Jump to content

Joe

Medlem
 • Content Count

  116
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Joe last won the day on mars 6 2013

Joe had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sørlandet
 1. Jeg har fulgt litt med på utviklingen i Gjensidige i det siste. Jeg hadde trodd at den ville flate ut eller falle etter den siste tildelingen av bonusaksjer i desember, men den har bare gått oppover siden da. Aksjen har ligget i en stigende trend lenge og har de siste dagene stanget mot taket i denne trenden. Det ser nå ut til at den har brutt gjennom motstanden, og det på stigende volum. Det signaliserer videre oppgang. Sitter på ca. 1000 aksjer og hadde tenkt å selge meg ut nå som kursen var så gunstig. Imidlertid tror jeg det kan være lurt å vente litt til siden det tekniske bildet ser positivt ut samtidig som hovedindeksen også (etter sigende) har gitt kjøpssignal.
 2. Sevan har i dag kommet inn på obx-listen, dvs. blant de 25 største selskapene på Oslo Børs. Det betyr bl.a. mindre spread (10 øre istedenfor 25), og muligens større likviditet og omseting(?). Det ser ut til at Tomra har falt ut av obx-listen.
 3. Aksjekursen burde vært lavere basert på hva som er en fornuftig prising av selskapet, og det faktum at nye aksjer blir ervervet til en "effektiv" kostpris på 2,6 øre. At prisen holder seg oppe fremdeles skyldes ene og alene markedet, etter min mening. Jeg tror også at kursen vil falle, om ikke før så iallefall når de nye aksjene kommer på børs, da blir det mange til salgs.
 4. Hvis regnestykket på Hegnar Online stemmer, så lønner det seg å selge aksjer i dag til 35 øre, for deretter å kjøpe tegningsrettigheter som gjør at du får nye aksjer for 2,6 øre. Prisingen i TAD virker fullstendig ufornuftig, det er ikke samsvar mellom kursen på aksjen og kursen på tegningsrettigheten.
 5. http://www.fvn.no/nyheter/kristiansand/article542771.ece
 6. Litt mer teknisk: Aksjen møtte motstand ved ca 39 og reagerte ned til støtten ved 36, og har deretter steget igjen de to siste dagene. Klarer den å bryte gjennom 39-40 nå? Eller er omsetningen for lav nå i påbegynningen til juleferien?
 7. Kjøpssignal i Sevan. Aksjen ligger i en positiv trend. Den møtte motstand ved taket i trendkanalen for 3 dager siden på 84,50 intraday og reagerte ned. I dag har aksjen vært nede i bunnen av kanalen der den fant støtte på ca. 75,50. Den har nå reagert opp på stigende volum, og dette indikerer fortsatt stigning. (Trendkanalen jeg snakker om her er den som gjelder de 4 siste månedene).
 8. Tomra fortsatte litt opp etter bruddet som jeg skrev om for to dager siden. Jeg holder fast ved at den har brutt ut av den fallende trenden, og ser bort fra trendkanalen som Tekniker'n har postet, den har ikke parallelle linjer og er etter min mening ikke korrekt. (Aksjen kan selvfølgelig likevel snu ned igjen, men jeg mener at TA indikerer oppgang eller konsolidering). Aksjen har et støtte-/motstandsnivå ved ca. 39, omtrent der den ligger nå, så spenningen er ikke over. Omsetningen har vært litt økende de siste par dagene, men det er kanskje ikke nok til å få noe fres i aksjen. Det blir iallefall interessant å følge aksjen videre de neste dagene.
 9. Jeg har tidligere prøvd å lime inn chart her på forumet, men får det ikke til. Kanskje det skyldes at jeg ikke har den funksjonaliteten siden jeg ikke er gullmedlem. Men du kan studere aksjen teknisk på Hegnar.no. Der er det tilgang til et mangfold av forskjellige typer tekniske verktøy. For min del liker jeg best mine egne charts som jeg lager i Excel med candlestick-diagram. Tomra har ofte falt tilbake dagen etter en stigning. Hvis den ikke faller tilbake i dag, så tyder det på at bruddet er reelt. Nå var omsetningen i går ikke så veldig stor. Bruddet er sterkere (mer signifikant) hvis bruddet skjer på stort volum. Men jeg tror det er mest sannsynlig at dette er et reelt brudd, også basert på at aksjen de siste dagene har konsolidert på nivået rett under motstanden på lavt volum. Det betyr ofte at et brudd opp er under oppbygging. Jeg vegrer meg mot å gi konkrete kjøps- og salgsanbefalinger, men teknisk sett mener jeg at det er kjøpssignal i TOM nå.
