Jump to content

Fred

Medlem
 • Posts

  83
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

Fred last won the day on februar 3 2012

Fred had the most liked content!

Fred's Achievements

 1. Noen nye tanker om markedet...?

  Må si jeg angrer litt på at jeg ikke satte penger i gull. Ny HS på gang i OSEBX og dobbel-topp i NHY nå.....synes det peker mot videre nedgang desverre..

 2. CMC markets er ikke gearavhengig, som du sier. Du kan geare så mye eller lite du vil selv. Det er hva du gjør det til, med andre ord.
 3. i løpet av året.

 4. La meg si det sånn: jeg skjønner at du syns det ser stygt ut, men se på USA. SP500 ser fin ut i mine øyne. Oversolgt, ligger ved god støtte osv osv. Jeg kan være enig i at oslo ser negativ ut, men den må være falsk. Jeg avventer USA først og fremst. Dagene fremover blir spennende, men på tross av "wall of worries" satser jeg på ATH ...

 5. ...Ting begynner å se veldig likt ut som i 2008....i chartene mener jeg.....

 6. Fred

  LinkedIn IPO

  Prises til 55 mrd kr. Hva er det forventningene egentlig er? Det frister å gå motsatt vei av saueflokken! Foreløpig ser jeg det bare an fra sidelinjen.
 7. I denne artikkelen kommer det frem at aksjer for 38 mrd kr er lånt ut for shortsalg på Oslo Børs, noe som er det høyeste på 2 år. Hva betyr det ? At markedet skal falle? Må jeg bekymre meg nå siden "alle" vedder på nedgang? Tvert i mot! Dette tolker jeg, som privat investor, som meget positivt. Det kan jo ikke få blitt bedre, egentlig. For å si det enkelt: Jo flere som er negative, dess større er oppsiden, og omvendt! Hvorfor? For det første: hvis de får riktig - at oslo børs faller de neste mnd/årene - hvem skal de selge ned markedet videre ned? For det andre: hvis de tar feil - at oslo børs stiger - hvem skal da kjøpe seg tilbake i markedet / dekke inn short-posisjonene ? Det er nemlig disse negative investore som vil dra lasset videre når de blir tatt på sengen og ser markedet stige. "Ja, men det er jo høyeste andel short-posisjoner på 2 år - det var jo under finanskrisen! hjelp hjelp hjelp!", tenker de fleste kanskje. Det var nettopp på denne tiden for 2 år siden markedet skrapte langs bunnen. Shorterne måtte dekke seg og dro opp kursene videre etter at bullmarkedet våknet. I øyeblikket er Børsen(Oslo) på stedet hvil - ingen store utslag på ned eller oppsiden de siste mnd. USA derimot setter stadig høyere topper, og faktumet er at det er USA vi må se på for å finne ut hvor Oslo skal. Sannsynligheten for et brudd opp er størst, da historien gjentar seg, siden menneskene ikke forandrer seg, uavhengig av at vi har hatt den største økonomiske krisen siden 30-tallet. Tallene fra USA er positive, og overrasker stadig, men i noen enkelttilfeller vil de skuffe - sånn er det bare - men så lenge det er unntaket gjør det ikke noe. Ha en fin kveld videre, alle kvinner og menn
 8. forumets konkurranse på VSE tenkte jeg, ser du er med der nå... :)

 9. Interessant... Kr. 105 ser ut som et greit sted å begynne å kjøpe, hvis man er langsiktig bull. Noe man kan ha gode grunner til.
 10. Hei hvordan går det?

  ..ei stund siden du var innom...

  blir du med i konkurransen ?

  ..ser ut til at aktiviteten har tatt seg litt opp i det siste her....meget bra det. :)

 11. Ang ECHEM First har en gammel anbefaling opp til 7 kr fra tidligere i år, om jeg ikke tar helt feil. Tror nedre intervall var 2-3 kr. Men i denne artikkelen fra i sommer, hevder de at nettoverdien er 3,2 kr. Siden den globale bunnen i aksjemarkedet har chemical tank vært noen av de største taperne, men rater har vært stabilt lave lenge, og det ser ut til å løsne nå, og selskapet hevder det selv også. Tror det kan være et fair bet på disse nivåer, selv om aksjen har gått en god del de siste mnd fra ATL rundt 1 kr tidligere i høst til 1,6 nå.
 12. Men kortsiktig har ikke dette noe å si. Jeg klarer ikke tjene penger på kortsiktig handel. Minimum 3 mnd for min del. Dessuten er det de store pengene man tjener langsiktig.
 13. Ja. De fleste ville sett på det som negativt, men noen vil ta fordel av det, ja - sånne som deg. Men dette er nok en kortsiktig posisjon regner jeg med? Likevel er ingenting etablert, så sannsynligheten er liten.
 14. Eller bedre kjøpsanledning. Viktig å få frem to sider av en sak ;-)
×
×
 • Create New...