Jump to content

AKS - AKER SEAFOODS ASA


Laphroaig

Recommended Posts

Styret ved Oslo Børs vedtok i møte 27. april å ta aksjene i

Aker Seafoods ASA opp til notering ved Oslo Børs. Selskapet

venter å være notert fredag 13. mai 2005. Selskapet vil bli

notert under ticker AKS.

 

 

-----------------------------------------------------------------------

 

Et prospekt er utarbeidet i forbindelse med børsnoteringen.

Prospektet oversendes Oslo Børs i dag og vil være

tilgjengelig i løpet av fredag 29. april hos selskapet og

verdpapirforetak som er børsmedlemmer, herunder

tilretteleggerne for børsintroduksjonen.

 

Tilretteleggere for børsintroduksjonen er DnB NOR Markets

og Pareto Securities.

 

En elektronisk utgave av prospektet blir også tilgjengelig

på www.dnbnor.no/markets og www.pareto.no.

 

Om Aker Seafoods

 

Aker Seafoods ASA er et resultat av sammenslåingen av

Norway Seafoods, West Fish-Aarsæther og Nordic Sea Holding.

Aker Seafoods ASA er et av Europas ledende sjømatselskaper

innenfor fangst, foredling og salg av hvitfisk. Selskapet

har virksomhet i Norge, Danmark, Storbritannia og USA. Aker

Seafoods-konsernet hadde en samlet omsetning på ca 2,5

milliarder kroner i 2004 og har omlag 1350 ansatte.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

050502_akerseafood.jpg

 

Emisjon og nedsalg på mandag

(29.04.2005) Aker Seafoods ASA gjennomfører i perioden 2. - 12. mai en emisjon og et nedsalg fra dagens eiere. Selskapet søker også notering på Oslo Børs.

 

Aker Seafoods ASA er et ledende sjømatselskap med utgangspunkt i fangst, foredling og salg av hvitfisk med virksomhet i Norge, Danmark og Storbritannia. Aker Seafoods hadde i 2004 inntekter på NOK 2.467 mill. med et tilsvarende EBITDA resultat på NOK 211 mill. Selskapet hadde i 1. kvartal 2005 en omsetning på NOK 667 mill. med et tilsvarende proforma EBITDA resultat på NOK 83 mill.

 

Fra mandag 2. mai vil du finne mer mer informasjon og ha muligheten for å bestille aksjer på våre nettsider.

 

Følg med her...

Link to comment
Share on other sites

Noen som har lest prospektet?

 

 

Er det bare jeg som er dum?

 

Side 13, Seksjon 2.2, Første avsnitt: Eierne av WFA og NSH skal få 11,5 % (før emisjonen på 100 mill) i det fusjonerte Aker Seafoods som betaling for andelene i WFA (100%) og NSH (65,1%) som overdras.

 

Side 16, Seksjon 3.5, Andre avsnitt (punkt 1): I den rettede emisjonen (mot WFA- og NSH-eierne) vil prisen være den samme som "offering prisen".

 

 

Det kan da ikke bli butikk? Gi bort selskapene sine for å få lov til å kjøpe til samme pris som alle andre?

Link to comment
Share on other sites

Jeg tok en titt, svulstig prospekt som vanlig... 148 sider, noe mer informasjon enn for eksempel den famøse NOI/NG fusjonen. Det legges opp til en tegningskurs på mellom 29 og 34 - noe som i tilfelle betyr en market cap mellom 1,4 og 1,65 mrd. etter emisjonen.

 

Aker ASA vil sitte tilbake med minimum 50% av aksjene i AKS etter noteringen.

 

Basert på de konsoliderte tallene fra 1q05 og historisk syns jeg prisingen var noe stiv, men jeg har liten kjennskap til hva som ligger i fremtiden for selskapet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

15.614.742 tildelt , hvorav 12.166.466 var aksjer solgt i spredningssalget. Dette betyr at bare ca 61,5% av de maksimalt 19.805.922 aksjer som var lagt ut for salg ble solgt. 2 ganger overtegning og kurs helt i bånn av intervallet (29-34) er vel heller ikke kjempeimponerende, men men. (Aker får 243 mill for aksjene som selges i nedsalget, og vil sitte med en eierandel på 65%. Foreløpig)

 

Selskapet trenger vel å bevise litt først. Men det er faktisk høye marginer de ser for seg 12% (EBITDA-margin). Omsetningen vil vel ligge på 2,6+ mrd.

