Jump to content
Vegard

Markedet generelt

Recommended Posts

Har vært borte fra markedet en liten stund nå pga. et utenlandsopphold. Derfor er jeg ikke helt 'inne' i markedet ennå, og lurer på hvordan dere ser på markedet generelt, er det bull eller bear, hva går opp, hva går ned for tida? Er det IT eller olje som drar indeksen nå, og hvor stor er opp-/ nedsiden?

 

Håper dette kan være et forum der vi diskuterer markedet generelt, ikke spesifikt, og der vi kan legge frem våre langsiktige tanker om markedet og fremtidsutsiktene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er vel liten tvil om at markedet er nedadgående for tiden Vegard!!

Kunsten blir å "beat the beast" og det er ikke så enkelt som en skulle tro.

 

Et fall tilbake gjennom 187-nivået vil være et svakhetstegn og et signal om at Hovedindeksen skal ned igjen til 182 og muligens videre ned mot 175-nivået.

Men kommende uke ligger det an til en oppgang mot topplinjen i den fallende trenden. Og her ligger muligheter for den som er risikovillig og kjapp på bryteren.

 

Men som chartet viser så er der muligheter om trendskifte, men da må det sterke fundametale signaler til.

 

Vil understreke at dette kun er TA:

 

osb1905.gif:wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmm...

jeg er nå positiv jeg da, etter å ha tittet litt på grafer og stasj, mener jeg å se en positiv utvikling de neste dagene, kanskje ukene. Men antallet topper er faretruende mange. Går vi ned innen et par uker er dette svært dårlig. Men ser vi på MACD-grafen under har den korte (blå) linjen nettopp krysset den trege, og dette er et som regel sikkert kjøpssignal. Videre er RSI lav, og holder seg ca. på 40-tallet. Det betyr at vi kan få en stabil stigning fremover. En høy RSI gir ustabil kurs med større utslag nedover.

 

Men ingen vet hva fremtiden bringer?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tirsdag 1. juni....

 

I dagens rapport fra Orion Analyse blir det hevdet at inflasjonsfaren trolig er overvurdert.

– Oslo Børs viste en konstruktiv undertone i forrige uke, og det virker som om vårens korreksjon er over. Alt avhenger imidlertid av oljeprisen, skriver analytikeren.

 

– Inflasjonsfaren er trolig overvurdert, og dette har ført til at markedene har inndiskontert en for rask heving av rentenivået. Viser dette seg å være tilfelle, er det grunnlag for et børsrally, avslutter analytikeren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå er det billige aksjer igjen!

 

 

Torsdag 10. juni 2004 kl. 14:24

Skrevet av: Are Slettan - iMarkedet

 

 

Investeringsdirektør Kristoffer Stensrud i Skagen-fondene mener man må tilbake til den depressive stemningen i fjor vår for å finne bedre "value for money" i aksjemarkedet.

 

- De globale aksjemarkedene har de siste ukene gått inn i en negativ spiral, hvor både positive og negative nyheter blir tolket negativt av markedet. Basert på sentrale nøkkeltall for selskapene i porteføljene til våre aksjefond får du nå mye "value for money", skriver Skagen-fondene i sin siste månedsrapport.

 

Skagen mener man må tilbake til den depressive tiden i fjor vår for å finne tilsvarende lave nøkkeltall for verdsettelsene av selskapene i fondene.

 

Det som gjør at dagens situasjon likevel er litt mindre gunstig enn i fjor vår er for det første oppgang i obligasjonsrentene, som gjør at direkteavkstningen (utbytte) fra selskapene ikke lenger er konkurransedyktig med renten i obligasjonsmarkedet, og risikopremien i aksjemarkedet er ikke rekordhøy – bare høy, ifølge Skagen.

 

Når det gjelder prising, vises det for eksempel til at de største investeringene i Skagen Vekst-fondet nå som median har en P/E på 10,3 og en pris/bok på 1,3, basert på estimater for 2004.

 

- Hovedrisikoen når det gjelder en god aksjemarkedsutvikling for året 2004 sett under ett, er en for stor økning i obligasjonsrentene, risikopremiene og energiprisene, mener Skagen.

