Jump to content

THP

Medlem
 • Content Count

  52
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 1. Hehe... Jeg skal ikke ha noe lån nei. Jeg begynte bare å tenke på dette med renter. Her er nedbetalingsplanen på et helt år! Skjønner dere nå logikken med at man kun betaler 10,7 % selv om lånerenter er høyere? Jeg vil bare vite om jeg har riktig logikk:P Termin Terminbeløp Rente/gebyr Avdrag Restbeløp 1 mnd 9 231 1 339 7 892 93 608 2 mnd 9 231 1 240
 2. Det er ikke det jeg mener. Jeg er klar over at dette er et utrolig dyrt lån. Santander oppgir at det er 15 % rente(22 % eff). Men hvis man velger å se på det slik jeg beskrev kan man jo si at man betaler 10,7 % rente, da man faktisk betaler 10 700 for å låne 100 000. Eller blir det helt feil tenkemåte? Jeg er jo klar over at dette er "motsatt" av nåverdiberegning. Altså, selv om renten er 22 % så betaler jeg 10 700 for å låne 100 000 - altså 10,7 %.
 3. La meg først gjøre det klart at jeg ikke skal ha et slikt lån... Men jeg lekte meg med lånekalkulatoren til Santander. Her er utslaget: https://www.elcon24.com/e24/bcBetalingsplan...?nyttVindu=true Som dere ser er renten 15 % årlig, 22 % effektiv. I og med at man betaler ned på lånet hver mnd, vil jo lånet stadig minke. Men kan man ikke lettere se på det slik at jeg kun betaler 10,7 % rente? Altså de 110700 man betaler/100000 som man låner? man betaler jo faktisk bare 10700 for dette.
 4. Det var kun den eneste endringen jeg gjorde. Så det må nesten ha vært at skattesatsen på inntekten har gått ned. Fikk forresten samme svar på skatteberegningsskjemaet på skatteetaten.no. Lurer på om jeg skal ringe for å høre, men føler at de bare svarer at det er riktig da jeg har fylt ut riktig.
 5. Nytt spm. Jeg hadde i fjor et fradragsberettiget tap på 3324. Førte dette inn i selvangivelsen(rart dette ikke skjer automatisk). Slik jeg har lært skal jeg da få 28 % "tilbake" på skatten. Dvs 3324 * 0,28 = 930. Men etter jeg leverte fikk jeg vite at jeg fikk tilbake 1700, ikke 930, mer på skatten! Hva kan grunnen være? Tenkt grunner at jeg før fradragsberettiget tap f.eks lå på 23 % skatt og etter jeg hadde det ført det inn kan ha gått ned til f.eks 21 % ?
 6. Jeg har hatt mange diskusjoner angående skatt. Men hvis regjeringen har satt seg et mål for skatteinntekt er det selvsagt bedre at de tar dette av de som spekulerer på børsen enn de fattige. Takk for svar:)
 7. For jeg går økonomi og avslutter mange årsregnskap. Personlig syntes jeg staten tar inn for mye penger på dette - glad skjermingsfradraget har kommet.
 8. Det står sikkert nevnt et sted, men finner det ikke. Må man skatte på aksjeutbytte? Gjør ikke selskapene dette?
 9. Jeg ser den. Har forresten lært en meget god modell om renter og kronekurs nå, så fant vel ut at det ikke er like enkelt som man tror
 10. Skjønner. Slik jeg ser det nå, så kan egentlig ikke valutakursen i island gå mye nedover. Men at det går opp på lang sikt. Da vil det vel være gunstig å spare med høy rente og eventuelt kursoppgang?
 11. Jeg skjønner. Da fikk jeg oppklart en del. Takk skal dere ha!
 12. Takk skal du ha. Jeg har sett foredrene mine har utskrifter med OTP på, dette blir spart i fond. Kan man velge å ikke spare i fond eller er det bedriften som bestemmer dette?
 13. Flott svar! Takk skal du ha. Nå har jeg et nytt spørsmål. Dette er om pensjon. Hvert år betaler man som regel 2 % i pensjonsparing til bedriften. Jeg lurer på om bedriften betaler dette til staten eller beholder dette selv? Når vi blir pensjonister så er det ikke særlig morsomt at bedriften man jobbet på i 40 år er konkurs og ikke får utbetalt pensjon når man blir pensjonist. Hvis derimot staten mottar pengene hvert år, vil man få utbetalt dette av staten selv om bedriften er konkurs når man er pensjonist. Hva er realiteten?
 14. 1. Har et spørsmål om bankinnskudd i utlandet. Er det mulig for oss å plassere penger i f.eks islandske banker? Dette er det groveste og kanskje høy risikofylte(i og med at banken kan gå konkurs). Men der kunne jeg plassert penger til 18 % rente, mot 6 % her i Norge. Er dette mulig? 2. Samme med lån i YEN. Kan jeg ta opp lån i Japan nå? Yen er sterk og renten lav. Kan ikke skjønne annet en at det er gunstig for oss å ta opp lån der. 3. Et rart sørsmål. Hvis jeg investerer i gull, vil jeg faktisk ha mulighet til å fysisk ta på dette gullet? De kan vel ikke selge gull som ikke eksister
×
×
 • Create New...