Jump to content

Sentrum

Medlem
 • Content Count

  168
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Sentrum last won the day on mars 22 2012

Sentrum had the most liked content!

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Det finnes optimister: http://www.cnbc.com/2016/01/15/market-near-a-bottom-sp-to-2350-strategist.html
 2. Det virker ikke som bunnen er inne, men det kan vel ikke være langt unna heller. Det foregår nå en form for konkurranse der ute om hvem som klarer å spå lavest pris. Noen sier 10, 16, 20, 25 osv. Betrakting fra Jan Von Gerich, Chief Strategist at Nordea Bank AB I do not expect oil to trade in the $20 per barrel level. Actually, I think that we are in that phase where different analysts are having a competition on the lowest price for oil. Given the way and the speed that prices have been developing, we probably could be there within weeks. However, I believe that the current prices are already low enough. That being said, in the near-term we are expecting prices to drop a bit, but nevertheless, I do not foresee $20 to be reached. I think if we talk about the January oil estimate, it should be slightly closer to $30 than $20. The same concerns the price for oil in the first quarter this year. http://www.fxstreet.com/analysis/expert-commentary/2016/01/15/
 3. Fin utvikling siste par år her også, tredobbling på to år så langt. Siste 3.12.
 4. Ligger an til en god periode for Akso ved brudd opp av 92 kroner. Det har vært et par forsøk siste tider, og kurs har lagt seg godt til rette for brudd opp nå. En bølge av optimisme skyller inn over markedene, og Akso bør være en aksje som får føle en boost av dette. Ser vi 100 til uka?
 5. Noen fler som har formening om videre forløp nå? Ser visst ut å bli litt langvarig, som de korreksjonene vi hadde i 2010 og 2011? S&P 500 har kommet ned til 200ma i daily chart og 50ma i weekly chart (1284/1282), så foreløpig støtte. Ned 10% og relativ sterk sell-off. ISM var litt under konsensus, men fortsatt ikke så galt. Det tårner seg litt opp med kriser her og der.... men er det ikke nådd maks pessimisme ennå? Bilsalget viste jo meget bra tall for mai, vedr General Motors og de andre som Ford og Chrysler.
 6. Hei, da er jeg registrert og gjort første handel. Samme brukenavn som her, Sentrum. Tror det åpner seg endel bra kjøpsmuligheter i disse tider.
 7. Jepp. Da skled det under de nevnte nivå, og indeksene søker en lavere bunn. 10 dager med nedgang, etter 13350 på dow og 1415 spx. Etter regn kommer sol. Bounce kan komme snart, rsi spx på 31 og dow på 32. Ikke sett lavere siden august 2011. Samtidig er q1-rapporteringen for selskapene berdre enn tidligere. Nyvalg i Hellas og spekulasjoner om exit fra euro skaper usikkerhet, og risky money holdes tilbake.
 8. You aint seen nothing yet ... (maybee) En kan ikke utelukke i ytterste konsekvens, en situasjon ute av kontroll mhp oljemarkedet. Hvis OPEC proklamerer en oljeblokade, lik den i 1973, kan vi se oljen i 200$ over natta. Nå kan det selvsagt hende at blokade mot Iran ikke blir nødvendig, men så langt er det vel ikke noe på bordet som med sikkerhet kan si at det ikke blir blokade rundt 1. juli? Jeg antar det jobbes iherdig for å prøve å komme til en løsning innen den tid: European seeks easing of Iran embargo clause Blokaden i 1973 varte i 5 måneder til ut i 1974, og markedet fikk vel en real trøkk i 74. Oljesjokket var så voldsomt, at noen som så det komme ble rike over natta. T.Boone Pickens var vel en av den som gjorde store penger den gangen, og i april var den mannen ute med en spådom for oljeprisen denne sommeren. Oil Could Hit $148 Per Barrel Dette kan i ytterste konsekvens være et veldig lavt anslag, hvis først krisen brer om seg, og 148 som er de gamle toppene fra 2008 brytes...
 9. Holder 12800 / 1350 ? Så langt virker det som det kommer inn nok med kjøpere når dow/spx kommer under disse nivåene. Kan det tenkes at dette er nivåer som holder mhp de krisefaktorene vi opplever fra europa m.m.? På en måte er Hellas og Spania m.m. gammelt nytt, men overreaksjoner kan man vanskelig beregne helt? Synes det ikke står så ille til at det skal nevneverdig ned herfra. Da har spx fallt 5-6% som er et normalt pullback, og OSEBX har fallt 9-10% Dette inngår i normale pullback. Om det skal falle mere går det over i mer kraftigere korreksjon. Tror mer på en bounche nå. mvh
 10. Dette var nok Best Case som inntraff idag vedr. Yara. Etter at Potash kom med skuffende resultat tidligere i uke, ble nok endel usikre mhp resultatet, men Yara innfrir som vanlig. Selskapet er vel verdensledende i sin bransje. Ureaprisene er høyere nå, enn på samme tid i fjor da kurs var høyere. Kurs burde vært over 300 nå, om ikke EU krisa hadde dempet markedene generelt.
 11. En aldri så liten kamp i aksjen nå. Kurs har dannet en OHS siste uka, hvor den netopp reagerte opp. Synes siste timers bevegelser vitner om noe, og reaksjon opp fra gårsdagens lav. Godt resultat og guiding i gjerde?
 12. NHY har hatt en fallende kurve siden siste toppen ved 34.50 Alcoa kom med bedre resultat enn ventet. Alu-prisen har reagert litt opp fra 23.6% retracement nivå fra bunn 1950 til 2350, ved ca 2050. En mulig bunn i alu-prisen her. Resultatet kommer denne uken. Siste kurs fredag var 29.16. Nå kommer det selvsagt an på børsutvikling generelt fremover, men på dagens kurs burde NHY være et attraktivt bet. Noen som er enige i det? Det ser ikke veldig sprekt ut teknisk, så en vending opp bør komme før det kanskje er "trygt" å gå inn. Tror denne skal opp før eller siden dette første halvåret.
 13. Jeg har fortsatt noen aksjer. Det er en tolmodighetsprøve med dette retningsløse forløpet. Det hadde nok vært lurt å tatt gevinst i overkant av 2 kroner. Min beholdning er ikke sånn veldig stor, slik at nå har jeg dem bare liggende i skuffen. Det er for liten interesse for øyeblikket, og de avtalene dem melder om er litt diffuse mhp omfang.
×
×
 • Create New...