 

- Mens markedet i mars i fjor fryktet at verden skulle gå under, og at deflasjonen skulle spre seg fra Japan og ut over resten av verden, er stemningen i dag snudd på hodet. Nå er det frykten for at verden skal gå for bra fremover som er tema, heter det.

 

- Selv om de fleste selskapene har levert bedre tall en forventet, og fremtiden ser lys ut, har dette prellet av på markedet – som har tolket både gode og dårlige nyheter – som dårlige nyheter. Verst har det gått utover vekstmarkedene. Her har risikopremien i både rente- og aksjemarkedet økt i absolutte og relative termer, skriver Skagen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nåda

Investeringsdirektør Kristoffer Stensrud i Skagen-fondene mener man må tilbake til den depressive stemningen i fjor vår for å finne bedre "value for money" i aksjemarkedet.  

 

Han trenger ikke se seg tilbake!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greit at de sjekker sine egne, spørsmålet blir om dette kan gi preferanse for andre ved tunge kontrakter innenfor olje og gassektoren?

 

RAPPORT:

- Alvorlige mangler hos Halliburton

Øyvind Ludt 15.06.04 18:12

 

 

Revisorer i Pentagon sier at visepresident Dick Cheneys tidligere arbeidsgiver, gigantselskapet Halliburton, har vesentlige mangler i regnskapene etter oppdrag i Irak.

 

Lederen for Pentagons revisoravdeling, William Reed, sa tirsdag at de har funnet flere mangler i Halliburtons faktureringssystem og i datterselskapene deres. De skal også ha tatt overpris på måltidene de har levert til amerikanske soldater.

 

Det amerikanske militæret holder foreløpig tilbake betalingen på nesten 1,3 milliarder kroner for måltidene Halliburtons datterselskap Kellogg Brown and Root (KBR) har levert til amerikanske soldater i Kuwait og Irak. Ifølge militærets revisorer kan KBR ha overpriset måltidene med så mye som 36 prosent.

 

Halliburton blir etterforsket av amerikanske myndigheter for flere mislighetsforhold i forbindelse med selskapets arbeid i Irak, mens selskapet selv bestemt nekter for å ha gjort noe ulovlig.

 

Visepresident Dick Cheney er tidligere blitt beskyldt for å ha hjulpet sin tidligere arbeidsgiver med å få lukrative oljekontrakter i Irak. Cheney har avvist å ha hatt noe med utleveringen av offentlige kontrakter i Irak å gjøre.

 

(NTB-Reuters)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viser til et par interessante artikler på Hegnar Online om Oslo Børs og dens utvikling framover. Kort fortalt sier Warren at Oslo Børs i 2003 steg dobbelt så mye som det verdensindeksen gjorde. Så langt i år er stigningen omkring 19% mer enn verden omkring oss. Noe av spriket skyldes høy oljepris og lav rente, men dette kan ikke være hele forklaringen.

 

Warren mener forskjellen (divergensen) nødvendigvis må bli mindre. Det store spørsmålet er om verden tilpasser seg den norske utviklingen eller om Norge tilpasser seg verden. Sannsynligheten er vel størst for at Norge og verden møtes på halvveien, om det i hele tatt blir en tilnærming da. En spennende uke bir det i alle fall.

 

:arrow: Stalltips fra Warren (skrevet 16.07.2004):

http://www.hegnar.no/hegnar/newsdet.asp?id...=153890&cat=116

:arrow: Søndagens aksjetips (skrevet 18.07.2004):

http://www.hegnar.no/hegnar/newsdet.asp?id...=153895&cat=116

Share this post


Link to post
Share on other sites

Den nye oppturen er kommet??

 

Knalluke på Wall Street

 

S&P 500-indeksen opplevde den siste uken den sterkeste oppgangen på 10 måneder.

 

 

Artikkel av: Øystein Byberg (21.8.04 08:32)

 

Standard & Poor's 500-indeks steg for femte gang på seks dager fredag. Oppturen var på 0,7 prosent til 1.098,35 poeng. Eiendomsaksjer stod for den største oppgangen etter at det ble kjent at General Growth Properties Inc kjøper opp Rouse Inc.

