Jump to content

Benno

Medlem
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Reputation Activity

 1. Upvote
  Benno got a reaction from sharpshoota in SEAW - Seawell Limited   
  Var ikke annet enn forventet etter oppkjøpet av Allis-Chalmers egentlig :)
   
  Begynner å etablere seg i mange ulike segment nå innen olje service. 
   
   
 2. Upvote
  Benno got a reaction from sharpshoota in Aksjonærenes favorittmusikk   
  Fant frem sykkelen i dag, så akkurat nå er favoritten denne: 
   

   
   
  Ellers så går det nok mye i følgende:
   

   
   
 3. Upvote
  Benno got a reaction from Ståle in SEAW - Seawell Limited   
  Litt historie først:
   
  I 2006 kjempet Seadrill og Noble en hard kamp om hvem som skulle overta Smedvig ASA. John Fredriksens Seadrill gikk seirende ut av denne kampen og slukte Smedvig med rubbel og bit. Seadrill valgte i 2007 å skille ut deler av selskapet, og kalte det nye selskapet for Seawell. Seadrill har en eierandel i Seawell på ca 70%, mens Jon Fredriksen kjøpte en del aksjer privat også når de ble lansert på OTC som aksjeselskap. 
   
  Ledelsen:
   
  I styret sitter både Tor Olav Trøym, Alf C. Torkilden, Alf Ragnar Løvdal, Kate Blankenship og Cecilie Fredriksen. 
   
   
   
   
  Selskapet:
   
  Seawell har på relativ kort tid blitt en anerkjent internasjonal leverandør av bore og brønntjenester på faste installasjoner. Selskapet har en god del borekontrakter for flere operatører. På Norsk sokkel kan man liste opp følgende:
   
  For Statoil
   

  Gullfaks A, B og C Statfjord A, B og C Veslefrikk (Dette er livstidskontrakt) For BP
   

  Ula Valhall For Talisman
   

  Gyda For Conocophilips
   

  Ekofisk (Denne kontrakten nappet selskapet til seg i år, og Odfjell måtte kapitulere)
   
   
  Foruten dette kjøpte Seawell opp Noble Drilling i 2008, og fikk dermed med seg en del borekontrakter på Britisk sokkel. Selskapet har også en intensjonsavtale med Statoil om boring på Peregrino Feltet i Brasil til en verdi på ca 90 millioner dollar. I tillegg til boring, så har Seawell også en rekke kontrakter på brønntjenester på norsk sokkel. Det er ikke lenge siden de snappet en kontrakt foran nesen på både Haliburton og Aker. 
   
   
   
   
  Seawell driver også med ingeniørtjenster, og har spesialisert seg på oppgradering av borerigger offshore. For eksempel kan man vise til storoppgraderingen som nå pågår på statfjord riggene. her er Seawell tungt inne i oppgraderingen av boreutstyret.
   
   
   
   
  Det mest spennende som skjer nå om dagen er utviklingen av egen modulrigg. Konseptet virker å være utrolig bra, og er nå under utprøving. Blir spennende å se når den første modulriggen har kommet i operasjon. Det er mange rigger som er klare for oppgradering snart, og kan de slippe billigere unna ved å fjerne hele derricen og heller installere modulrigg på skiddebjelkene, så vil jeg anta at de fleste operatører foretrekker den løsningen.
   
   
   
   
  Les mer om selskapet på www.seawellcorp.com
 4. Upvote
  Benno got a reaction from Ståle in Forslag til nye kategorier   
  Her er et par av mine forslag til nye kategorier. Mener ikke at alle bør innføres, men da har du iallefall noen forslag å velge mellom.
   
   
   
   
   
  Aksjemeglere (eller Meglerhus): 
   
  Denne kategorien kan brukes til å diskutere f.eks meglerhus og online meglere. Om de oppleves som bra, dårlig, dyr eller billig. Hvis det ikke er å dra det for langt kan det også i denne kategorien diskuteres meglere. Hvem som ofte kommer med de beste anbefalingene, hvem som konsekvent kommer med dårlige anbefalinger osv
   
   
   
   
  Analyser:
   
  Her kan man legge inn analyser av enkelt aksjer. Egne analyse eller andre analyser som man har fått tilgang på.
   
   
   
   
  Aksjeordbok:
   
   
   
  Ofte så får jeg spørsmål av venner, familie og andre om ord og uttrykk knyttet til aksjer. Dette kan være en kategori hvor man kan spør om betydningen av diverse ord og uttrykk knyttet til kjøp og salg av aksjer, og corporate actions.
   
   
   
   
  Aksjer generellt:
   
  Denne kategorien kan brukes til å stille spørsmål om alt folk lurer på angående kjøp og salg av aksjer. Vil du ha inn mange nye medlemmer som kommer, så hender det ofte at mange av dem har spørsmål, slik det er pr. i dag har de ingen konkret plass å henvende seg.
   
