Jump to content

HRG - Hurtigruten: Stor satsing på små turer


Naudgastir
 Share

Recommended Posts

Det er helt greit at du linker til bloggen din Naudgastir, men hvis det kun blir lenking, så ser jeg ikke stor nytte av denne tråden, bortsett fra at du får flere treff.

 

Den er god! Håper det går greit slik:

 

http://hrghurtigruten.blogspot.com/2011/01/flyselskapet-jet2com-skal-fly-for.html

 

 

Flyselskapet Jet2.com skal fly for Hurtigruten

Hurtigruten meldte i august at de ville chartre fly for å bringe turister til Tromsø og Norge denne vinteren. I dag melder Travel Weekly at det er Jet2.com som skal fly for Hurtigruten. De første av tre ukentlige flyvninger tar av fra Gatwick i slutten av januar.

 

Kathryn Beadle, som er Hurtigrutens administrerende direktør for selskapet i Storbritannia, sier det har vært en enorm respons fra markedet.

 

Samtidig kommer nyheten fra NRK om at flyselskapet Norwegian legger ned sin ruten mellom Tromsø og Gatwick. Responsen fra det britiske markedet har vært for dårlig. Blogmaster kjenner ikke til om det har vært noe samarbeid mellom Hurtigruten og Norwegian på denne ruten, men når Hurtigruten chartrer egne fly, så faller vel hele det britiske markedet igjennom?

 

Link to comment
Share on other sites

 

http://hrghurtigruten.blogspot.com/

 

NRK bekoster massiv reklamekampanje for Hurtigruten

Slik kunne ordlyden i realiteten vært, når NRK lørdag 15. januar meldte at det skal lages en fem dagers sammenhengende direktesending fra Hurtigrutens seiling langs kysten. NRK2 har ryddet plass i sendeplanen, og i fem samfulle dager (8040 minutter) skal hele Norge få et unikt innblikk i hva Hurtigruten kan tilby av spektakulær, norsk naturopplevelse langs den 2500 nautiske mil lange leia.

 

I likhet med når NRK sendte direkte fra NSBs rute mellom Oslo og Bergen, vil bildematerialet fra Hurtigruten bli gjort tilgjengelig for alle som vil lage sin egen tolkning av denne vakre reisen.

 

Det er ingen tvil om at dette vil vise Hurtigrutens produkt på en enestående måte for landets befolkning og verden for øvrig, både gjennom NRKs egen sending og senere på Youtube og andre mediekanaler. Dette blir så pass enestående at nyheten etterhvert vil gå verden rundt.

 

Verdien av en slik direktesending på statskanalen kan man bare spekulere i, men at selve sendingen og medieomtalen rundt denne vil være verdt millioner i reklamepenger for Hurtigruten, det er sikkert. I tillegg vil ringvirkningene av dette prosjektet være viktig for reiselivsbransjen, og kanskje spesielt for de reiselivsbedriftene som er svært avhengige av Hurtigruten og selskapets passasjerer.

 

Allerede har den medieeventen skapt stort engasjement, NRK har nemlig oppfordret om å komme med idéer til hvordan denne TV-sendingen kan gjennomføres. Dette er gull for Hurtigruten.

Link to comment
Share on other sites

http://hrghurtigruten.blogspot.com/

 

Avisen Nordlys melder: Klar for kinesisk invasjon!

 

Avisen Nordlys (trykt utgave) melder mandag 17. januar, at tidenes første busslast med turister fra Kina fredag besøkte Tromsø Villmarkssenter med stor suksess. Bedriften håper på flere besøk fra Kina.

 

Busslasten kom fra Hurtigruten, som har merket seg den økte reiselysten til kineserne. Informasjonskonsulent i Hurtigruten, Stein Lillebo, sier selskapet har fått flere passasjerer fra Kina. "De lar seg fascinere av vinteren, nordlyset og naturen vår og lar seg ikke store avstander stå i veien for å besøke landsdelen vår". Han mener dette viser at det jobbes godt, både av Hurtigrutens egne folk, og av Innovasjon Norge.

