Jump to content

Minos

Medlem
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Minos last won the day on mars 14 2011

Minos had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. 1250 ser helt klart ut til å være et kritisk nivå på SPX (i likhet med 396-nivået her hjemme). Det er jo mulig det går mot et skikkelig skrell i markedet, men det er i såfall litt utypisk at det skjer i denne delen av "sykluskværna".. Rentene er jo fortsatt rekordlave, og sett bort fra Japan har vel aldri verdens børser falt kraftig med så lave styringsrenter som nå? Markedet har tidligere riktignok falt etter bare to års oppgang, som i bearmarkedet etter oppgangen i 1998-2000. Enn så lenge er jeg bullish, og tror vi godt kan få en slags reprise av fjoråret som skissert i denne bloggposten, men vi får se..
 2. Litt snodig å lese følgende avsnitt i "CV'en" til Breivik: Så det kan jo tenkes han har vært aktiv på norske aksjeforum uten at dette har blitt kjent ennå?
 3. Skulle det gå mot et større fall i aksjemarkedet (noe jeg egentlig ikke tror er veldig sannsynlig) så er nok PGS en god short kandidat. Den faller alltid hardt tilbake når børsen faller (og stiger tilsvarende når det går oppover).
 4. Aksjen nærmer seg nok en gang 15,-nivået, og for min del blir det nok "same procedure as last year"; kjøpe på støtten, med stop loss et par prosent under (evt salgswarrants som forsikring hvis aksjen skulle bryte kraftig ned). Jeg tror stadig det er mer sannsynlig med brudd opp av 23,- enn brudd ned av 15,-, men det krever jo at børsene viser litt friskere takter enn hittil i 2011.
 5. Hvis Statoil virkelig går helt ned i 135 skal jeg gå all inn i aksjen!
 6. Litt rart at folk satser på at akkurat Oslo Børs skal falle, når lite eller ingenting tyder på et større fall i oljeprisen med det første (nå har oljen også allerede begynt å hente seg kraftig inn etter forrige ukes korreksjon). Slik det ser ut hittil, ser det ut som "peak oil" scenarioet slår ut til fulle, og oljepriser opp mot ATH før året er omme virker jo langt mer sannsynlig enn et større fall. Forhåpentligvis får vi snart et brudd opp av den sidelengse konsolideringen, og et realt "short cover rally" her hjemme.. Jeg blir i hvertfall ikke overrasket om vi får nye ATH på både Oslo Børs og de amerikanske indeksene før året er omme.
 7. Veldig rart marked hittil i år.. Forhåpentligvis vil vi få en klar retning snart: Enten fall gjennom 420, eller brudd opp av 450. Bare man vet retningen er det jo greit.
 8. Oljeprisen fortsetter å falle nå fredag. Enten er dette "flash-krasjet" en god kjøpsmulighet, ellers så er vi ved en konjunkturtopp..? En så lenge satser jeg på det første, men står fortsatt på sidelinjen. "Don't catch a falling knife"..
 9. Litt kjedelig at aksjen (og Oslo Børs ellers) har vært så svak hittil i år, men med den vedvarende sterke oljeprisen og det sterke konjunkturbildet, satser jeg på oppgang og at markedet nå bare er i en korreksjon. Oppsiden i Stl bør være betydelig. Det kan kanskje ligge an til en "piercing line" Reversal i dag, da aksjen åpnet kraftig ned men tar igjen fallet og ender i pluss. I såfall er det meget lovende på kort sikt.
 10. Litt skummelt med flyselskap nå som oljeprisen er så sterk.. Ikke dermed sagt at aksjen nødvendigvis skal falle, men risk/rewarden virker bedre andre steder..
 11. Det som er positivt er at aksjen på egenhånd har brutt opp og etablert seg over sitt kraftige motstandsnivå mens børsen har ligget i korreksjon de siste månedene. Dette er tegn på underliggende styrke, og et signal om at vi kan få en "overraskende" sterk STL de neste ukene. Vi trenger bare å se en fast tendens på US-børsene, så blir det nok litt fart på sakene her hjemme.
 12. Det ligger forhåpentligvis an til noen sterke uker for aksjen. Noe større nedside herfra virker rett og slett veldig lite sannsynlig (aksjen har heller ikke gått mer enn rundt 50% fra bunnen i '08, da alt så som mørkest ut med oljepris på $30-tallet..). Her er det mye oppside å gå på
 13. Det er sterk teknisk støtte ved 150-nivået på Statoil, så det skal spennende å se hvor det går videre. Dagens dipp kan være en særdeles god kjøpsmulighet.. (gikk akkurat inn i en del "utbombede" STL-warrants). Teknisk sett ser jo oljeprisen sterk ut i tillegg, så alt i alt gir STL en god risk/reward på disse nivåene.
 14. Kobber har vist faste takter de siste dagene, så det som mangler nå er bare bruddet på 1350 på S&P500.. Jeg tror det kommer!
×
×
 • Create New...