Jump to content

Spread Bet Trading


Recommended Posts

  • 1 month later...

Noen som vet hva Spred Bet Trading er??

Det handler vel om å spekulere i points..?

 

Hvor kommer pengene fra i og med at man ikke kjøper aksjen fysisk?

 

Håper på hjelp på dette området om Spread Bet Trading!

 

M

 

Jeg er ikke sikker på om vi tenker på samme strategi? Det jeg forbinder med spread bet trading innebærer faktisk at du "fysisk" må kjøpe minst en aksje.

 

Spread/pair trading er en markedsnøytral strategi som i prinsippet fungerer på samme måte som arbitrasje. Du finner to aksjer i samme bransje som normalt svinger "nesten" helt i takt, deretter venter du på at disse kommer i utakt(spread). Når spreaden er stor nok til at du har en edge, så shorter du den ene aksjen og går long i den andre aksjen. Om spreaden går i mot deg, så dobler du, for da er edgen blitt enda større. Når disse to igjen går i takt så løser du inn begge posisjonene.

 

Fordelen med denne strategien er at du ikke trenger å ta stilling til om markedet skal opp eller ned. Posisjonene utligner hverandre på den måten at shorten er en hedge mot long posisjonen og vice versa.

 

Pengene kommer da fra at du gambler på at spreaden kun er midlertidig. Når posisjonene konvergerer tilbake til normalen gir dette deg en nettogevinst. Med mindre du har flere skjermer og kan følge med på mange aksjepar kontinuerlig, så er det oft vanskelig å snappe opp aksjene til rett tid.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...