Jump to content

kridah

Medlem
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Storbritannia
 1. Ok, jeg skjønner at dette er småpenger for deg. Men for meg, som faktisk ikke har noen annen inntekt enn hva jeg får fra Lånekassen, så har disse tusenlappene mye å si! Nesten alt jeg får av Lånekassen vil gå til universitetet, bolig, og et universitets-relatert prosjekt. Det jeg sitter igjen med når alt dette er betalt, som skal holde for hele skoleåret + sommeren, er faktisk mindre enn hva du beskriver som "en lusen månedslønn". Disse "småpengene" kan f.eks. ha betydning for om jeg kan reise tilbake til Norge i påskeferien, eller om jeg må bli her. Men takk for rådene. :) Det jeg egentlig lurte på, var om noen her har noen som helst peiling på hva som (kanskje) kommer til å skje med kursen fremover. F.eks. med hensyn til oljeprisen eller andre faktorer... Jeg har ingen kunnskap om dette, det er derfor jeg spør. Jeg er ikke som de vanlige brukerne av dette forumet, jeg har aldri vært her før, jeg fant forumet gjennom et Google-søk da jeg lette etter et passende sted å spørre om dette. Du kan altså se på meg som en person helt uten kunnskap om aksjer og valuta-handling, som kun lurer på hvordan hun kan spare noen kroner mens hun er i utlandet. Du synes kanskje at jeg ikke passer inn her (jeg gjør jo ikke det, og har heller ingen planer om å bli her), og du må gjerne ignorere denne tråden. Men hvis det er noen her som er kvalifisert til å uttale seg om den videre kursutviklingen, selv om det bare blir (kvalifisert) gjetning, så hadde jeg satt pris på råd... :)
 2. Takk for svar! :) Saken er den at jeg betaler for bolig, skolepenger og et (ganske dyrt) prosjekt i GBP. Min siste innbetaling for dette skoleåret er i april, og den blir på (sannsynligvis mer enn) £7635. Med en kurs på 13,00 (som den var i januar) blir det 99 255 kr. Den siste måneden har den falt, og skulle den nå 12,00, vil beløpet bli 91 620 kr. Dette utgjør en forskjell på 7 635 kr. Kanskje bare småpenger for skikkelige spekulanter, men for en ung student som meg så er det en betydelig forskjell. Hvis jeg velger å ikke gjøre noe som helst, så er det kursen i april som bestemmer hvor mye jeg skal betale. Hvis den har sunket til under 12,00 da, så blir jeg veldig glad! Men hvis den har steget igjen, så taper jeg flere tusenlapper. Jeg kan redde disse tusenlappene nå om jeg setter pengene over på en britisk konto, for da blir det dagens kurs som gjelder. Men hvis jeg gjør det nå og det viser seg at kursen bare fortsetter å synke, så har jeg forhindret meg selv i å spare kanskje enda flere tusenlapper. Så der har du problemet mitt!
 3. Hei! Jeg er ikke noen valutaekspert, og har kommet hit for å søke råd, i håp om at folk her har litt peiling. Håper jeg har kommet til rett sted :) Jeg flyttet til Storbritannia i September 2014 for å studere, og får alle mine inntekter fra Norge (altså Lånekassen). Jeg må derfor forholde meg til kursutviklingen GBP/NOK. Da jeg flyttet hit var kursen noe annerledes fra det den er nå: Siden jeg hadde lite erfaring med å forholde meg til valutakurser, og satte opp et budsjett basert på hva kursen var på da, så gikk jeg på en liten smell i desember samme år. Jeg har siden den gang blitt veldig bevisst på at dette er noe jeg er nødt til å følge med på... Jeg har nå (endelig) fått meg en britisk bankkonto, og planlegger å overføre pengene fra min norske konto til den når kursen er gunstigst. Problemet er at jeg ikke vet når det er! Nå i det siste har den jo gått ned, som er bra for meg, men hvordan kan jeg vite om den kommer til å fortsette å gå nedover, eller om den kommer til å begynne å stige igjen? Vel, ingen kan forutsi fremtiden... Men noen har kanskje mer kunnskap om forholdene enn andre? Er det noen her som har noen råd å komme med? Skal jeg vente med å overføre pengene i håp om at kursen synker mer, eller skal jeg gjøre det nå før den begynner å stige igjen? Hilsen en som ikke har peiling. :)
×
×
 • Create New...