   
   
   
  Aksje strategi:
   
  Her kan man diskutere ulike filosofier rundt porteføljeoppbygging. F.eks noen satser kun på utbytteaksjer og har en langsiktig strategi, mens andre satser på ren teknisk analyse og trader flere ganger til dagen. Kunne vært interessant å fått litt diskusjoner rundt de ulike filosofiene, og hvorfor man velger den filosofien.
   
   
   
   
  Utenlandske aksjer:
   
  Kategori hvor man kun diskuterer utenlandske aksjer.
   
   
 5. Upvote
  Benno got a reaction from Ståle in Wwi - Wilh. Wilhelmsen   
  Så det ikke var lagen en tråd om dette selskapet. Jeg oppretter tråden siden jeg synes selskapet ser interessant ut, så jeg legger inn litt info hentet fra wikipedia om selskapet, så får jeg supplere med mer når jeg har satt meg godt nok inn i selskapet.
   
  Wilh. Wilhelmsen ble grunnlagt 1. oktober 1861 i Tønsberg av Wilhelm Wilhelmsen, og er i dag blant Norges mest globale virksomheter. Selskapet er i dag en ledende global maritim industrigruppe som tilbyr logistikk- og maritime servicetjenester gjennom et globalt nettverk som omfatter ca 13 500 medarbeidere fordelt på i overkant av 330 kontorer i 72 land. Når deleide selskap inkluderes, teller gruppens ansatte nærmere 18 800 fordelt på nærmere 450 kontorer i 75 land. Selskapet omsetter årlig for rundt USD 2,7 milliarder og er notert på Oslo Børs. 
   
  Forretningsområdene som de driver selv, eller kontrollerer gjennom hel- eller deleide selskaper er:
   
  Shipping
   


  Markedsledende innen transport av rullende last hvor kundelisten består av verdens fremste produsenter av biler samt anleggs- og jordbruksmaskiner.  Kontrollerer 162 bilskip og roll-on roll-off skip, som opererer i et globalt rutenett og har fire skip på ordremarkedet.  Frakter årlig samlet nærmere 5,3 millioner biler til sjøs og 2 millioner biler på land. I tillegg kommer tung, rullende last samt statisk last. Logistikk tjenester (onshore)
   

  Terminaltjenester og tekniske tjenester Innlandstransport og styring av transporttjenester for kjøretøy (supply chain management). Selskapet har aktiviteter i koreanske Glovis o de to amerikanske logistikkselskapene American Auto Logistics og American Logistics Network.
   
  Sammen med svenske Wallenius er Wilh. Wilhelmsen størst på jorden på frakt av biler.

  Maritime tjenester (Wilhelmsen Marine Services)
   
   

  Tilbyr bredt utvalg av produkter og tjenester til en stor andel av handelsflåten gjennom et unikt globalt nettverk. Tilbyr tjenester til verftsindustrien. Gjennom Wilhelmsen Ships Service blir skip betjent i rundt 2 200 havner i 115 land. I 2007 håndterte dette forretningsområdet 195 000 produktleveranser til 20 000 skip i tillegg til å håndtere 54 000 havneanløp. Selskapets bemannings- og driftsselskap, Wilhelmsen Ship Management, drifter 310 skip og har en mannskapspool på 8 600 sjøfolk.
   
  I WMS inngår også forretningsområdene Wilhelmsen Ships Equipment, som tilbyr maritime systemer og miljøtilpassede løsninger, mens det nyetablerte Wilhelmsen Marine Engineering er en uavhengig leverandør av elektroteknikk, automasjon og oppvarming, ventilasjon og klimaanlegg til marin- og offshoremarkedene.
   
  Kompetanseutvikling


  Medarbeidere tilbys varierte muligheter til å utvikle både seg selv og til å kunne bidra til utviklingen av WW-gruppen. Målet er å motivere WWs ansatte samt å sikre WWs omstillingsevne og markedsposisjon. WWs egen utdannelsesinstitusjon, WW Academy, er ett av flere utviklingsverktøy som benyttes internt. WW Academy arrangerer forretningsrelaterte program og ledelseskurs for multikulturelt sammensatte grupper. Innovasjon
  WW har et særlig fokus på å utvikle innovative løsninger, basert på selskapets ambisjon om å være den ledende globale leverandøren av maritime tjenester og å være i forkant på miljøtilpasset skipsdrift.
   
   
   
  Styret har foreslått en restrukturering av selskapet. Det er forhåndsgodkjent at ca 70% av aksjonærene og vil bli tatt opp på generalforsamling i April for avstemming. Dere kan lese mer om dette på følgende steder:
   
  Proposed restructuring of Wilh. Wilhelmsen ASA
   
  Wilhelmsen splitter opp
×
×
 • Create New...