I løpet av uken klatret S&P 500 3,2 prosent, som er den største oppgangen siden månedskiftet september/oktoBer i fjor.

 

Dow Jones Industrial Averages opptur fredag var på 0,7 prosent til 10.110,14 poeng, mens Nasdaq Composite-indeksen klatret én prosent til 1.838,02 poeng. Her ledet Autodesk Inc an etter at software selskapet opplyste at resultatet i tredje kvartal vil overgå analytikernes estimater.

 

Dow Jones' og Nasdaqs ukeavkastning ble på henholdsvis 2,9 og 4,6 prosent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De siste 10 børsdagers (2 ukers) grafer ser svært negative ut. Volumet er omtrent omvendt proporsjonal med oppgangen, og har sunket til omtrent 2/3 av hva det var på bunnen for 2 uker siden. Da ser jeg på DJIA og NASDAQ. Ved studier av liknende formasjoner tidligere i år finner vi et mønster som tyder på en forestående korreksjon, kort- eller langvarig. De neste dagene er viktige. Det kan tyde på at USA-dagen ikveld blir en rød en, og blir volumet høyt kan vi få en kjip utvikling i Oslo imorgen.

 

Synker volumet idag også er det derimot kanskje en sviktende interesse som er grunnen til volumfallet. Ikke at synkende interesse er noe spesielt bedre enn ekte korreksjon, da.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sluttet da ikke ferien nå for et par dager sida der da? En venninne av meg startet ihvertfall studiene sine forrige uke.

 

Fant dessverre ingen chart med volum fra Europa. Jeg har også undersøkt hvordan denne perioden pleier å arte seg i USA, men fant ingen nedgang i slutten av august eller noe liknende mønster i perioden. Jeg er nok dessverre negativ fremdeles... :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vegard, pessimismen din skal jeg ikke ta fra deg, men uansett har det lave volumet sin naturlige forklaring. Førstkommende mandag er Labor Day, som regnes som slutten på sommeren. Denne langhelga tilbringes typisk ute av byene. Dessuten har Bush og hans republikanske venner inntatt Madison Square Garden, hvilket er nok en grunn for åndsfriske newyorkere til å holde seg vekk fra Manhatten fram til tirsdag.

 

Omsetningen på NYSE vil derfor garantert ta seg betydelig opp neste uke. Det som vil sette tonen videre er trolig Intels midtkvartalsoppdatering på torsdag og "Nonfarm Payrolls" på fredag. Jeg er optimist jeg!

 

:blob7:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehe, du kan godt ta pessimismen min, det er morsommere å være optimist... :lol:

Ser ut som om du vet hva du snakker om, så jeg legger noe av pessimismen min i skuffen for denne gang. Hvis noen vil ha den er det bare å sende en mail. USA snudde dessuten svært pent i kveld, og en oppgang på OSE er logisk idag.

 

Da venter jeg en stund med å ta på pessimisthatten og baisse, Engabhoy 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sjelden en analytiker er så positiv:

 

Søndagens aksjetips

 

Nå går det akkurat slik mange har håpet på lenge. Hvor lenge fortsetter det slik?

 

osb170904.jpg

 

Da er den drøyt seks måneder lange konsolideringen over. Teknisk sett er da duket for videre oppgang, noe som også signaliseres både i hovedchartet og RSI-chartet.

 

I første omgang er det rom for løft opp til en viss teknisk motstand på 215-nivået. Etter det er det relativt liten teknisk motstand å spore før Hovedindeksen nærmer seg all time high på 225.

 

På undersiden er det nå etablert solid teknisk støtte i området 207 - 208. Dette bør kunne hindre Hovedindeksen fra å fall ytterligere i fall det skulle komme reaksjoner tilbake mot dette nivået.

 

Reaksjoner tilbake mot den tekniske støtten kan ikke utelukkes, og kan være en utmerket anledning til å øke eksponeringen i aksjemarkedet ytterligere.

