hente inn ny kapital for videre vekst da investorer nå får muligheten til å kun investere i et marked de tror på, og unngår å få "uønskede" segmenter med på kjøpet (som f.eks Wilhelmsen maritime Services). Personlig tror jeg restruktureringen vil ha en positiv effekt totalt sett, men det forutsetter at markedet for skipstransport av rullende fartøy tar seg opp, og at WMS etablerer seg i nye markeder som f.eks i Brasil.
 11. Så det ikke var lagen en tråd om dette selskapet. Jeg oppretter tråden siden jeg synes selskapet ser interessant ut, så jeg legger inn litt info hentet fra wikipedia om selskapet, så får jeg supplere med mer når jeg har satt meg godt nok inn i selskapet. Wilh. Wilhelmsen ble grunnlagt 1. oktober 1861 i Tønsberg av Wilhelm Wilhelmsen, og er i dag blant Norges mest globale virksomheter. Selskapet er i dag en ledende global maritim industrigruppe som tilbyr logistikk- og maritime servicetjenester gjennom et globalt nettverk som omfatter ca 13 500 medarbeidere fordelt på i overkant av 330 kontorer i 72 land. Når deleide selskap inkluderes, teller gruppens ansatte nærmere 18 800 fordelt på nærmere 450 kontorer i 75 land. Selskapet omsetter årlig for rundt USD 2,7 milliarder og er notert på Oslo Børs. Forretningsområdene som de driver selv, eller kontrollerer gjennom hel- eller deleide selskaper er: Shipping Markedsledende innen transport av rullende last hvor kundelisten består av verdens fremste produsenter av biler samt anleggs- og jordbruksmaskiner. Kontrollerer 162 bilskip og roll-on roll-off skip, som opererer i et globalt rutenett og har fire skip på ordremarkedet. Frakter årlig samlet nærmere 5,3 millioner biler til sjøs og 2 millioner biler på land. I tillegg kommer tung, rullende last samt statisk last. Logistikk tjenester (onshore) Terminaltjenester og tekniske tjenester Innlandstransport og styring av transporttjenester for kjøretøy (supply chain management). Selskapet har aktiviteter i koreanske Glovis o de to amerikanske logistikkselskapene American Auto Logistics og American Logistics Network. Sammen med svenske Wallenius er Wilh. Wilhelmsen størst på jorden på frakt av biler. Maritime tjenester (Wilhelmsen Marine Services) Tilbyr bredt utvalg av produkter og tjenester til en stor andel av handelsflåten gjennom et unikt globalt nettverk. Tilbyr tjenester til verftsindustrien. Gjennom Wilhelmsen Ships Service blir skip betjent i rundt 2 200 havner i 115 land. I 2007 håndterte dette forretningsområdet 195 000 produktleveranser til 20 000 skip i tillegg til å håndtere 54 000 havneanløp. Selskapets bemannings- og driftsselskap, Wilhelmsen Ship Management, drifter 310 skip og har en mannskapspool på 8 600 sjøfolk. I WMS inngår også forretningsområdene Wilhelmsen Ships Equipment, som tilbyr maritime systemer og miljøtilpassede løsninger, mens det nyetablerte Wilhelmsen Marine Engineering er en uavhengig leverandør av elektroteknikk, automasjon og oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg til marin- og offshoremarkedene. Kompetanseutvikling Medarbeidere tilbys varierte muligheter til å utvikle både seg selv og til å kunne bidra til utviklingen av WW-gruppen. Målet er å motivere WWs ansatte samt å sikre WWs omstillingsevne og markedsposisjon. WWs egen utdannelsesinstitusjon, WW Academy, er ett av flere utviklingsverktøy som benyttes internt. WW Academy arrangerer forretningsrelaterte program og ledelseskurs for multikulturelt sammensatte grupper. Innovasjon WW har et særlig fokus på å utvikle innovative løsninger, basert på selskapets ambisjon om å være den ledende globale leverandøren av maritime tjenester og å være i forkant på miljøtilpasset skipsdrift. Styret har foreslått en restrukturering av selskapet. Det er forhåndsgodkjent at ca 70% av aksjonærene og vil bli tatt opp på generalforsamling i April for avstemming. Dere kan lese mer om dette på følgende steder: Proposed restructuring of Wilh. Wilhelmsen ASA Wilhelmsen splitter opp
 12. Jeg er relativt fersk i aksjemarkedet, og har nok ennå ikke gått på alle de vanlige smellene og lært på den harde måten. Men jeg ønsker å ha et langsiktig perspektiv og se på det fundamentale i selskapene fremfor å fokusere på kortsiktige gevinster, eller treffe "topper" og "bunner". Trenger derfor litt veiledning, tips eller råd rundt mine tanker om endring i min eksisterende portefølje. Jeg har pr i dag aksjer i Eltek, Golden Ocean, IGE og Orkla. Etter å ha tenkt litt frem og tilbake, så har jeg lyst til å endre litt på denne porteføljen slik at den passer bedre til min investeringsstrategi (hovedsaklig kun investere long i utbytteaksjer) Jeg ønsker å kvitte meg med to aksjer og ta inn en del flere. Mitt depot skulle vel helst sett ut slik: Bjørge, Ganger Rolf, Deep Sea Supply, Golden Ocean, Itera, Veidekke og Eltek (betaler ikke utbytte) Vil kvitte meg med Orkla fordi jeg ikke helt skjønner den aksjen og ser ikke helt hvordan hele selskapet henger sammen og hva som påvirker. Eltek som ikke er utbytteaksje ønsker jeg å beholde fordi jeg har stor tro på selskapet de neste årene. Nå skal det sies at jeg har begynnt å vekte meg opp i det siste, og var heldigvis aldri med på den tre år lange nedturen selskapet har hatt. Er det noe spesiellt jeg må tenke på mtp diversifisering, bransjerisiko o.l.?
 13. DESSC | Deep Sea Supply | 2. Sept | 1 krone
 14. GOGL | Golden Ocean Group | 2. Sept. | $0,4 FRO | Frontline Ltd. | 2. Sept. | $3,00
 15. Benno

  SEAW

  Nyhet hentet fra Offshore.no
×
×
 • Create New...