Jump to content

Pathfinder

Trainee
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Oslo
 • Interests
  Aksjer, fiske, kajakk
 1. Mitt tips i Uke 13 er Kjøp MEC 9,81
 2. Mitt tips i aksjekonkurransen i uke 12 er: Kjøp MEC 10,20 Det kan se ut som om MEC har bunnet på dette nivået.
 3. Jeg satser på to aksjer denne uken: MEC: Kjøp 9,95 Liker MEC best for daytrading, men nå er den blitt så billig at den godt kan akkumuleres som en langssiktig investering. INM: Kjøp 2,69 INM er vel universets billigste IT aksje. Aksjen har korrigert tilbake etter Q4 fremleggelsen og er nå klar til et nytt løft. Pent utbytte på 15 øre skal utdeles. Det gir en skattefri avkastning som er 500% høyere enn på en høyrente konto.
 4. Denne uken blir nok en fin uke for daytrading i MEC og tror en kan tjene store penger på denne volatile aksjen. Aksjekonkurransen er statisk og da velger jeg to aksjer som jeg har tro på skal bevege seg: Kjøp ASD 20,40 Resultatet kommer på torsdag. Markedet har meget lave forventninger til dette, så jeg gambler på at ASD kan overraske positivt. Selg PFI 10,- Teknisk ser det ut som PFI er moden for en korreksjon. Fundamentalt kan knapt en kurs på 5 kroner forsvares.
 5. MEC fikk den nedturen som flere av aksjeforumets skribenter forutså. MEC kan vel ikke kalles billig ennå, men jeg er ikke sikker på om den skal så mye lavere. Som jeg skrev tidligere så bør man vente to børsdager fra fremleggelsen av Q4 til man kan forvente at korreksjonen er ferdig. Tror det kan bli gode traiding muligheter i MEC fremover, med hyggelige svingninger som daytradere liker. Tror at MEC vil være i rangen 12-18 de neste tre månedene.Med dyktig daytrading kan man lett doble pengene sine i MEC selv om holder seg innenfor dette intervallet. Har ingen tro på at MEC skal ta av med mindre det er oppkjøp på gang, men trolig vil nok legemiddel kjempene sitte på sidelinjen et år til før de eventuelt flesker til med et oppkjøpsforsøk. For produktene og produktenes potensial er det ingen ting i veien med.
 6. QFR gikk kraftig opp den siste uken og kom opp på et alt for høyt nivå som neppe kunne forsvares selv med en avtale på Taiwan. Selskapet er nå priset til en halv milliard kroner. Det er mye for et selskap som taper penger hvert eneste kvartal. Nå er det lys i tunellen for QFR. Ordrereserven er bra. Selskapet har en høy egenkapital og har ingen likviditetsproblemer. Kanskje klarer selskapet et lite overskudd i 2004 eller får en positiv kontantstrøm. Kortssiktig (innen en uke) så er jeg pessimistisk for QFR. Idag lastet netmeglerne store poster, mens de "tradisjonelle" meglerne solgte. Erfaringsmessig så er investorene som bruker netmeglere langt mer kortsiktige. Derfor tror jeg på stor salgsinteresse på stadig fallende kurser i dagene fremover. Tror på fortsatt fall i QFR fredag og mandag. Rekyl vil trolig først komme etter at QFR har testet 8 kroner. Anbefaler å vente til at aksjen har stabilisert seg og viser tegn til oppgang.
 7. På langsikt er nok MEC interessant. På kortssikt er det nok tryggest å sitte på sidelinjen til torsdag. Tror at Q4 vil bli som tidligere forespeilet av ledelsen, men i markedet er det nesten alltid over optimisme til MEC prestasjoner.Det er mye "spekulanter" i MEC og det fører til store fall og oppganger. Skulle det komme et skuffende resultat på torsdag så lønner det seg å vente i minst to børsdager før man kjøper.
 8. Enig at powerpoint presentasjonen er vanskelig å tolke. Jeg tror at forskjellen mellom sales og revenues i presentasjonen til Cor er at det største beløpet er hva selskapet får av ordrer for hele året og det laveste beløpet er hva selskapet forventer å få fakturert og levert for året. COR har langssiktige avtaler med store oljeselskap som går over flere år. Da er kun de leverte tjenester som regnes som inntekt i regnskapsåret. Resten blir å betrakte som ordre reserve. Tallene ser bra ut. COR er nå snudd. Kursfallet de siste to dagene er nok mer et utrykk for forrvirringen og skuffelsen som oppstod etter det manglende Aberdeen salget og ledelsen sitt emisjons "prosjekt", enn de økonomiske realitetene. Når man ser hvor klossete ledelsen har håndtert sitt emisjonsprosjekt så skjønner man godt at flere investorer dumpet aksjene sine rett i fanget på meg og andre COR optimister. COR ledelsen var jo svært flink da de gjennomførte en rettet emisjon i fjor og de fleste hadde nok håpet at de kunne gjort det samme nå også. Etter å ha sett på tidligere års kontantstøm analyser, dagens ordrebilde og omsetnings estimat for COR, så kan jeg ikke se at det er nødvendig med en emisjon.