 

Når det er sagt vil vi anbefale å flytte stop loss i enkeltaksjer oppover ettersom oppturen fortsetter. Når det gjelder markedet generelt kan en stop loss på 207-nivået for de mest nervøse være greit.

 

For alle andre er det stort sett bare å klore seg fast å bli med videre

 

_______________________________________________________________________________

Fra Hegnaronline

 

Jeg må si meg enig i det positive markedssynet til analytikeren, en ny all-time high virker ikke så usannsynlig lenger.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teknisk analytiker ser videre oppgang

Torsdag 07. oktober 2004 kl. 12:31

Skrevet av: Sigvald Sveinbjørnsson - iMarkedet

 

 

Sjefanalytiker i Christiania Securities, Oddbjørn Windstad, spår videre oppgang og sektorrotasjon fra olje til teknologi. Det fremgår av et intervju med iMarkedet.

 

Oddbjørn Windstad, sjefanalytiker i Christiania Securities og teknisk analytiker, forventer mer oppgang i både det norske og svenske aksjemarkedet frem mot nyttår. Han mener også at det vil komme en sektorrotasjon fra olje til teknologi.

 

- Hovedindeksen tester nå gamle nivåer og det er helt naturlig at det kommer til selgere på disse nivåene. Men OSEBX gjør et seriøst forsøk på å etablere seg over 225 og momentet i markedet er meget sterkt. Dette gir grunnlag for videre oppgang og vi har target 250 innen nyttår, sier Windstad, som med det venter en oppgang på mellom 10 og 11 prosent.

 

I det amerikanske markedet er Windstad imponert over styrken Nasdaq viser.

 

– Indeksen har fått momentum tilbake og det er tydelig at det er sterkere krefter på kjøpssiden enn salgssiden. Dette imponerer når man tar i betraktning den høye oljeprisen, sier Windstad som forventer at Nasdaq vil forsøke seg på gamle topper og target for indeksen har meglerhuset satt til 2150 – en oppgang på 9 prosent til utgangen av januar.

 

I den bredere S&P 500-indeksen er Windstad noe mer avventende – og kommenterer at indeksen beveger seg sidelengs mellom 1080 og 1160. – Brudd av disse nivåene vil signalisere videre utvikling, sier Windstad, som forventer en test av motstand i løpet av relativ kort tid.

 

Mer risiko

- Vi er fremdeles positive til oljeaksjene, men ser at potensialet fort kan finnes i andre aksjer. Vi har et target på 550 kroner i Norsk Hydro og 110 i Statoil, og tror at disse nivåene kan nåes i løpet av kort tid, sier den tekniske analytikeren til iMarkedet.

 

I stedet for å sitte i olje tror Windstad at oljeservice- og teknologiaksjene vil oppleve gode tider frem mot nyttår – og en sektorrotasjon til fordel for aksjer med høyere risiko vil komme.

- Noe av grunnen til dette er at vi ser at den svenske OMX-indeksen er svært sterk, og vi forventer at det kommer et kraftig kjøpsignal i nær fremtid. Det svenske markedet er mer teknologitungt enn det norske markedet. Vi forventer at OMX-indeksen innen januar vil nå nivåer rundt 800, en oppgang på rundt 10 prosent, avslutter Windstad

Share this post


Link to post
Share on other sites

:w00t:

 

IT-rally i New York

 

Internett- og IT-aksjene suste oppover på Wall Street torsdag. To av profilene imponerte, rett og slett.

 

 

Artikkel av: Odd Steinar Parr (21.10.04 22:54)

 

 

Relaterte artikler

- Microsoft soper inn - IT, olje og shipping opp

- Frontline-rally - USA: Lavere ledighet enn ventet

 

 

 

 

To av tre nøkkelindekser endte opp på resultatsesongens travleste dag på Wall Street. Ti prosent av selskapene som inngår i S&P 500 la frem tall, og markedet var stort sett fornøyd med det som ble levert.

Sterke tall fra selskaper som eBay og Symantec bidro ifølge Bloomberg til et rally for internett- og teknologiaksjene.

