Jump to content

The Venus Project


FrankS

Recommended Posts

Vil gjerne dele denne lenken til en 97 min lang video som har mange meget interessante poenger og definisjoner (have patience, you will be rewarded in the end! :wink:). Dette er IKKE en konspirasjonsvideo med svart bakgrunn og skummel bakgrunnsmusikk!

 

Denne videoen er kort fortalt en fremtidsvisjon for hvordan pengesystemet blir mindre og mindre relevant etterhvert som maskiner overtar mer og mer av det arbeidet folk gjør, både fysisk og mentalt. Den argumenterer også ganske heftig for hvordan pengesystemet utarmer jorden, ved å produsere varer som er planlagt skal gå istykker (planned obsolence), ofte uten tanke på resirkulering. Uten å gå for mye i detaljer her, så kommer det en mengde argumenter for hvordan pengesystemet er basert på en gammeldags knapphetstekning (scarcity), og utarbeider hvordan Den Vitenskapelige Metode, ny teknikk og samarbeid vil kunne erstatte det gamle pengesystemet, som nå truer med å fjerne mennesket fra naturen, og samtidig vise hvilke teknologier idag kan erstatte energibehovet vårt, og at det slettes ikke er knapphet i verden - bare vi utnytter teknologi og ressurser mer effektivt enn et pengesystem basert på egoisme og knapphet klarer. Navnet på den nye økonomien som foreslås er: Resource Based Economy, basert på de faktiske ressurser som er til rådighet på planeten til enhver tid.

 

Se denne når du har god tid, og ikke noe annet å gjøre. Tar endel tid (97 min), men jeg syntes personlig det var vel verdt den tiden, for all overfloden av ideer og visjoner som er komprimert ned her:

 

The Venus Project Video

 

 

Hjemmeside:

www.thevenusproject.com

 

Kom gjerne med kommentarer. Lenker til andre videoer relatert til The Venus Project (bare ikke konspirasjonsvideoer plz), og spre gjerne denne lenken/teksten på andre forumer og diskusjoner. Den inneholder nok gode ideer, til å inspirere mange til å tenke i nye baner. Men skal gladelig innrømme, den smaker ganske mye av nostalgi fra naive og idealistiske 60 og 70-årene, starten på romalderen og ny teknologi, men allikevel, mye bra poenger i denne videoen om enn litt vel utopisk i sin konklusjon ved slutten. Bare vi klarer å overbevise ethvert menneske på kloden at alle beslutninger kan tas ved vitenskapelig empirisk analyse, så vil vi klare det? Good luck! :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...