 

 

 

AKS - AKER SEAFOODS BØRSNOTERES

 

http://www.newsweb.no/index.asp?melding_ID=108100

 

Aker Seafoods, et av Europas ledende sjømatselskaper innenfor fangst, foredling og salg av hvitfisk, har gjennomført en vellykket aksjeemisjon på NOK 100 millioner og et spredningssalg fra eksisterende aksjonærer. Selskapet blir tatt opp til notering på Oslo Børs` SMB liste i dag med tickerkoden AKS. Prisen per aksje ble satt til NOK 29. Markedet har dermed priset selskapet til NOK 1,4 milliarder inkludert emisjonsbeløpet.

 

- Vi er svært fornøyd med responsen vi har fått fra investorene, både hjemme i Norge og i internasjonale markeder, sier Yngve Myhre, konsernsjef i Aker Seafoods. Vi oppfatter at den tilliten investorene viser selskapet ved å investere i aksjen, også er en anerkjennelse av norsk fiskerinæring. Samtidig er det en tillitserklæring til selskapet og det potensial vårt selskap representerer, fortsetter Myhre.

 

Totalt ble 15.614.742 aksjer tildelt i transaksjonen (inklusive overtildelingsopsjonen), hvorav 3.448.276 nye aksjer i emisjonen og 12.166.466 aksjer i spredningssalget. Den totale transaksjonsstørrelsen er NOK 452.753.178 , hvorav emisjonsprovenyet omfatter NOK 99.925.664 .

 

Til sammen tegnet investorene seg for 35,6 millioner aksjer. Det innebærer at transaksjonen var mer enn 2 ganger tegnet. Nesten 90 prosent av aksjene ble tildelt i den institusjonelle transjen, mens de resterende 10 prosent ble tildelt i retail transjen.

 

Tilbudet ble møtt med stor interesse fra internasjonale investorer, særlig fra USA og Storbritannia. Omlag 42 prosent av aksjene ble tildelt norske investorer, mens de resterende 58 prosent ble tildelt utenlandske investorer.

 

Etter gjennomføringen av denne transaksjonen vil selskapet ha 48.646.016 aksjer utestående og mer enn 800 aksjonærer.

 

Aker ASA er, gjennom heleide datterselskap, Aker Seafoods` hovedaksjonær. I forbindelse med børsnoteringen har Aker solgt Aker Seafoods-aksjer for NOK 243 millioner kroner (forutsatt at green-shoe opsjonen utøves). Etter dette eier

Aker 65 prosent av aksjene i Aker Seafoods.

 

 

- Vi er fornøyd med at så mange aksjonærer ønsker å investere i Aker Seafoods, sier konsernsjef Leif-Arne Langøy i Aker ASA. Vi har i forbindelse med transaksjonen valgt å beholde 65 prosent i Selskapet. Bakgrunnen for dette er at vi har stor tro på selskapet og dets potensial i tiden fremover, fortsetter Langøy.

 

Aker og de øvrige selgende aksjonærer har inngått en lock- up avtale med tilretteleggerne på 3 måneder mht resterende aksjer, med unntak for aksjer som måtte selges i forbindelse med kursstabiliseringsaktiviteter.

 

DnB NOR Markets har erklært overtildelingsopsjonen på inntil 2.036.705 aksjer. I henhold til en tilknyttet green- shoe opsjon har DnB NOR Markets rett til å kreve at Aker selger inntil 2.036.705 aksjer til kurs 29, det vil si til samme kurs som den fastsatte prisen i transaksjonen.

 

Tilretteleggerne kan foreta markedstransaksjoner i aksjen i inntil 30 dager fra første noteringsdag, for å stabilisere kursen. Det foreligger ingen garanti for at slik stabilisering vil foretas, og slik aktivitet kan eventuelt avsluttes når som helst. Stabiliseringaktivitet vil foretas i samsvar med gjeldende regelverk og det vises til prospektet for ytterligere informasjon.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

AKS - AKER SEAFOODS-EID SELSKAP SELGER FARTØY

 

http://www.newsweb.no/index.asp?melding_ID=108388

 

Finnmark Havfiske AS, et selskap der Aker Seafoods direkte

og inndirekte er majoritetseier, har inngått avtale om salg

av tråleren Barents Eagle for om lag USD 2,6 mill. Salget

gir ingen regnskapsmessig gevinst eller tap.

 

- Salget er meget viktig i en totalsammenheng, da Aker

Seafoods med dette starter prosessen med reduksjon av

antall operasjonelle fartøy, som følge av det nylig

innførte fordelaktige regelverk for havfiskeflåten, sier

Yngve Myhre, konsernsjef i Aker Seafoods.

