Jump to content

Trading, bad for markedet?


1nvestor
 Share

Recommended Posts

Bra sagt Thomas, kort og presis svar. Eller som Oddmund grøtte sa:

.......

Faktum er at disse daytraderne har en avgjørende rolle i vår hverdag. Disse gjør at det hver dag blir satt en pris på selskapene notert på børsen. Ved å trade aktivt produserer daytraderne likviditet som er selve hjørnestenen i ethvert aksjemarked. Uten likviditet vil neppe selskapene klare å skaffe så mye egenkapital for å produsere de varer og tjenester vi etterspør. Hvor skulle ellers internettselskapene hente pengene sine hvis det ikke var planer om børsnotering en eller annen gang?

 

Ta for eksempel et aksjefond. Når forvalterne i Merril Lynch skal selge aksjer i deres chip-fond betyr det at aksjer i Intel må selges. En investeringsbank som Merril Lynch har titusenvis av kunder som har skutt inn milliarder av dollar, vanlige lønnsmottagere som du og meg, og da er det bra at det er et marked ut der til å absorbere aksjene som selges i Intel. Det er få som kan kjøpe alle aksjene til Merril Lynch, derfor trenger vi tusenvis av personer/foretak i markedet som kan ta litt av kaken. Dette sikrer rask distribusjon og muliggjør fondene å allokere pengene der det er antatt best avkastning.

 

Og hvem er det som er villig til å skyte inn penger i et risikofullt foretagende hvis det ikke er noen mulighet for exit senere?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...