 

Hurtigruten har lenge sette potensialet i Kina, og har salgsagenter både i Beijing og Hong Kong.

Link to comment
Share on other sites

http://hrghurtigruten.blogspot.com/

 

Hurtigruten har akkurat sluppet en pressemelding:

 

For tredje året på rad er Hurtigruten kåret til ”Best på spesialreiser” i det prestisjetunge Globe Travel Awards i Storbritannia.

Anerkjennelsen er gitt av til sammen 6.000 reise-agenter i Storbritannia, og henger derfor svært høyt. Hurtigruten vant mot harde konkurrenter som Star Clippers, Viking River Cruises og Voyages of Discovery.

 

- Dette er en prestisjefylt kåring i et meget viktig marked for Hurtigruten. Det er definitivt en aner-kjennelse. At vi vinner for tredje året på rad sier mye om hvilken innsats som er lagt ned over tid, sier Trond Øverås, Global produkt- og markedsdirektør i Hurtigruten ASA.

 

Kåringen gjennomføres av det britiske reisemagasinet Travel Weekly i samarbeid med mediegruppen Associated Newspapers, og prisen ble delt ut i London 17. januar.

 

Øverås mener kategorien ”Best specialist cruise company” kler Hurtigruten godt.

 

- Vi er en nisjeoperatør sammenlignet med de store cruiseselskapene. Vårt konkurransefortrinn er våre unike destinasjoner, det være seg langs norskekysten, på Svalbard, i Antarktis eller Grønland, sier han.

Kåringen i Storbritannia kom kun dager etter at Hurtigruten mottok prisen for "Årets spesialarrangør" under Grand Travel Awards i Oslo. Kåringen gjøres av ansatte i reisebyråer i Norge og også denne prisen henger høyt.

 

- At reisebyråene oppfatter oss som en dyktig leverandør av reiseopplevelser betyr svært mye. Det er de som representerer oss i salgsleddet og er avgjørende for at vi skal lykkes, sier Øverås.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

http://hrghurtigruten.blogspot.com/

 

MS Lofoten måtte stanse motorene på Vestfjorden

Lofotpostens nettutgave melder mandag 24.01.11 at Hurtigrutens MS Lofoten søndag ettermidag måtte stanse motorene på grunn av overoppheting. Skipet drev så uten motorkraft mens mannskapet lot motorene avkjøles. Noe senere fikk mannskapet gjenopprettet motorkraften, og skipet fortsatte som normalt.

 

Pent vær gjorde heldigvis dette til en udramatisk hendelse for de 70 passasjerene og mannskapet på 30 ombord. MS Lofoten gikk direkte til Svolvær uten å gå innom Stamsund, for å ta inn forsinkelsen.

 

MS Lofoten og MS Nordstjernen begynner å trekke på årene...

 

Du kan også se den nye reklamefilmen til Hurtigruten på bloggen.

Link to comment
Share on other sites

http://hrghurtigruten.blogspot.com/2011/01/hurtigruten-sikter-seg-inn-pa-det.html

 

 

Hurtigruten sikter seg inn på det finske markedet

I følge Reiselivsavisen.no skal Hurtigruten øke satsningen på det finske markedet. Det er opprettet en finsk hjemmeside for Hurtigruten, og selskapet skal ha salgsrepresentanter tilstede i Finland. Det er den vellykkede satsningen i Sverige som har fått Hurtig-ruten til å vende blikket mot øst.

 

Det er Anne Ljungdahl som er salgs- og markeds-ansvarlig for Hurtigruten i Sverige, Finland og de baltiske statene. Hun vil lede salgsteamet fra Sverige, men ha hyppige møter i Finland.

