Jump to content

Snøffelen

Medlem
 • Content Count

  272
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Snøffelen last won the day on april 4 2012

Snøffelen had the most liked content!

Previous Fields

 • Portefølje
  PCIB, PHO
 1. Hei Medisinmannen, et møte med Hestdal går langt utover opsjonsprogrammet. Det må selvsagt dreie seg om å bygge aksjonærverdier. Og her har du mye å bidra med. Jeg er kanskje mest en fagmann, men er jo veldig kommersielt orientert. Og i den sammenhengen er Hestdal riktig mann å møte. Jeg tror vi 2 kunne ha en god del å bidra med i den sammenhengen. Mitt utgangspunkt er at det er store verdier i Photocure, og tiden for å synliggjøre, og realisere dem er nå! Skal innrømme at jeg er litt i tenkeboksen på hvordan jeg skal håndtere dette.
 2. Er klar for å snakke litt på "bakrommet", og det er selvsagt her på aksjeforumet! Sånn fra 22-tida! Da har jeg tid.
 3. Interessant og konstruktivt tiltak fra Nordrill på HO, sjekk ut tråden!
 4. " "Innlegg av: norddrill (14.11.13 14:05 ), lest 231 ganger Ticker: PHO RE^1: PHO - Hva sier tidspunktet for innlosning av opsjoner?Snøffelen Tok meg den frihet å sende ditt innlegg idag kl 12:30 til Hestdal. Innlegget ditt er saklig begrunnet og bør gi ettertanke hos Hestdal. Jeg kommenterte samtidig at det begynner å ulme en viss misnøye blant småaksjonærene." Og jeg hadde i "12:30-innlegget" skrevet: "Innlegg av: Snøffelen (14.11.13 12:30 ), lest 364 ganger Ticker: PHO Endret: 14.11.13 12:31 RE^1: PHO - Hva sier tidspunktet for innlosning av opsjoner?Har hele tiden hatt stor respekt for hvordan prosjektene har blitt drevet frem gjennom den regulatoriske hinderløypa av Hesdal og co. Og 2 NDAer (Metvix og Hexvix), 2 produkter klar for fase III (Cevira og Visonac) og et produkt med betydelig inntekspotens både i milepæler (122 mill$) og royalties sier sitt. Fantastisk arbeide. Men, på markeds- og salgssiden er jeg ikke like imponert, selv om det er en vanskelig bransje. Betydelige summer er brent av på Allumera-satsningen, og det endte med mageplask. Til tross for at produktet er godt. Hexvix har lyktes usannsynlig godt i Danmark og ikke så verst i Tyskland heller. Det bør derfor ikke være umulig å lykkes i andre markeder heller. Hvor mye har de brent av på Cysview-markedsføringen i US? 10 kroner per aksje?? Kunne vi fått like godt (dårlige) Cysview-salg med adskillige mindre, eller annen pengebruk?? Akkurat i dag så bikket jeg så vidt i minus, (og da glemmer jeg alternativ-kostnaden..., urgh), og merker at jeg nå begynner å tenke det samme som Medisinmannen om Hestdal. Photocure sitter på betydelige verdier, og det begynner å bli på tide at eierne også begynner å ta del i de. Er ikke helt fremmed for å gjøre et eller annet. Men kommer ikke til å fronte noe. I første omgang synes jeg Hestdal bør komme på banen, og ikke stikke hodet i sanden frem til 4Q13-tallene legges frem i februar en gang. " Hadde jeg visst at Norddrill tok seg den friheten, så hadde jeg lest korrektur på innlegget mitt Og kanskje omformulert meg bitte litt tydeligere og bedre, men i essens hadde jeg skrevet det samme. Blir spennende å se om Norddrill får noe svar. Selv om jeg tviler litt, egentlig.
 5. Det jeg lurer på er hva de største aksjonærene mener om Hestdal, og hvorfor de eventuelt er fornøyd med hans innsats. Det kan jo tenkes at de er fornøyd, men da ville jeg likt å vite hvorfor. Særlig Hans Peter Bøhn må jo ha en formening om dette. Akkurat nå er det superviktig at Photocure tar det siste steget, og det er langt i fra sikkert at det er den stødig og dyktige fagmannen Hestdal tross alt er som evner å kommersialisere dette. Og en annen sak; Finansdirektøren sa at han hadde som mål å øke utenlandsk eierskap, da han for halvannet år siden trådde inn i CFO-rollen. Og bortsett fra fondet som har eid 9,15% i en evighet så ser jeg ingen utenlandske eiere på topp 20 lista. Kanskje på tide med en forklaring der i gården. For meg ser det ut som utenlandsk eierskap har gått ned.
 6. http://vimeo.com/79122950 En hyggelig reportasje om BLC ved DMC som nylig har tatt i bruk Cysview og karl Storz-systemet. Videoen er lagt ut siste døgnet og er vel sånn sett "blodfersk". Synes urologen virker rimelig overbevist om at dette er "the way to og" (som han for øvrig sier)
 7. Jeg har fortsatt troa på Photocure og teknologien. Cevira er fortsatt et supert produkt, Visonac like så. Og gode avtaler burde vært mulig å få til. Jeg begynner derimot å stille meg mer tvilende til at Hestdal er rett mann på toppen. Han hadde vært en utmerket CSO (Chief Scientific Officer), og ønsker han absolutt ikke ut av selskapet. Men det synes mer og mer klart at en ny CEO må på plass. Lurer virkelig på hvordan de andre større aksjonærene ser på situasjonen nå. Usannsynlig klønete håndtering av opsjonene har sendt kursen ned nær 10%. Og mye kunne vært unngått om Hestdal hadde sagt klart i fra til de 2 damene at de ikke trenger ekstra penger til juleshopping nå, men at differansen mellom opsjonskurs og markedspris skulle vært brukt til aksjekjøp. Det burde han skjønt! Det har jo vært 1 til 1 samtaler med de større aksjonærene i det siste, og lurer virkelig på de tenker nå. Det er forbannet at Hestdal ennå ikke klarer å synliggjøre verdiene. Bare forventingen om avtale burde ha sendt kursen mye høyere enn den er nå.