 9. I dag fikk vi resultatet i COR. Dette var et bra resultat slik som jeg ser det. COR er snudd og dette lover bra for 2004. Ledelsen er imidlertid særdeles klovnete i håndteringen av Aberdeen problemet. Dette måtte de hatt kunnskap på et langt tidligere tidspunkt skal man tro tidligere utsendte børsmeldinger om forsinkelser i finansieringen. Til alt overmål klarer ledelsen å sende ut emisjonsmelding samtidig som den manglende salget av Aberdeen avdelingen ble kjent. De hadde ikke detaljene klare og alt virket bare kaos. Ikke rart at investorer blir sure og dumper aksjene sine. Totalt klovneri. Jeg skal imidlertid ikke klage. Jeg satt lastet opp til ørene med Inmeta da fiasko meldingen kom og gikk glipp av det verste fallet. Jeg har nå kjøpt meg inn i COR og har nå et snitt på 2,90 etter dagens handler. En inngang jeg er fornøyd med. Regner med pent løft imorgen i COR og vi får håpe at klovneriet er slutt fra ledelsen sin side.Etter å ha lest Q4 regnskapet så begynner jeg å lure på om det er behov for noen emisjon, siden trekkfasiliteter er i orden, store ordrebøker og lønnsomhet i driften er et faktum.
 10. Neste uke blir nok en uke med generell nedgang på børsen. Regner med store fall i STR, BIRD og PFI. Desto viktigere å finne de riktige aksjene. Jeg har tro på at INM fortsetter sin oppgang og jeg tror at COR blir meget spennede for daytrading og akkumulering til en langsiktig posisjon. I aksje konkurransen satser jeg på å shorte en av forrige ukes børsvinnere RAU. Aksjen steg rundt 35% i forrige uke. Jeg kan ikke forstå hvorfor den stiger og stiger. RAU 1,60 Selg Etter å ha analysert selskapet i helgen, så er dette et selskap med negativ egenkapital og under avvikling. Snart er det bare en postkasse med regninger, askebegre og noen ruller med toalett papir igjen i selskapet.Jeg velger derfor å satse alt på et kort i denne uken.
 11. I dag kom en uheldig melding om at salget av et datterselskap ikke gikk igjennom som følge av manglende finanisiering fra kjøper side. Dagens problemer med salget av datterselskapet har vært kjent lenge. Det har blitt sendt ut en rekke pressemeldinger om den ene utsettelsen etter den andre. Da vi fikk den endelige beskjeden om at salget ikke ble noe av og det ville bli emisjon, kollapset kursen og falt helt ned til 3 kroner. Den underliggende driften i COR er positiv i alle de gjenværende aktiviteter i selskapet skriver ledelsen i siste kvartalsrapport.Egenkapitalen lå på 60% etter salget av Abeerden aktiviten, nå reverseres denne og man øker aktiva siden i balansen med dette selskapet isteden for å få kontanter inn i kassa. Egentlig et nullsum spill hvis man antar at selskapet har den samme verdien som det var avtalt solgt for. Emisjonen er for å dekke den uteblitte kontantstrømmen. Jeg tror at selskapet får gjenomført en rettet emisjon til private investorer. Dette har de tidligere gjort til børskurs via sin sveitsiske megleren ACH securities og svensken Ralf Johansson. Dette vil nok bli gjort nå også til en god kurs. Av ovennevnte grunner tror jeg at markedet overreagerte da de sendte aksjen kraftig ned. Etter det jeg kan se så er dette ikke SÅ ille at en kan forsvare et slikt fall som vi hadde idag. Jeg benyttet anledningen til å laste på 3-3,10. Det var bra med aksjer tilgjengelig på dette nivået da børsen sluttet idag og trolig er det mulig å få kjøpt på disse kursene på mandag også. COR falt dermed ut av trading rangen 3,30-3,60, dette er uheldig, men jeg tror at den raskt vil stige tilbake til denne rangen og jeg tror på et brudd opp fra denne allerede neste fredag i forbindelse med Q4 resultatet. Da regner jeg med med at tallene viser at den underliggende driften går svakt i pluss. Betydelige kostnadsreduksjoner er gjenomført i 2003 og 2004 vil bli et meget bra år for selskapet. Insidere vil nok benytte anledning på å kjøpe på disse nivåene. Flere insidere har kjøpt på i COR de siste månedene og det vekker tilit. På dagensnivå er riskoen minimal og jeg tror COR kan doble seg i 2004. Lav risiko, stort potensiale. Kortsiktig vil det bli store svingninger i kursen og gøyal trading.
