Jump to content

Neewbie

Medlem
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Neewbie

 1. Tusen takk for svar. Krysser fingrene for at dnb har et ferdigutfylt skjema, ellers blir det myyyye å føre opp.
 2. Har noen spørsmål, håper noen kan svare: 1. I selvangivelsen, fører man opp hvert enkelt salg med gevinst eller fører jeg opp totalsummen? Kjøper og selger ofte, og kjenner jeg gruer meg til den biten. 2. Fører man opp tap i selvangivelsen, eller er det kun summert slik at hvis tap+tap+gevinst+tap fortsatt ender opp i pluss så fører man ikke opp tap? 3. All kurtasjen man har betalt, får man noe fratrekk på dette beløpet? 4. Når man legger inn en salgsordre på 10.000 aksjer, og det tar litt tid å få solgt pga laber omsetning. Har flere ganger slettet slike ordre,men ser at feks 2000 aksjer ble solgt i mellomtiden. Da er kurtasjen fortsatt like høy som da jeg la inn salg på 10.000 aksjer? Dnb bruker jeg. 5. Om man endrer en salgsordre underveis, må man betale ny kurtasje eller går det inn under samme ordre? 6. Om man sletter en ordre som er ubehandlet, taper man kurtasjen? 7. Jeg startet med aksjer i januar 2016. Trenger jeg å forholde meg til dette i selvangivelsen? Den gjelder vel for 2015 den vi mottar i 2017? Eller er jeg på bærtur nå?
 3. At ingen spørsmål er dumme, det kan kanskje diskuteres. Here I go.. I dnb aksjehandel ligger det en kolonne som heter "and." (andel). Her står det 60% hos meg. Det betyr vel ikke at jeg eier 60% av aksjene i dette firmaet? På resten står det 1%, 6% og maks opp til 8%. Synes det er rart om jeg eier over halvparten av aksjene i dette ene firmaet.
 4. Neewbie

  BWO-T

  Ja det er tapte penger hvis du ikke solgte eller benyttet tegningsrettene du fikk. Jeg valgte å kjøre 50/50. Solgte halvparten og kjøpte aksjer for den andre halvparten. Jeg visste heller ikke hva dette var, men fant ut at jeg burde foreta meg noe ellers ville alt bare "fordufte".
 5. Hva mener du med å selge ned kursen? På disse aksjene er det 0.01 i forskjell på kjøper/selger. Jeg solgte halvparten av tegningsrettene og brukte resten til å kjøpe nye aksjer. Men han jeg snakket med sa at man kunne gamble på å "overtegne", for hvis ikke de andre bruke alle tegningsrettene sine så kan jeg feks være heldig å få flere aksjer enn jeg har tegningsretter til. Usikker på om jeg skjønte dette. Men om jeg hadde solgt alle tegningsrettene mine hadde jeg vel ikke fått lagt inn ordre på nye aksjer (til den avtalte lave prisen)? Kan ikke veldig mye om aksjer, men et sted må man jo starte :) Har vært heldig, og synes det er gøy å lære meg aksjehandel ved å prøve og feile. Har ikke tapt enda, men satser heller ikke mer enn jeg kan tape :)
 6. Har fått X antall tegningsretter i et selskap. Tilbud om kjøp og kursen er da 0.10. Kusen per dags dato er 0.17. Hva skjer om jeg kjøper 100.000 aksjer (betaler 10.000,- for dette). Vil verdien automatisk være 17.000 kr for disse 100.000 aksjene siden kursen på oslo børs nå er 0.17 og ikke 0.10 som jeg betaler? Det finnes ingen dumme spørsmål? Takknemlig for svar :)
 7. Takk for svar, da ble det mer forståelig :) Takk for boktips, skal ta en titt i den!
 8. Takk :) Hadde ikke noe annen plan enn å prøve ut aksjer og forhåpentligvis tjene noen kroner. Men en plan er nok lurt, ser den. Ja har skjønt at en slik avkastning ikke oppstår ofte, så hadde nok flaks med når jeg kjøpte. Handler ikke for mer enn jeg har råd til å tape, men ja, tap svir uansett :) Skjønner at konkrete råd er vanskelig (umulig) å gi, men hjelper med noen innspill når man er helt fersk. Takk :) Et spørsmål hvis noen skjønner hva jeg prøver å si:) Om jeg kjøper 10.000 aksjer og kursen er på 1 krone. Kursen stiger til 2,- og jeg har dobblet meg. Hvis kursen faller til 1,- og deretter øker til 2,- igjen (og dette gjentar seg 2-3 ganger. Da ville det lønne seg å selge når kursen er på 2,-. Kjøpe igjen på 1,-, selge igjen på 2,- osv.... Skjønner dere? Jeg er ikke helt inne på hvordan jeg formulerer meg riktig her. Men å selge og kjøpe flere ganger om kursen går mye opp og ned vil lønne seg kontra å la aksjene stå som de er, for da er jo gevinsten den samme, mens i kjøp/salg eksemplet vil man kunne doble/triple osv seg?? Eller, er det det samme om man bare kjøper flere aksjer hver gang man menee kursen er "lav nok"? Sikkert umulig å forstå hva jeg mener, men jeg spør likevel :)
 9. Har 500 aksjer i seadrill, kursen var på 17. Nå er kursen rundt 32 og urealisert gevinst er ca 8000,- Total verdi ca. 17.000. Hva er lurt/dumt av følgende: - beholde aksjene som de er og vente på ytterligere økning (var vel oppe i 47 for noen uker siden om jeg ikke husker helt feil). Kjøpe flere aksjer i seadrill, vil evt øke den gjennomsnittlige kjøpskursen min. Selge aksjene og dermed ha et enda større beløp å spytte inn om kursen faller enda mer. Er det lønnsomt å kjøpe ved lav kurs og selge ved høyere kurs, for så å kjøpe samme aksjer igjen når kursen faller og igjen selge ved høyere kurs (altså bruke realisert gevinst til å kjøpe en høyere andel aksjer)? (Vel og merke om man er heldig og treffer topp og bunn sånn noenlunde). Er ny på dette og klarer ikke se logikken helt enda. Setter pris på litt starthjelp :)
×
×
 • Create New...