Jump to content

Medisinmannen

Medlem
 • Posts

  384
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Medisinmannen last won the day on oktober 22 2013

Medisinmannen had the most liked content!

Previous Fields

 • Portefølje
  PHO NAVA en del fond

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

2 372 profile views

Medisinmannen's Achievements

 1. Jeg har nå vært i kontakt med en ekspert innen amerikansk politikk og økonomi- Det han sier er at når det er tverrpolitisk enighet og ikke rammer noen bestemte stater hardt (da får man fort problemer i Senatet) så burde det være en OK sjanse. Forbeholdet hans er at han ikke vet hvor omfattende lovendringen er etc. Han tar, forståelig nok, en del forbehold. Det vi enkelt kan se selv er at det er tverrpolitisk enighet, det rammer ingen bestemte stater hardt og det er heller ikke en omfattende lovendring. Jeg tror dette går veien og er bankers.
 2. Skrevet på HO: En liten gjesteopptreden... :) Absolutt ikke. Styret og ledelsen fortjener absolutt ikke tillit. Eierne i Photocure blir frarøvet verdier at styret og ledelsen. Hvorfor tror dere Fredriksen tuppet Michelet ut av MH? Fredriksen som i mange mange år har spilt på laget til småaksjonærer og er blitt en av verdens rikeste menn. Hva gjør Photocure de ...kjører naive og troskyldige aksjonærer. Galskap satt i system, vi blir lurt. I årsrapporten står det under corporate governance at selskapet skal generere verdier for eierne og skape tillit blant investorer. Kyss meg en viss plass! Her har styret og ledelsn åpenbart sviktet på begge punkt. Litt om godene til Hestdal og resten. Bonuser Bonuses are calculated on the basis of goals for the company laid down by the Board of directors and achievement of personal goals. Personal goals for senior management are approved by the Board of directors. The Chief Executive Officer (CEO) of the company has a bonus agreement of up to 40% of ordinary salary, while other members of the senior management have bonus agreements from 20% to 35% of their ordinary salary. Så har ham opsjoner som han får ut fra mål. Det ser ut som de er uavhengig av kursutvikling og verdiskaping for eierne i og med at han får en drøss med opsjoner hvert år. Jeg vet ikke hvor mange millioner selskapsverdien har blitt redusert med i det siste, men eierne, vi, får en redusert verdi på grunn av opsjonsgalskapen til Hestdal og fruene. Ledelsen i Photocure har også en enormt god pensjonsordning. Ikke nok med det Hestdal har rett til 24 måneder etterlønn!!! Dette er ikke bare urimelig, det er den rene galskapen når man ser hvordan selskapet har utviklet seg under Hestdal regimet. Hestdal har UTELUKKENDE økonomiske fiaskoer å vise til, prove me wrong. Hvem kan han skylde på? Leverandør skifte, partnere, endret koding osv osv. Ledelsen er uprofesjonell og er alt for sendrektig. De er ikke proaktiv, men alt skjer etter at fadenene blir oppdaget. Fleksibelt skope blir utviklet nå? Nå har Hestdal på kort tid rasert kursen og hvem er ansvarlig for at den mannen får behandle Photocure som sin egen sparegris? Åse Aulie Michelet Jon Hindar (der er vel få som har vist dårligere dømmekraft en denne gutten) Mats Petterson Eva Steiness (god grunn til å holde seg langt langt unna Serodus) Xavier Yon Hva de gjør på styremøtene til Photocure er en gåte. Takk for meg!