 

Førstnevnte tjente 28 cent per aksje, og overgikk forventningene med én cent. Aksjen la på seg hele 8,23 dollar, og endte på all-time-high 99,59 dollar. Sistnevnte steg 5,76 dollar til 60,19 dollar, etter å ha lagt frem et resultat på 41 cent per aksje. Her var det forventet 39 cent per aksje.

 

Bedre ledighetstall enn ventet bidro også til å sende positive bølger gjennom markedet.

S&P 500 la på seg 0,3 prosent til 1.106,49, mens Nasdaq klatret 1,1 prosent til 1.953,62 poeng. Dow Jones falt for tredje dag på rad, og endte ned 0,2 prosent til 9.865,76.

 

Mer enn to aksjer steg for ver som falt på NYSE, Hele 1,67 milliarder aksjer skiftet eiere på Big Board, 26 prosent over snittet siste tre måneder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Søndagens aksjetips fra HO

Ingen store overraskelser i uken som gikk.

Reaksjonen stoppet opp og det er etablert en viss teknisk støtte på 217-nivået.

Hva skjer i uken som kommer?

osb221004.jpg

 

Les mer her...

 

R/Carlos

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terras makrohelt Jan Andreassen om hva du kan forvente deg av aksjemarkedet neste år.

 

Artikkel av: Thomas Erling Oksum (24.10.04 08:49)

 

Terras Jan Andreassen regner med at 2005 blir et tøft år. Gjentatte ganger har han spådd internasjonal nedgangskonjunktur, og i denne ukes utgave av Kapital er Andreassen frempå med sine prognoser for året som kommer.

 

Makroøkonomen spår ifølge bladet at aksjemarkedet forblir mørkt, at norske og europeiske renter ikke kan stige og at dollaren vil falle ned på fem-tallet.

 

Andreassen mener det ser lyst ut for aksjonærer som ikke er for grådige. - Aksjemarkedet er bare gambling for de fleste. Jeg synes ofte nordmenn sier seg villige til å senke avkastningskravet, bare de får høyere risiko, sier Andreassen.

 

Han mener det ser lysere ut for aksjonærer som kan ta til takke med en avkastning mellom fem og ti prosent i aksjemarkedet i året som kommer, og begrunner dette blant annet med utsikter til rimelige varer og færre arbeidsplasser.

Share this post


Link to post
Share on other sites

TANK:VLCC SLUTTET FRA AG TIL JAPAN TIL WS 290

 

Oslo (TDN Finans): VLCCen "Majestic Unity" (300.549 dwt., 1996) har blitt

sluttet på en reise fra AG til Japan til 290 worldscalepoeng.

 

Det melder Bloomberg News tirsdag.

 

Befrakter er Idemitsu og skipet laster 260.000 tonn olje 29. november.

--

TDN Finans

SH

22 00 11 55

finans@tdn.no

 

#CODES C/FRO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svært lyse utsikter i offshore

 

25. okt 17:27

 

Utsiktene for offshorenæringen har etter vår oppfatning sjelden vært så lyse, og ODIN venter en betydelig rateoppgang de nærmeste årene.

 

Investeringsdirektør Ragnhild Wiborg i ODIN Forvaltning ser ingen grunn til at ikke offshorenæringen skal gå en lys fremtid i møte. Hun mener blant annet at dersom de nåværende oljereservene skal opprettholdes, må oljeselskapene øke letingen og produksjonen vesentlig.

 

- Vi har bak oss en periode på fem-seks år med betydelige underinvesteringer. Vi tror at verdien av det globale lete- og utvinningsmarkedet kan øke fra dagens nivåer på 130-150 milliarder dollar i året til 200 milliarder dollar. Den underliggende etterspørselen er sterk, sier Wiborg.

 

- Aldri vært så positive

 

Hun trekker også frem at resultatene til offshoreselskapene så langt i tredje kvartal har vært gode, spesielt for de amerikanske riggselskapene. Selskapene er selv optimistiske når det gjelder utviklingen fremover.

 

- Jeg har sjelden sett så positive uttalelser noen gang, kommenterer Wiborg.

