Jump to content

USA-børsene nærmer seg 2001-nivå


Recommended Posts

De amerikanske aksjemarkedene steg moderat fredag, noe som ga den tredje positive uken på rad. Indeksene nærmer seg nå de sterkeste nivåene vi har sett siden før terrorangrepene høsten 2001, etter en midlertidig nedtur i oktober.

 

Nasdaq-indeksen har nå mindre enn 1 prosent igjen før den er på det høyeste nivået på over fire år. De bredere indeksene har under 5 prosent igjen.

 

Lavere rente og oljepris har bidratt til ukens oppgang.

 

Oljeprisen falt videre fredag. Et fat nordsjøolje har i dag vært under 55 dollar fatet for første gang siden i sommer. Dette er positivt for USA-børsene generelt.

 

Amerikanske flyaksjer, som lenge har gjort det elendig, har denne uken steget kraftig, ettersom disse tjener mye på lavere oljepris.

 

Andre aksjer som tjener på lavere oljepris er cruiseselskapene, og Royal Caribbean steg 2 prosent i USA fredag

 

General Motors, som har vært hamret ned 40 prosent så langt i år på konkursspekulasjoner, steg i dag 4 prosent etter at fagorganiserte godtok kutt i lønn og velferdsgoder.

 

Dagens nøkkeltall

 

Dow Jones +0,43% til 10.686,04

 

Nasdaq +0,26% til 2.202,47

 

S&P 500 +0,31 til 1.234,72

 

Oljeprisen i 55 dollar

Oljeprisen har falt til de laveste nivåene siden juni, og har fredag vært under 55 dollar.

 

Oljeprisen har falt hver dag den siste uken, og har dermed fortsatt en fallende trend siden månedsskiftet august/september, da den luktet på 70 dollar og det var full panikk blant oljekjøpere.

 

Prisen har nå falt tilbake til nivåene fra juni.

 

Et fat nordsjøolje har fredag vært handlet under 55 dollar fatet, og prisen har falt 4 dollar bare den siste uken. Fredag kveld endte prisen på 55,07 dollar, ned fra 55,53 dollar torsdag kveld.

 

I New York har oljeprisen også falt videre i dag, og der bidrar dette til en ny dag med oppgang på aksjebørsen, siden en fallende oljepris jevnt over er bra for USA-børsene.

 

Etter at orkanene i Mexico-golfen skapte panikk tidligere i høst, har det vist seg at kombinasjonen av import til USA og lavere etterspørsel har skapt ganske bra balanse i markedet. Blant annet har det vært uvanlig mildt i de nordlige delen av USA i høst, noe som har medført lite forbruk av fyringsolje.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...