 3. Galskap satt i system, vi blir lurt. I årsrapporten står det under corporate governance at selskapet skal generere verdier for eierne og skape tillit blant investorer. Her har de åpenbart sviktet på begge punkt. Goder til Hestdal og resten. Bonuser Bonuses are calculated on the basis of goals for the company laid down by the Board of directors and achievement of personal goals. Personal goals for senior management are approved by the Board of directors. The Chief Executive Officer (CEO) of the company has a bonus agreement of up to 40% of ordinary salary, while other members of the senior management have bonus agreements from 20% to 35% of their ordinary salary. Så har ham opsjoner som han får ut fra mål. Det ser ut som de er uavhengig av kursutvikling og verdiskaping for eierne i og med at han får en drøss med opsjoner hvert år. Jeg vet ikke hvor mange millioner selskapsverdien har blitt redusert med i det siste, men eierne, vi, får en redusert verdi på grunn av opsjonsgalskapen til Hestdal og fruene. Ledelsen i Photocure har også en enormt god pensjonsordning. Ikke nok med det Hestdal har rett til 24 måneder etterlønn!!! Dette er ikke bare urimelig, det er den rene galskapen når man ser hvordan selskapet har utviklet seg under Hestdal regimet.
 4. Jeg var innom HO for å se hva aksjonærene mente om ledelsens salg av aksjer og nå ser jeg at flere begynner å få øynene opp for Michelet og Hestdal og at vi sliter med kanskje børsens dårligste ledelse. Nå har vi fått en innsidesalg rett før "storavtalene" skulle signeres. Aksjene er ervervet ved hjelp av opsjonstildeling og noen "mål" som absolutt alle kan nå. Fiasko er en enkel måloppnåelse. Nå kan vi se hvorfor Fredriksen sparket Michelet ut av Marine Harvest= INKOMPETANSE og ingen evne til å skape resultat. Hun har vært mellomleder i store selskaper med fantastiske resultat og produkt og det ville vært umulig for henne å IKKE levere. Hun har vært styreleder i mange mange år og er nå styreformann og hun er ansvarlig for at hun lar Hestdal kjøre selskapet i grøfta. Ikke nok med det. Han og andre inkompetente blir kraftig belønnet for å ikke levere resultater. Fantastisk. Hvis Hestdal er sjef når vi er inne i 2014 så vil jeg selge hver eneste Photocureaksje jeg sitter på! Før å virkelig gjøre det %(#%() for aksjonærene så sørger Hestdal for at markedet får to (-2-) børsmeldinger om hvor lite tro han har på selskapet og egen evne til å lykkes. Snakk om premie......!
 5. Jeg er også overbevist om at produktene er meget gode, men vi har et enormt ledelseproblem. De mangler handlekraft/tillit/beslutningsdyktighet. De ee vinglete og holder seg ikke til strategi. Nitrist, men nå begynner det å blo åpenbart for alle og da må styrer også snart ta grep.
 6. Hestdal og Dahl har holdt mange presentasjoner for ulike investormiljø både i Norge og internasjonalt. Jeg regner med det går der som det gjør på kvartalspresentasjonene. Alle tegn til optimisme og tro på selskapet forsvinner som dugg for solen. Hadde jeg skapt like dårlige resultater i min jobb så ville jeg ikke hatt samvittighet til å fortsette, men er man en kynisk )(#Q#(¤) så kjører man på å gleder seg over å få opsjoner som ikke er fortjent osv. Min får ikke akkurat tillit og investeringslyst av å høre på Hestdal...... Det er klart at de største eierne er misfornøyd, man trenger ikke å undre seg over det. Se på kursutviklingen til Photocure de siste 15 årene så har du svaret. Hexvix/cysview har nå brukt sin normerte tid til peak sales og har oppnådd ca. 10% av det selskapet guidet. Dette i Hestdal sin regjeringstid. Den dagen Hestdal forsvinner så vil kursen gå i taket!! Garantert!
 7. Fin link, men det hjelper så lite. Jeg vil ha Hestdal helt ut av selskapet. En Hestdal trakkene rundt i gangene når han har vært med fra starten og 8 år som CEO trenger ikke å være bra. Det finnes ikke eiere som tar tak i selskapet og tupper ut det svake styret og Hestdal. Hva har Photocure fått til de siste 8 årene? Det ser ut som Cevira blir et lite nisjeprodukt, Visonac like så og Lumacan har stått i stampe i tre år. Hexvix i Europa er en fiasko og ingenting skjer i USA. For å virkelig vise hva Hestdal har fått til så avslutter jeg med Allumera. Åtte år sier alt, Hestdal MÅ ut. For meg har drømmen om gevinst endret seg til å blir drømmen om å få solgt seg ut. Det er rett og slett nitrist og jeg tror jeg lurer meg selv hvis jeg fortsatt hatt troen. Dette er enklere enn vi tror Snøffelen. Hvis styret og ledelsen hadde vært litt optimistisk på vegne av Cevira og selskapet så ville de handlet aksjer og ikke solgt. Hestdal viser nå at han ikke er til å stole på, noe han egentlig aldri har vært.