 10. Teknisk sett er Tomra-aksjen veldig interessant nå. Den har i dag brutt motstanden på ca. 37 samtidig som den har brutt ut av den fallende trenden i chartet mitt på oversiden. Den møter nå også 45 dagers glidende gjennomsnitt, og det er et bra tegn hvis den nå bryter igjennom den også. I RSI-diagrammet ser det også lovende ut, der verdien nå er 55 (glattet), som er det høyeste siden juli. Så gjenstår det å se om aksjen nå vil fortsette i en positiv utvikling, eller om dette er et falskt signal.
 11. Hvis du har mye cash liggende som du ikke vil plassere i aksjemarkedet el.l. de nærmeste 6 månedene, og som du kan tenke deg å binde for et halvt år, så kan du vurdere å gjøre som jeg gjorde i fjor: Jeg betalte inn ekstra skatt innen 15. november. Pengene fikk jeg tilbake i juni med 2,5 % rente. I tillegg ble den skattemessige formuen min redusert med dette beløpet slik at skatten ble redusert med 1,1 % av det beløpet jeg betalte inn ekstra. Tilsammen fikk jeg da altså 3,6 % avkastning på pengene på 6 måneder. Det tilsvarer en årsrente på 7,2 % skattefritt, noe som tilsvarer 10 % før skatt. Det er ganske bra avkastning når en tar i betraktning at dette er en sikker plassering. Ulempen er at man binder pengene i 6 måneder (eller ennå lenger hvis ligningen din ikke blir ferdig før utpå høsten). Avkastningen blir noe dårligere hvis man ikke betaler formuesskatt. Hvis man i år har store aksjegevinster som man til nå ikke har betalt forskuddsskatt for, så ville jeg heller vente til april med å betale dette inn. Poenget er å enten betale inn mye for mye eller mye for lite i løpet av året, og så må hver enkelt veie dette opp mot sine alternative muligheter for plassering av pengene. Joe
 12. FPSO Sevan Voyageur sail away to Europe started (Internal release) The FPSO Sevan Voyageur left Yantai Raffles Shipyard in China this morning. The FPSO is placed onboard a dry tow vessel and is on its way to the Keppel Verolme shipyard for topside hook-up and commissioning. FPSO Sevan Voyageur will be installed on the Shelley field in the central UK North Sea in 2008, under a five year contract with Oilexco North Sea Ltd. Flere bilder her: http://www.sevanmarine.com/index.php?optio...75&Itemid=1 Joe
 13. Legger inn de siste nyhetene fra selskapet, selv om de er noen dager gamle. Klikk på linken for å se flere bilder. Joe FPSO Sevan Piranema - First oil offloaded (Internal release) The first offloading of oil from the FPSO Sevan Piranema has been successfully completed. The oil was offloaded to the shuttle tanker Navion Bergen. The FPSO Sevan Piranema commenced oil production on October 11, 2007, on the Piranema field off the north-east coast of Brazil. http://www.sevanmarine.com/index.php?optio...73&Itemid=1
 14. Sevan Marine presenterte i går regnskapet for 3. kvartal. Her er en kort arikkel fra Hegnar Online, samt link til regskapsrapporten. -Joe <H2 style="FONT-SIZE: 20px">Sevan taper store beløp før inntektene strømmer inn</H2>Sevan Marine tapte over 50 millioner dollar i tredje kvartal. Men nå begynner inntektene å strømme inn. Artikkel av: Øystein Byberg (HegnarOnline - 25.10.07 08:11) Sevan Marine melder om et EBITDA-resultat på minus 19,1 millioner dollar i tredje kvartal 2007, mot minus 3,8 millioner dollar i fjor. Resultatet før skatt ble minus 50,4 millioner dollar, sammenlignet med minus 7,1 millioner dollar året før. Nettoresultatet beløp seg til minus 42,3 millioner dollar, mot minus 7,3 millioner dollar i tredje kvartal 2006. Selskapets driftsinntekter økte fra 0,7 millioner dollar i fjor til 24,0 millioner dollar i fjor. http://www.sevanmarine.com/images/stories/...7_q3_report.pdf http://www.sevanmarine.com/images/stories/...pingklubben.pdf
 15. Den rettede emisjonen ble fullført i går kveld. link: http://www.sevanmarine.com/index.php?optio...67&Itemid=1 De hentet inn ca. 1 milliard som skal brukes til byggeprosjekter. Dette utgjør en økning i aksjekapitalen på ca. 10 %. Sluttkursen var i går 69,50 og tegningen skjedde til kurs 67, så utvanningen skulle vel ikke føre til særlig fall i aksjekursen (rent matematisk skal dette medføre et fall i aksjekursen med 0,25 hvis jeg har regnet riktig).
×
×
 • Create New...