Jump to content

haakonn

Medlem
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

haakonn's Achievements

 1. Ok, da får jeg vente litt til. jeg stusset siden bonusaksjene var "tradeable" fra tirsdag. Takk for svaret!
 2. Jeg har en ørliten oddlot i VIZRT. I går skulle de utstede 2 bonusaksjer til alle aksjeeierne for hver aksje. Resultatet er selvsagt at kursen ble delt på 3. Men nå er det gått over en dag siden det, og jeg har fremdeles ingen bonusaksjer (hverken i Skandiabanken, som jeg handler fra, eller i VPS Investorservice). Min "bonus" ser derfor ut til å være at verdien på aksjene mine er delt på tre. Har det skjedd noe feil her, eller tar sånne ting litt tid?
 3. Jeg tror nybegynnere skal være svært forsiktige på børsen i disse dager. Uroen er ikke over. Jeg skjønner heller ikke greien med FUNCOM i dag. Det "føles" som den har falt altfor mye, men jeg kjenner ikke spillmarkedet særlig godt. AoC har blitt utsatt før, så folk har nok mistet litt tillitt. Forsinkelsen kan kanskje gi konkurrerende spill en sjanse til å komme AoC i forkjøpet?
 4. Det med ulik vekting oppklarte en del. Men da lurer man på hvordan man kommer frem til hvor mye et selskap skal vektes. Og endres vektingen fortløpende, av og til, eller aldri? Og hva er "formelen" for å regne ut indeksen? Hva er all-time-low for hovedindeksen? :-) Mangt man kan undre på.
 5. Hva betyr egentlig hovedindeksen? Hva betyr kursen til den? Hvordan beregnes den?
 6. haakonn

  Daytrade

  Om PDR: "Vi anbefaler kjøp av Petrolia Drilling med et konservativt satt 6-måneders kursmål på 4,20" (kilde) Når kursen er så lav, gjør jo bittesmå kursendringer store utslag, og det er vanskelig å holde hodet kaldt, syntes jeg. Vi får se :-)
 7. haakonn

  Opp ned

  Dette plagde meg kjempemye også. Jeg skiftet til "Outline"-visning (Trykk "Options" på en tråd og velg, så blir det fast). Det er ikke perfekt, og krever mye mer museklikking, men jeg synes det gjør det litt lettere å følge gangen i trådene.
 8. Jeg stusser på dette med innsidehandel. Hvilke forhold er det som utgjør ulovlig innsidehandel? Når "innsidere" kjøper store poster i eget selskap, er det jo typisk et kjøpssignal til markedet generelt. Da antar man at innsiderne handler på verdifull innsideinformasjon -- men er ikke slik handel ulovlig? Når er man selv i en posisjon der handel i eget selskap blir ulovlig? Kan det noengang være ulovlig hvis man er ansatt "på gølvet" i et børsnotert selskap og ikke er involvert med ledelse og strategi? Man kan jo likevel plukke opp gode eller dårlige signaler man ikke hadde fått hvis man var en outsider. Er dette generelt et vagt definert tema? Er det mange som blir tatt for ulovlig innsidehandel?
 9. haakonn

  Daytrade

  Dette er vel begreper fra teknisk analyse, som jeg vet mindre om, men her er mine vage oppfatninger: Motstand ved 17.20 betyr at når aksjen når 17.20, blir markedet skeptisk, synes prisen kanskje er i overkant eller ihvertfall høy nok, og det skal mye til før den "bryter gjennom" motstanden. Støtte ved 16.50 er det motsatte: markedet blir skeptisk, synes aksjen er lett underpriset eller ihvertfall har kommet lavt nok ned. Det skal dårlige nyheter til før aksjen faller lavere enn støttenivået, og den kan gjerne stige oppover også. Korriger meg gjerne, sånn at jeg lærer :-)
 10. haakonn

  Daytrade

  Jeg er også ny på markedet, så ta alt jeg sier med en klype saltholdig skepsis. Jeg leser hegnar.no før eller etter børsåpning. Selskaper med gode nyheter går jo som oftest litt opp, mest først på dagen. Av og til kan en kjøpsanbefaling fra kjente analytikere i seg selv gi kursstigning. Ikke at jeg har noen gode resultater å vise til; i dag daytradet jeg Ementor med en gevinst som nesten er nok til en bussbillett til byen. Tror nok vanlige dødlige folk bør ha et litt lenger perspektiv enn intradag om man har lyst på netto avkastning. Daytrading er for spenningens del, ikke for avkastning.
 11. Godt spørsmål, som jeg også lurer på. For min del kan boken gjerne være på engelsk, så lenge stoffet er 100% anvendbart her til lands.
 12. Interessant lesning, kwazipoet. Jeg lurer også på hvordan hverdagen fortoner seg for en moderne fulltids-trader. I den grad sånne finnes.
×
×
 • Create New...