 8. Dette viser hvordan selskapet Photocure tenker. Egen vinning har førsteprioritet. Pasienter og aksjonærer kommer i andre rekke. De aller fleste selskaper vet hvordan grådighet fungerer og bruker opsjonsprogram som et incentiv til å få de ansatte til å levere resultater. I Photocure så får de ansatte opsjoner uavhengig av resultat og ingen styring på når de kan selge. Jeg er svært skuffet over styret og ledelsen i Photocure som svikter på det aller meste og er i ferd med å ødelegge det fundamentet Hansson har bygget opp. Årsaken til dette er beslutningsvegring, usikkerhet, uskikkethet og navlebeskuelse. Photocure trenger et skikkelig styre som får på plass en skikkelig ledelse.
 9. Vi har god grunn til å være fornøyd med Hestdal. Hver eneste gang han holder en kvartalspresentasjon så stuper kursen. Hvis den ikke går nok ned så passer han på å selge opsjonene sine eller noe annet som sender kursen lengre ned. Alle smiler og er fornøyd og Michelet koser seg med tittelen årets styrekvinne hun fikk for noen år siden. Hadde de brydd seg litt så ville alt vært annerledes. Jeg er i ferd med å endre synet på Photocure og vurderer nå å gå fra hold til å redusere.
 10. Uansett årsak så burde Photocure ikke holde på med et opsjonsprogram som er skrudd sammen på en slik latterlig måte. Målene de får er totalt meningsløs. Her sitter eierne i år etter år og taper penger og ledelsen håver inn uten resultater å vise til. Ingen bindingstid eller noe som stiller krav til jobben de gjør. Med andre ord, totalt meningsløst. Jeg er rett og slett usikker på motivene til styret og ledelsen i Photocure. Det er svært få pasienter som får tilgang til produktene osv. Innerst inne så vet jeg du mener akkurat det samme som meg Snøffelen, men du er mer diplomatisk enn meg... :)
 11. Kanskje var det riktig av Hestdal å overføre rettighetene. Det er ikke alle som kan putte 645 000 inn i aksjer. Hvis Hestdal ikke har privatøkonomi til det så var alternativet å selge aksjene i markedet og det ville blitt virkelig ille!
 12. Jeg tror det kan være en bra vekting. Du har 85% i et sikkert selskap som leverer og så har du 15% i et høyrisikoselskap som forhåpentligvis skifter ut styre og ledelse snart. Det virker som Photocure er styrt av AP pamper......
 13. Selskapets potensiale forringes hver eneste dag med inkompetent styre og ledelse.
 14. Jeg har vært alt alt alt for mild og forsiktig i min beskrivelse av Hestdal og styret, dette viser igjen hvilken person(er) vi har med å gjøre, og første signalet om dette kom da han solgte før Visonacmeldingen i 2010. Jeg begynner nå å innse at jeg har gjort en kjempetabbe og jeg håper ingen har kjøpt aksjer i Photocure på mine anbefalinger. Den tidligere sjefen i Photocure hadde integritet og var handlekraftig, det ble hans bane.
 15. Hvis Hestdal overfører til eget selskap så skal det stå. Hestdal har i realiteten kvittet seg med opsjoner rett foran storavtalene.......... Kan han gi et klarere signal til markedet? For en type som leder Photocure, han er i ferd med å rive ned og pulverisere alt Vidar Hansson har bygget opp. Det går bra så lenge eierne, styret og ledelsen er lam fra nakken og opp. De har rett og slett null interesse for selskapet annet enn sin egen posisjon og melke mest mulig ut av alle andre. Hvis jeg var ny investore så ville jeg tatt 0% i Photocure og 100% i Navamedic. Hvis du er glad i ekstremrisiko og bingoselskap som aldri leverer og håper på et sjokk så gjør du det omvendt.
×
×
 • Create New...