 12. Da var børsdagen over for INM. Det gikk fint oppover, men ikke så mye som jeg hadde håper. Det var litt for mye gevinstsikring, men Rom ble vel ikke bygget på en dag, så da er vel det normalt. Neste uke fortsetter INM oppover. Regner med positiv omtale i avisene i helgen. Da bør det bli en knall mandag. For de som er utkikk etter et alternativ til INM, så ta en titt på COR. Den stupte idag.Dette er en bra aksje som jeg tror skal betydelig opp i neste uke.(Fikk selv lastet aksjer fra 3-3,10.)Trolig billigsalg på COR mandag også. Så heng dere på. Lykke til med hva dere enn kjøper! Glem ikke å ta med ledelsen i INM i aftenbønnen. :lol: Dette var knall resultater.
 13. Da er faciten her. 74,8 millioner i omsetning i Q4,nesten det dobbelte av hva jeg hadde regner med.Utbytte blir 50% høyere enn hva jeg hadde regnet med.Resultatet etter skatt ble 9 millioner, en million lavere enn jeg hadde regnet med. Utbytte alene gir oss over 6% skattefri avkastning i tillegg kommer kursoppgangen vi har fått og kommer til å få. Jeg regner med at flere meglerhus vil se nærmere på INM og at vi får flere anbefalinger i tiden som kommer. Kanskje får vi litt tyngre investorer eller et fond interessert også. Dette har overgått mine villeste fantasier. INM omsatte for mer enn 300% i Q3 og 45% mer enn i Q4-02. Nå må vel INM være snudd og vi går mot bedre tider? Jeg tror at vi får en pen oppgang idag og en enda penere oppgang på mandag etter at selskapet har fått pressedekning på dette fantastiske resultatet. Jeg håper at mitt kursmål på 4,60 vil bli nådd noe raskere enn hva jeg opprinnelig hadde regnet med. Lykke til alle INM venner!! Oppdatering 10:15 Aksjen handles utrolig nok på 2,80-2,90. Jeg tipper at INM havner godt over 3 kroner idag og med litt avisomtale i DN og Finansavisen i helgen vil nok flere bli klar over denne juvelen og oppgangen fortsetter i neste uke.
 14. Da er vi alle klar for resultatet i INM. Fin avslutning på handledagen i dag med stor kjøpsinteresse i forkant av morgendagens resultat. Jeg håper på en omsetning på 40 millioner på bedrede marginer i Q4. Kanskje litt i overkant av hva de fleste analytikkerne regner med, men jeg har klokketro på INM. Da vil vi få en markert kursoppgang i aksjen fremover. Blir omsetningen på 30 millioner som er markant bedre enn Q3 så tror jeg at aksjen vil holde seg på dette nivået. Kursdrivende faktorer fremover er jo utbytte, flere avtaler og muligheten for at fond eller større investorer (Visma) kjøper seg opp i denne kvalitetsaksjen. Tror vi kan ta ethvert resultat med knusende ro. Ellers ser jeg at det posteres feilaktige informasjoner om Inmeta. Det tolker jeg som om noen forsøker å prate kursen ned for å kjøpe seg billig inn. Dessverre så har de lyktes med dette de to siste dagene, med ulike gjeste innlegg på ulike forum. Microsoft (Inmeta) har en treårig avtale med KS. Denne løper fra 22 desember 03 til 22 desember 06. Informasjon om denne finnes på www.inmeta.com og inmeta er FNS leverandør www.forvaltningsnett.dep.no/ikv/leverandorer/inmeta.html Det faktum at selve FNS samarbeidet mellom de ulike statlige og kommunale etatene nå får en annen form berører ikke de eksistende avtaler. Lykke til imorgen alle Inmeta investoer! Får vi 40 mill i omsetning i Q4 imorgen,da blir det festlig fremover!!
 15. I dag falt INM litt tilbake på gevinst sikring. Det var Orion som reduserte eksponeringen i forkant av fredagens resultat. Orion investorene kom for fullt inn tidlig i januar til kurser rundt 2 kroner og det er vel naturlig at de nå sikrer en 50% gevinst i aksjen. De forlater aksjen med bare gode minner og jeg tror de vil bli de første som kjøper seg inn igjen på fredagen når resultatet kommer. Nå har jeg kanskje litt "tunnelsyn" siden jeg sitter i aksjen, men jeg tror fortsatt på en omsetning på 40 millioner i Q4. Det vil være en dobling i forhold til Q3 omsetningen. Det vil nok fortelle markedet at bedre tider er kommet også til denne sektoren av IT næringen. Spennende å se kurstuviklingen i morgen, dagen før dagen. Lykke til alle sammen!!
×
×
 • Create New...