 

Tråleren selges uten kvoterettigheter. Etter salget har

Aker Seafoods 29 kvoter fordelt på 16 operasjonelle fartøy.

 

 

 

Målet er 10-14 fartøy. Med de 29 kvotene, er Aker Seafoods forpliktet til å beholde en flåte på minst ti (Maks tre kvoter per fartøy.)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har tro på Aker Seafoods. (Men jeg har ikke aksjer der selv. Ikke direkte. Sitter med en del Aker.)

 

Marginene er gode i hvitfisk. Spesielt gode i ferskvare-segmentet.

 

Røkke er god på omorganisering og effektiv drift.

 

 

 

 

Aker la akkurat nå ut et konvertibelt obligasjonslån på 290 mill kroner. Lånet kan konverteres til AKS-aksjer. Konverteringskursen er satt til 40 kr. Det er 38% over emisjonskursen (29 kr), det. Og bør vel si sitt om hva Aker mener om kursutviklingen.

 

(Konverteres hele lånet, vil Aker redusere sin eierandel fra 65% til 50,01%.)

Link to comment
Share on other sites

Som de fleste sikkert vet består AKS i stor grad av gamle Norway Seafoods som Røkke tok av børs i 1999. Røkke prøvde å tvangsutløse de gjenstridige småaksjonærene på aksjekurs 16 tilsvarende en prising av selskapet på 1,2 milliarder. Småaksjonærene på sin side ville ha 59,50- for sine aksjer og Asker og Bærum herredsrett konkluderte med at aksjene var verdt kr. 34,50 stykket, eller ca. 2,6 milliarder.

 

AKS prises på aksjekurs 31,2 til 1,5 milliarder. Men det har skjedd litt av hvert siden 1999, AKS har blant annet slått seg sammen med West Fish-Aarsæther og

Nordic Sea Holding. Og det kan jo ha skjedd litt av hvert med innholdet i Norway Seafoods mens det har vært 100% eid av Røkke.

Link to comment
Share on other sites

Kjell Inge Røkkes Aker Seafoods låner inntil 1,3 milliarder kroner.

 

Artikkel av: Øystein Byberg (6.6.05 13:35)

 

Aker Seafoods har inngått avtaler om total refinansiering av konsernet. Det tas opp lån og trekkrettigheter på inntil 1,3 milliarder kroner til gode betingelser. Eksisterende lån vil i all vesentlighet bli tilbakebetalt i denne forbindelse.

- Refinansieringen gir konsernet en reduksjon i rentekostnader sammenlignet med gjeldende finansiering samt stor fleksibilitet. Netto rentekostnader pr kvartal vil etter refinansiering være i størrelsesorden 10 millioner kroner med dagens rentenivå, sier finansdirektør Bent Skisaker i Aker Seafoods.

 

- Etter refinansiering vil Aker Seafoods-konsernet ha en kontantbeholdning og trekkrettigheter på om lag 200 millioner kroner, som gir et meget godt grunnlag for den videre utviklingen av konsernet, opplyser Skisaker.

 

Det skal tas opp et pantelån i DnB NOR på 800 millioner kroner med sikkerhet i trålerflåten og trålerselskapene. Låntaker er majoritetseide trålerselskaper i konsernet. Lånets løpetid er inntil 10 år.

 

Videre er det inngått avtale med Islandsbanki (ISB) Capital Markets om plassering av et obligasjonslån på 400 millioner kroner. Obligasjonslånet er garantert fulltegnet av ISB, og som skal plasseres i det islandske markedet. Obligasjonslånet har en løpetid på fem år og er usikret. Renten på obligasjonen er NIBOR + 2,8 prosent.

 

Det er også inngått en garanti- og trekkfasilitet fra DnB NOR på 100 millioner kroner.

Link to comment
Share on other sites

Jeg har gjort en sammenligning av LSG og AKS, her er resultatet:

 

Kilde: Konsoliderte 1Q tall fra presentasjonen av AKS ved notering og 1Q rapporten fra LSG

 

                     AKS           LSG
Omsetning (Q1)        667 mill      831 mill
EBITDA (Q1)            83 mill       48 mill
EBIT (Q1)              46 mill       52 mill
Netto res. (Q1)        39 mill       40 mill
Egenkapital           876 mill      971 mill
Omløpsmidler          715 mill     1151 mill
Rentebærende gjeld   1012 mill      912 mill
Market Cap           1435 mill     1635 mill
P/E (annualisert Q1)   9.2           10.2

 

Jeg er ikke helt sikker på om tallene fra balansen er før eller etter emisjonen i AKS, noe som gjør en viss forskjell. AKS har også refinansiert gjelden i etterkant av den presentasjonen jeg hentet tallene fra, ref.: Børsmelding

 

Ble vel ikke så veldig mye klokere, selskapet selv er optimister med tanke på resultatfremgang i årene fremover. Først og fremst på grunn av nye kvotebestemmelser fra inneværende år og synergier i det nye selskapet. AKS har 400 millioner i fremførbart underskudd, hvorav bare 200 millioner er med i balansen.