 

Hun uttaler: "Akkurat som i Sverige er det stor interesse i Finland for Hurtigruten. Jeg er overbevist om at vi kan skape den samme etterspørselen etter Hurtigruten der, som vi har fått til i Sverige"

 

Les mer i Reiselivsavisens nettartikkel

 

 

Link to comment
Share on other sites

http://hrghurtigruten.blogspot.com/2011/01/virtuelt-besk-ombord-i-ms-fram.html

 

 

Virtuelt besøk ombord i MS Fram

Hurtigrutens tyske hjemmeside kan man gå ombord og kikke i MS Fram, ved hjelp av 360 graders panoramabilder. Utrolig flott skip! Ta en kikk, husk å blåse opp bildet i fullskjermstørrelse.

 

Gå ombord i MS Fram!

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

http://hrghurtigruten.blogspot.com/2011/01/hurtigruten-omtales-verden-over-som-et.html

 

Hurtigruten omtales verden over som et "anti-cruise"

Det er ikke så ille som det høres ut. Tvert i mot! At Hurtigruten omtales som et anti-cruise, er i denne sammenhengen ment som noe positivt: "Ingen bingo, ingen karaoke - bare fjorder og vill natur", skriver VG i sin artikkel som er basert på det internasjonale nyhetsbyrået Associated Press' artikkel.

 

Kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i Hurtigruten uttaler: "Hos oss er ikke båten det viktigste, det er det som skjer rundt oss, selve seilasen og sjøreisen, som er det viktige". VGs journalist skriver videre at Lillebo "trekker frem at Hurtigruten skal være et skip for både gods og passasjerer - til nytte og til ferie.

Truck'en som laster og losser, er et av våre reisendes mest fotograferte motiver. Arbeidslivet om bord går sin gang, og det ser ut til å slå an blant gjestene."

 

Stein Lillebo uttaler til VG at Hurtigruten også tilbyr mange aktiviteter på land: "Blant annet kan du prøve arktisk fiske, hundesledekjøring, snøscooterturer og havørnsafari, om du er av det ekstra opplevelses-lystne slaget."

 

VG opplyser at "Det internasjonale nyhetsbyrået AP leverer saker til 1700 aviser og 5000 radiostasjoner, og sier at de når halvparten av verdens befolkning hver eneste dag." Dette er uvurderlig omtale og reklame for Hurtigruten, og vil sikkert slå godt an hos reisende som vil oppleve et annerledes og unikt cruisekonsept!

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Jeg hadde en klatt igjen i HRG ca 35k, solgte ut i går på 4,60

 

Som dere ser har jeg lastet opp pengebingen slik at jeg blir klar om vi får ett skrell nå, har aksjer for under 1 mill NOK på OSE nå smile.gif

Har ryddet i flere andre aksjer som ikke er omtalt her.

 

 

Og jaggu fikk vi et skrell. Hvordan er det? Har du aksjer i Hurtigruten nå?

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Min blogg om Hurtigruten: http://hrghurtigruten.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

MS Finnmarken to return from Australia

Hurtigruten has had one of its biggest ships, the MS Finnmarken in Australia for the last 18 months. The ship has been rented out as a hotel ship on the Gorgon field. Now this contract is over and MS Finnmarken will return to the Norwegian coast. This will increase Hurtigrutens total capacity on the Norwegian coast with 10 per cent, because it will replace the old veteran ship MS Nordstjernen which was built all the way back in 1956. The Nordstjernen carries a maximum of 400 passengers, while the much bigger Finnmarken can carry 1000.

 

Before MS Finnmarken can return to the Hurtigruten schedule on the Norwegian coast, it will have to go to a shipyard in Singapore to be set back to Hurtigruten standards. This will also include a paint job, because while the ship was in Australia it was painted in total white. MS Finnmarken will again be painted in the characteristic Hurtigruten colors of black, red and white.

 

Under you can se a picture of MS Finnmarken at Westcon Yard, where she was modified and painted before the assignment in Australia. Modification included installing increased airconditioning capacity, and the car decks was converted into laundries and changing rooms. There was also installed a personell and provison elevator.

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Min blogg om Hurtigruten: http://hrghurtigruten.blogspot.com/

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...