 

Hun mener det ser lyst ut for alle undersektorene, men i første omgang for riggselskapene, som nyter godt av et stort ordrebehov. Om riggselskapene sier Ragnhild Wiborg følgende:

 

- Nesten ingen verft har kapasitet til å bygge nye rigger. Nye, halvt nedsenkbare rigger koster nå 450 millioner dollar, som er 100-150 millioner dollar høyere enn for ett år siden. Årsakene til denne kraftige prisoppgangen er at verftene som skal bygge har fulle ordrebøker. Flere selskaper tør ikke å bygge nye rigger, fordi de tidligere har brent seg på kostnads­overskridelser. Videre har stål- og kobberprisene gått kraftig i været i år. Det tar to til tre år å bygge en ny rigg, men ingen verft gjør det, sier Wiborg.

 

 

 

Konsolidering

 

Det er få leverandører av rigger, antall aktører har gått ned fra ti til tre på grunn av konsolidering i sektoren. Det ligger derfor an til en kraftig rateoppgang for riggene, både for de halvt nedsenkbare og de oppjekkbare (jackups).

 

 

 

Investeringsdirektøren mener at de gode utsiktene ikke er innbakt i dagens aksjekurser.

 

- Nei, jeg mener investorene verken har sett den kraftige oppgangen som har vært, eller som ligger foran oss. De har ikke sett at det kan bli rater for de moderne riggene opp mot 300.000-350.000 dollar, hevder Wiborg.

 

Også supplyselskapene, engineering-selskapene og seismikkselskapene ventes å få en god vekst.

 

Ragnhild Wiborg mener den eneste trusselen mot en videre oppgang for offshoresektoren er en total kollaps i verdensøkonomien, noe hun ikke tror på.

 

 

Svært lyse utsikter i offshore

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hovedindeksen på Oslo Børs er i ferd med å bryte ned gjennom bunnlinjen i den stigende hovedtrenden.

 

http://hegnar.no/hegnar/newsdet.asp?id=164012&cat=116

 

Fra før har indeksen bekreftet bruddet på sitt eget 45-dagers glidende gjennomsnitt.

 

Verre enda er det at bunnlinjen i den stigende trenden i RSI-chartet også er i ferd med å bli brutt. Det er nok et tegn på at stigningstakten er fallende og at Hovedindeksen i beste fall står i ferd med å utvikle en stigende trend med lavere stigningstakt (se chartet).

osb291004.jpg

Denne har i så fall en bunnlinje som tillater fall ned mot 200-nivået på kort sikt, før også denne står i fare.

 

Ser vi litt lengre frem i tid kan den tekniske utviklingen i RSI-chartet nå tilsi at neste topp i RSI-chartet blir lavere enn den foregående, og avtegne negativ divergens. Det betyr igjen at den oppgangen som kommer, når denne nedturen er over, kan representerer en mulighet til å komme seg ut av markedet på høyere kurser enn de vi ser akkurat i øyeblikket.

 

Men hvor ligger de kritiske nivåene for uken som kommer?

 

Som vi redegjorde for 17. oktober anbefalte vi stop loss for de mest nervøse på 215. For de med litt mer is i magen anbefaler vi stop loss på 212. For de med en god porsjon is i magen vil vi likevel anbefale stop loss på 208.

 

215-nivået er brutt. Da er de kritiske nivåene for uken som kommer 212 og 208. Brudd på disse vil bekrefte trendbrudd og varsle vider fall for Hovedindeksen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De store investorene frykter fall på Oslo Børs. Nå stikker de.

 

Artikkel av: Odd Steinar Parr (6.11.04 10:33)

 

Livselskapene frykter kursfall, og stikker fra Oslo Børs. Nå er det Nordea Liv som trekker hundrevis av millioner kroner ut av markedet, skriver DN.

Kun 2-3 prosent av forvaltningskapitalen på 26 milliarder kroner er ifølge avisen nå i norske aksjer.

 

- Vi har redusert våre investeringer på Oslo Børs først i sommer, og så på nytt nå de siste ukene, sier adm. dir. Jørund Vandvik.

 

Sparebank 1 Livsforsikring og Storebrand har 4-5 prosent på Oslo Børs, mens KLP har mindre enn 1,5 prosent av sine 138 milliarder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...