 8. Vi er stuck med opsjonsprogrammet, men prinsipielt er jeg mot opsjoner, punktum.
 9. Er litt usikker på hvor negativt dagens happening var. Regner jo med at opsjonene måtte løses inn før nyttår uansett, og da er jo dagens dato sikkert like god som noen. Og skulle Hestdal kjøpt alle aksjene måtte han jo som du sier "punget ut med" 645 000 kroner. Ikke sikkert han har den summen på labben, og bra at han lot differansen gå til aksjekjøp. Litt mindre bra at de to tuppene ikke klarte å tenke samme tanke... Men jeg mener at om Hestdal hadde innløst opsjonene, og beholdt alle aksjene selv så ville det vært megabull. Privatøkonomisk er jo det ekvivalent med et innsidekjøp av toppsjefen, og da for en betydelig sum. Hestdal økte tross alt sin aksjebeholdning i dag med 3500 aksjer og har nå 66 373 aksjer, og i tillegg en solid mulighet i alle opsjonene. Så at dagens transaksjoner var veldig negative er jeg ikke helt med på. Og at aksjekursen gikk ned med 5% er vel å vente når det proklameres at over 40 000 aksjer skal dumpes i markedet. Alle vet jo at det vil skje, så om ingen var interessert ville kursen gått mye lenger ned. Jeg tror vi er på bunn nå, selv om jeg også før Q3 trodde at vi ikke ville være under 40 kroner igjen, ever. Men jeg synes også dagens transaksjon signaliserer at det er noen måneder til det skjer noe.... urgh, men det visste vi vel kanskje. Hadde vel egentlig håpet at Visonac hadde rykket mye nærmere.
 10. 2 klinikker (og Scopes) på 3 dager er jo et fint tempo. Fortsetter de slik så blir dette gull
 11. Gratulerer med en fantastisk NAVA-dag Medisinmannen, det er deg vel fortjent. Og det viser at man må stole på egne vurderinger og ikke la seg psyke ut av en tilsynelatende ikke-responderende aksjekurs tross fundamentale fremganger. Litt bittert for meg siden jeg jo hadde en plan om å selge 10% av PHO-beholdningen etter Q3, som jeg håpet skulle gi en pen kursøkning, og reinvestere det i NAVA. Men siden det ikke gikk som planlagt så forble jeg i PHO med alt. Føler likevel at dagens NAVA-økning gir økt selvtillit for meg. Har jo en stund hevdet at de 5 beste biotekkjøpene på OSE er PHO, PCIB, NAVA, SER og BIONOR. Men siden jeg kun har PHO 85%, PCIB, 13% og SER 2% så har ikke den flotte kursøkningen i SER og NAVA hjulpet meg i særlig grad. Men solid avkastning for 2 av 5 i min ideal biotekportefølje er jo OK. Men det er jo PHO som må slå til for meg,hvis det skal bli avkastning å snakke om....
 12. Kan det tenkes at det er DUSA som Photocure nå har på kroken??
 13. Jeg ble i alle fall glad og lettet av dagens melding. Men er det ikke typisk at Photocure synker som en stein rett før slike meldinger. På de siste 2 årene har vel kursen bare vært lavere en gang og det var dagen før Cevira-resultatene ble presentert (4. des før 5 des). Uansett, tviler på at Photocure hadde betalt seg ut Galderma-avtalen om de ikke hadde noe veldig konkret på labben. Og jeg lurer litt på hvordan Fondsfinans vurderer Visonac etter dette. De hadde jo en p-verdi på Visonac på 0,25, nettopp med den begrunnelse at d ikke trodde noen ville ha Visonac. Nå er jo alt klart for fase III, SPA, klinisk oppsett, alt. Det er i grunnen bare tut og kjør. Og som har diskutert tidligere på denne tråden så er jo resultatet etter 12 uker med Visnoac meget lovende, og vil etter alle solemerker bli bedre med lengere behandlingstid. Og Dr. Pariser sa jo at resultatene ikke bar var statistisk signifikante men også klinisk relevante, samt at dette var det mest lovende kviseproduktet for moderate til alvorlige akne på tiår. Synes en stor potensiell nedside forsvant i dag ja.
 14. Det jeg lurer på er hva de største eierne synes. Er de fornøyd eller, eller murres det i rekkene der også? Dernest er jeg fornøyd med de faglige valgene Hestdal tar, men jeg begynner å bli usikker på hvor flink han er til å selge inn og "deale". På kvartalspresentasjonen så sa jo Hestdal at han skulle ha en til en samtaler. Og da regner jeg med at det er med de største aksjonærene. Selv har jeg fortsatt tro på at dette vil gå bra, men spørsmålet er vel om det kunne gått bedre med en annen leder. Og av og til så kan en ny leder gi ny giv i organisasjonen selv om den nye lederen ikke er noe bedre. Et miljøskifte. Hestdal må også tenke på hva som er best for Photocure.
×
×
 • Create New...