Jump to content

LinPiao

Medlem
 • Content Count

  71
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

LinPiao last won the day on august 7 2010

LinPiao had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Portefølje
  Golden Ocean og NHY.
 1. Hei, lenge siden sist du var innom. Hvordan går det i disse ulvetider ?

 2. Gratulerer med REC i dag! Helgehegg. Den steg 4,7 prosent. Med din gearing må dette ha vært fett. Har du vunnet mye av egenkapitalen tilbake?
 3. Jeg har ennå ikke kommet over gårsdagens knalltall fra det amerikanske arbeidsmarkedet der "claimen" - søknader om ledighetstrygd - var den laveste siden sommeren ´08. Endelig løsnet det. Samtidig som leading indicators er klart positive, og Korea-halvøya ikke eksploderer, da går det vel nordøstover mot jul?
 4. Du mener mellomvalget i 1994? Men poenget er mye av det samme. Det er blitt vist her på tråden tidligere at det etter mellomvalgene helt siden 1942 har vært en klar tendens til sterk oppgang månedene etterpå. Lover godt.
 5. Hei Fred! Jeg har allerede en stund vært lastet til ripa med full gearing. Dermed skjønner du at jeg håper at korreksjonen allerede er over, selv om det neppe spiller noen rolle om noen måneder, som du skriver.
 6. Var det hele korreksjonen? Fallet på DJ fra begynnelsen av måneden til i går var på drøye 400 poeng. Inntil i kveld er nesten halvparten blitt hentet opp igjen. Hvis korreksjonen er over er den i tilfelle langt mindre enn de to vi hadde i juni og august. Vi får se om fallet ned mot 10 700 begynner i morgen eller mandag.
 7. Det blir ikke rare korreksjonen. Artig å lese Teknikern igjen, nesten profetisk sett i ettertid. Han kunne bomme på timingen, men er god på retningen. Dagens weekly leading indicators fra Ecri er de beste siden mai. For meg er det viktigere enn oppstusset rundt G-20 som er glemt i overmorgen. Jeg laster litt mer opp mandag morgen på relativt lave kurser ved den mini-korreksjonen.
 8. Sentrum - du fikk i hvert fall rett i at Dow Jones skulle over 11 000, ikke alle trodde det. Timingen er som vanlig svært krevende. Jeg ser folk venter seg en korreksjon senere i november og så et nytt rally i desember og januar. Rallyet kan like gjerne fortsette inn i desember med en korreksjon i januar. Jeg vet at januar historisk har vært en sterk måned. På samme måte som september skal være en svak måned og hvor vi i år opplevde det motsatte. Det hele koker ned til; skal markedet fortsette å stige de nærmeste månedene? Det tror vel de fleste her. Ikke minst var den grafen som viste utviklingen i USA etter alle mellomvalgene siden 1942 svært oppløftende. Også her er det sikkert unntak, men tendensen var svært entydig.
 9. Sånn sett var det ikke så morro med Hydro i dag..Du kom deg kanskje ut i tide, Alufish?
 10. Med unntak av typiske investeringsråvarer som gull og sølv tror jeg det er den industrielle etterspørselen og konsum-etterspørselen som er hovedriveren bak prissettingen på råvarer. Jeg tror på Hydro fordi verdensmarkedet vil være i vekst i hvert fall de nærmeste kvartalene. Selv i USA og Europa øker man etterspørselen etter aluminium. Jeg tror Hydro fortsatt er kunstig lavt priset aksje som følge av de kortsiktige utfordringene i Quatar og kanskje Brasil. Ellers synes jeg det FED driver med er å pisse i buksa for å holde varmen. Det går kjempefint på kort sikt. Her holder jeg med tyskerne som nå roper Ordnung Muss sein!
 11. Hei igjen Helgehegg. Enig i hva du skriver, bortsett fra det med FED. Jeg tror ikke FEDs renteendringer, QE, m.m. er det som snur retningen, de kan bare justere farten på de endringene som markedet selv dikterer. Det avgjørende er hvor vi er i markeds-syklusen. Når FED måtte slutte med tiltak kan det bli tolket som gode nyheter fordi markedet ikke lenger trenger hjelp - og motsatt. Men de snur ikke trenden, så mye krefter har de ikke. Det som enklest viser hvor vi er i syklusen er etter min mening ECRIs weekly leading indicators. Men også den må tolkes, noe som ikke alltid er så lett.
 12. @ Helgehegg Har du fått med deg Hydros markante oppgang de siste dagene? Jeg har gjort som deg: Lånt opp til pipa, kjøpt Hydro for en drøy million, og var med fra 36,80 til 38,10. Det var jo fett. Så fikk jeg høydeskrekk og solgte ut halvparten. Men selv med halv ladning ble det jo bra da aksjen steg videre til 38,70 i går. Er mer usikker nå, men tror den skal opp til 43 om ikke lenge. Får litt nerver av giringen.
 13. Dette er lovende for dagene framover, Sentrum. Men kan du laste inn mer enn du allerede har gjort? Jeg har nådd min limit allerede.
 14. Jeg er fortsatt imponert over din guts, teft og flaks. Du er vel lei av å høre på folk som sier at nå må du sikre egenkapitalen og kjøre defensivt. Hvorfor skal du det? I likhet med deg har jeg stor tro på Hydro og skal i morgen kjøpe meg opp der og i Gogl. For første gang siden mai tør jeg gire igjen. I ettertid burde jeg selvfølgeig ha gjort det da Hydro var på 29 kroner og ikke på dagens 37, men jeg tror aksjen skal videre mot 50 til vinteren. Jeg er stolt over at jeg i fjor klarte å firedoble egenkapitalen fra 100 til 400 000 kroner ved giring. Men så tapte jeg 100 000 kroner av gevinsten i april/mai. Siden da har det vært mye obligasjoner og snusfornuft. Men nå er jeg klar igjen.
 15. Hei! Er du blitt rik de siste dagene med din friske gearing? Det har jo gått nordøstover?
×
×
 • Create New...