Jump to content

helgehegg

Medlem
 • Posts

  47
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

helgehegg last won the day on april 27 2011

helgehegg had the most liked content!

Previous Fields

 • Portefølje
  NHY, STL

Profile Information

 • Gender
  Male

helgehegg's Achievements

 1. Det er VPS datoen som teller ikke dagen du selger eller handler aksjer. Handler man aksjer i slutten av desember blir dei ikke registert før januar pga VPS er stengt mellom og jul og nyttår. Bruk informasjonen fra VPS. Det er det skatteetaten går ut fra. Og vist man er usikker legger man med informasjon i tillegg og skriver at man ikke vet om det skal skattes for eller ikke. Så er man sikker. Lagre email sendt og motatt til og fra skatteetaten.
 2. Liker ikke trenden pA usd 10 Ar med negativ trend forhold til nok, fra 9.5 til 5.5. Trend is your friend Men mest sansynlig vil jo det snu en gang. Men det gAr jo A spekulere i kortsiktige oppganger i usd
 3. Eg har 5000 STL, geara opp nAr den falt fra 149 til 138, kjopte ca snitt 140 ,11500 STL aksjer etter fallet, solgte ut pA vei opp igjen pA rundt 148, sA nA har eg ikke igjen gearing. Men liker ikke ha gearing nAr oljeprisen sA hOg. Kan falle en del nAr uroen roer seg i midtOsten og nord afrika. Har tjent ok pA STL siden kjOpte det tidelig desember 2010. Har god tru pA olje. Du har aksjer for tiden?
 4. Ligger rundt 670k i egenkap, det er lenge siden eg har tjent noe penger=( Men er digg med REC 4,7 opp og STL opp i 1,7, men det svinger opp og ned , vi får se om 1-3mnd om det blir noe gevinst=)
 5. Da har eg kjøpt aksjer igjen=P Sitter med 45000 REC og 4500 STL Tør ikke å satse alt på REC så har en safe aksje i tilegg får håpe det blir god gevinst dei neste mnd=) REC ser ut som har truffet bunnen sin. Og vert side lengs i halvt år no og vert en bra trading aksje. Så det ser ut til at den ikke vil falle lenger under den 15 og har store svininger. Så får håpe den går opp til 22-24 kr aksjen
 6. Vist du skal vil tenke langsiktig sparing så er det lureste å putte aksjene i store selskaper som kan vise til at dei har greid seg over lang tid og betaler 3-4% i årlig utbytte som man plasserer i aksjer igjen. Feks Statoil når dei får produksjnoen opp igjen etter vedlikehold og oljeprisen holder seg til det samme eller mer, så kan jo man få bra utbytte + kansje ein liten gevinst i at kursen opp, kan man håpe på 10-20% gevinst årlig noen år framover til neste høgkonjuktur er over. Må huske at aksjemarkedet ikke alltid er en god plass å ha penger og prøve å komme seg når høykonjukturen er over ca kvert 4-5år, da halvere kursene seg ca. Lykke til=)
 7. Er vell en god mulighet å kjøpe seg inn igjen kansje=)
 8. Det eg meine med eg trur FED beslutning har noke å gjøre aksjemarkedet å gjøre er at folk meine QE er infalsjonsdrivende, eg trur det er mange som har spekulert i råvare markedet, for å komme seg ut av USD. Dei kjøper råvarer etterspørsel stiger, priser stiger. Etterspørsel etter USD synker, fleire vil selge USD, USD synker. Den dagen dei gir uttrykk for at QE slutter, vil kansje mange selge seg ut av råvarer og inn i USD. Men er økonomien i USA bra så vil jo det gi større etterspørsel i råvarer. Men kor høgt kan råvare prisene stige før folk ikke har råd eller villig å betale for råvaren. Feks vist oljeprisen er 150$ har vanlige folk råd til å kjøre masse bil, fly, reise med båt. Det er alltid et tak på kor masse folk er villige til å betale for ting.
 9. Nei gjorde ikke det=( Var litt kjipt, eg kjøpte statoil for alle penga etter dei gikk ned 5%, såg det som en god mulighet, men gjort er gjort, har gjort mange kortsiktige feil i det siste, så da må eg sitte meir langsiktig. Eg har prøvd å treffe når kursen går opp og ned, men det sinnsykt vansklig og hadde tjent meir om satt rolig Ikke ver redd for å tape penger, sett kursmål du selger og kjøper på. Så lenge Alu prisen er så høg og den stiger som dei andre råverene så vil Hydro gjøre det bra, eg trur hydro har veldig god pos i alu markedet, men skuffet med dårlig kvartal res. Men hydro har fått tilbake momentum igjen etter det skuffende kvart res. Alu prisen har ikke vert så høy siden finanskrisen begynte og når dei får igang Quatar så blir det bra, i tillegg til at dei har spareprogram. Alu prisen er 2440$/ per tonn på fredag er veldig lenge siden har vert så høy, er veldig godt rally i råvereprisene. NHY opp til 43 er kortsiktig, NHY kan godt hende det er i 100 om et par år, alt spørst etter Alu pris og etterspørsel,kostnad og produksjon. Det er i beste fall vist alt går bra. NHY har et veldig godt potensial. Men før eller siden vil vi nå en konjuktur topp eller ha en dobbel dip om 1,2 eller 3 år. Det viktigste er om man kommer seg ut da det bør vere prioritet 1, om man har gearing eller ikke. Eg trur den dagen FED seier dei vil stoppe den politkken dei har, vil det komme et fall, kortsiktig vertfall, om det blir langsiktig spørst kordan økonomien i verden er, om aksjeselskapene vil tjene penger så holder kursen seg oppe, om etterspørselen holder seg og om prisene holder seg. Alt har med deg å gjøre, vil du tjene masse penger må du ta max gearing, vil du tjene ok med penger har 50% gearing. Vil du ha veldig liten risiko ikke bruk gearing. Har du råd å tape alle penger du har, eller vil du vere sikker på å sitte igjen med litt penger selv om det går til helvete. Bestem deg ka du vil og følg det, vist du ikke får sove eller bekymre deg om pengene dine hele tiden, ikke bruk gearing, påvirke pengene deg phykisk ikke bruk gearing. Det er deili når det går bra (gearing), men det er verre når det går dårlig, prøv å la vere at det påvirke deg phykisk. Bra du tjener penger=)
 10. Ja skandiabanken tar 69kr uansett for kver handel, så har man litt penger så blir det dn billigeste. Tilegg til 5% rente på gearing. 2,8% på pengane du har på vps konto og vist man har over 100 000 der. Men kan bare handle på oslobørs.
 11. Eg bruke aldri automatisk stop loss, men har alltid et kursmål på nedsiden eg selger på, får håpe om 4-5 år eg kan leve av aksjehandel så eg kan følge med på børsen heile tiden. Ja eg selge å kjøpe på magefølelse, mn har ikke treft så bra siste tiden, Men kjøpte igjen 18000 NHY i går på 36.5 uten gearing.
 12. Håper jo seffølgeli på nedgang, siden eg har solgt=), kan godt hende eg skifte meining mn da kjøpe eg meg inn igjen og. Eg går alltid etter det eg tror og håper at eg har rett.
 13. Vet ikke om amerikanske børsen har hatt masse omstening, men den norske har nesten 8 milliarder også kraftig ned idag. Så er det et veldig negativt tegn. Eg har tro på ein korreksjon no, så får vi se.
×
×
 • Create New...