Jump to content

Chaoism

Medlem
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Posts posted by Chaoism

 1. Hvis du er helt ny i faget så vil min soleklare anbefaling være å holde pengene dine langt vekke fra markedet!

  Siden du ikke vet hva du gjør, hvordan kan du forvente å tjene noe... eller beholde pengene på sikt?

   

  Nå det er sagt, og du fortsatt vil inn på markedet, så vil min neste anbefaling være; les og lær!

  Parallelt med dette så vil det være fordelsaktig både læringsmessigt og erfaringsmessigt å opprette en 'trial' konto der du trader virituelle penger. Dermed så for du prøvd det du lærer i et faktisk marked, men uten å tape egne penger.

   

  Etter at du klarer med sikkerhet å hente ut penger fra lekekontoen din over lengre tid, og i forskjellige markeder (bull/bear/trending etc), så kan du begynne å bruke dine egne penger. Og husk, dette er ikke poker... all-in løsningen er sjeldent det beste trekket.

   

  Men utdanningen din slutter ikke her, det er nå du faktisk begynner å virkelig lære. Det er nå det blit gøyt ;)

   

  Følger du disse rådene så har du spart deg selv mange søvnløse netter og grublerier på dagtid. Trust me.

   

  Lykke til!

 2. Et godt utgangspunkt er jo Oslo Børs sine egne sider og publikasjoner, gratis er de og;

  http://www.oslobors.no/Oslo-Boers/Produkter-og-tjenester/Publikasjoner

   

  Steget videre ville vært å finne lesestoff innenfor det du ønsker å gjøre, er det aksjer o.l. som fatter din interesse så er det vel bare en god bok på det på norsk;

  Aksjekjøp og Daytrading av Oddmund Grøtte

  http://www.bokkilden.no/SamboWeb/partner/produkt.do?produktId=1689004&ept=1&pid=510410&rom=MP

   

  Er du stødig i engelsk så er det et utall bøker der som kan hjelpe deg videre, da er neste steg amazon.co.uk/.com et naturlig valg.

   

  Når du blir verset i faget, så vil du sakte men sikkert se at alt støyet fra nettaviser og online forum faktisk er gårsdagens nyheter og et strategisk verktøy av større aktører for å påvirke marked. Du vil se hva jeg mener om du klarer å holde ut...

   

  Lykke til!

 3. Det finnes en myriade av useriøse fx tilbydere, men kan nevne tre som jeg har god erfaring fra og som er seriøse; FXCM, GFT og Oanda.

   

  FXCM har jeg benyttet siden 2007 og er svært fornøyd med disse. Jeg bruker den britiske avdelingen men de har vel så bra kundeservice som de amerikanske, og da uten de særegne reglene som US har pålagt US brokers.

  Fordelene med å bruke en av disse tre er at de er langt mer konkurransedyktig når det kommer til spread, instrumentvalg og markedsinnovasjon.

   

  Et annet godt alternativ på tampen er FX avdelingen til Deutsche Bank, ligner til dels på Saxo bank, men med bedre spread og bedre kundeservice.

   

  Uansett, lykke til.

   

  BTW; om du syntes aksjehandel er lønnsomt, så vil du bli positivt overrasket av FX trading. Aksjer blir kjedeligt etterpå ;)

×
×
 • Create New...