Jump to content

P/E og kursmål


Ingen

Recommended Posts

Jeg har lest noen få bøker om aksjehandel, men av alt er det en ting jeg synes det er enklest å forholde meg til, nemlig P/E; jeg innbiller meg at det kan sammenliknes med en forrentning av innskudd, kompensert noe for risiko.

 

Derfor synes jeg nesten alt under 10 virker forlokkende, mens jeg solgte YAR når den passerte ca 220 omkring desember. Da ble vel P/E estimert omkring 25. Der tok jeg (i hvert fall midlertidig) grundig feil.

 

Jeg skjønner at det er forhold som gjør at P/E ikke ukritisk kan sammenliknes for selskaper som er helt forskjellige, men jeg synes allikevel forskjellene blir uforklarlig og uforståelig store.

 

For å ta et helt konkret eksempel nå: JIN. Om fortjenesten i 2010 blir ca 8-9 kroner, hva er det da som gjør at kursen kun skal være 25-30 kroner?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har et spørsmål til, og det gjelder EPS. Her ser jeg ofte at det ikke er samsvar mellom det som rapporteres forskjellige steder, e.g., Statoil.

 

Lørdag (15. mai) oppgir Finansavisen EPS for 2009 til 14,56. dn.no(1) oppgir 10,60, mens i Q1 2010-rapporten fra Statoil(2) står det 5,75. Er dette de samme tallene? Jeg skjønner jo at estimater for framtiden kan variere, men her gjelder det jo tallene for i fjor.

 

(1) http://www.dn.no/fin...egory=estimates

(2) http://www.statoil.c...%20q%202010.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...