 

Tror jeg vil forsøke å bunnfiske litt i AKS aksjen, nå som interessen ser ut til å være nesten helt på bunn :)

Link to comment
Share on other sites

Håper ikke dette tar glansen fra AKS - optimister:

 

Dette er for tiden aksjen jeg anbefaler til slekt og venner som ikke liker å gamble mye men som likevel er ganske pengegriske. Langsiktig. Ser ikke for meg den store oppgangen før ferien, men en bør ikke vente på den før en kjøper.

Link to comment
Share on other sites

Pareto har oppgradert AKS til STRONG BUY. Kursmål 45. Langsiktig kursmål er 70,- :D

 

Denne har jeg hatt stor tro på helt siden Røkke kjøpte seg opp i Finnmark. Røkke har vist meget god timing for dette oppkjøpet. Han har kjøpt seg opp i en bransje som er helt på kne, og han har fått fiskebrukene og kvotene for "slikk og ingenting".

 

Samling av kvoter på færre fartøy, garanterte leveranser til egne fiskebruk og lave inngangskostnader vil gi god butikk for AKS.

 

Jeg tror denne vil løfte seg raskt framover.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Anbefaler Røkke-aksje

 

Meglerhus tar opp dekningen av Aker Seafood med en kjøpsanbefaling.

DnB Nor Markets tar opp dekningen av Aker Seafood etter at meglerhuset hadde oppdreget med plasseringen i forbindelse med børsnoteringen.

 

- Selskapet opplever en positiv prisutvikling i hvitfiskmarkedet og implementeringen av synergieffekter ser ut til å skje i henhold til det planlagte løpet, heter det i dagens morgenrapport.

 

- Basert på blant annet 12x estimert EPS for 2006 og forventninger om en god kontantstrømsutvikling tar vi opp dekningen med en kjøpsanbefaling og kursmål på 40 kroner, skriver meglerhuset.

 

Aker Seafood faller 2,1 prosent til 33,30 kroner på Oslo Børs.

(HO)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lav omsetning i AKS for tiden, PA og ESO har preget handelen de siste dagene. ESO ligger på 33,50- og har tatt det som kommer mens PA ligger på 34 og slipper noe ned på ESO fra tid til annen.

 

PA er forøvrig superbull på AKS (etter alle oppdragene corperate avdelingen har hatt for selskapet), kursmål kortsiktig: 45, langsiktig: 70. Det var også PA kundene som dro aksjen opp fra under 30 til ATH (38) i starten av juni. Det er mulig tålmodigheten begynner å bli noe frynsete blandt de som har sittet siden den gang...

 

Neste uke kommer Q2 rapporten, og utsiktene bør være bra - spesiellt med tanke på refinansieringen og synergier etter fusjonene.

Link to comment
Share on other sites

Svensker velger Røkke

 

ICA Sverige inngår en avtale med Kjell Inge Røkkes Aker Seafoods.

 

 

Artikkel av: Øystein Byberg (11.8.05 08:38)

 

Aker Seafoods ASA har inngått en avtale med ICA Sverige AB om produksjon av fiskeprodukter for leveranser til ICA- kjeden i Norden.

Kontrakten gjelder i første omgang leveranser frem til mars 2006, og omfatter et salg på om lag 30 millioner kroner.

 

Avtalen kan - forutsatt forlengelse av kontrakten utover mars 2006, utgjøre en årlig omsetning på over 50 millioner kroner. - Aker Seafoods er svært fornøyd med avtalen om leveranser av frossen filèt under ICAs eget varemerke, sier konsernsjef Yngve Myhre i Aker Seafoods.

 

Ifølge selskapet vil avtalen gi de nordiske konsumentene fiskeprodukter produsert av førsteklasses ferskt torskeråstoff fra Nord-Atlanteren. I første omgang er det fabrikken i Hammerfest som vil produsere for ICA.

Link to comment
Share on other sites

Noen med en ide om hvor denne går etter presentasjonen kommende Torsdag ? Pareto har kortsiktig kursmål 45,- og har gitt den anbefaling: Strong Buy. (Så vidt jeg har registrert er det bare 4 aksjer på OSE som har fått denne anbef. av Pareto)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...