Jump to content

Oppsett av mini-aksjefond; hvordan gå fram for å komme igang? Råd, tips, erfaringer velkomne!


Recommended Posts

Hei!

 

Ny på forumet, første innlegg.

 

Jeg er en (nylig) ferdig utdannet 26 år gammel fotograf som for tiden er bosatt i Australia, hvor jeg har bodd i de siste 3 årene. I mitt første år her nede ledet en kort serie med usannsynlig heldige sammentreff til at jeg plutselig var i besittelse av to mentorer innen finans. Kombinert har de nesten 40 års erfaring som investorer i de internasjonale finansielle markedene. Sjenerøst nok har de donerte betraktelig mengder av deres kunnskap og erfaring til meg, og det som tidligere var en kaotisk og uoversiktig personlig økonomi går sakte, men sikkert mot lysere dager.

 

I slutten av året skal min australske forlovede og jeg flytte tilbake til Norge, og det er i den anledning mulighet for at jeg vil undersøke hva som må til for å oppnå de nødvendige tillatelser, sertifiseringer og ellers relevante "hva-nå-enn"'er som skal til for å investere ikke kun min egne penger, men eventuelt også andres. Det er ikke i så måte at jeg har interesse av å sette opp ett massivt aksjefond, men heller potensielt investere mindre summer for venner, familie og andre interessenter.

 

Dette er ikke noe som plutselig skal "pitches" til folk når jeg kommer hjem, men mer som følge av at de har sett hvordan jeg har gjort det bra for meg selv, og visse har ytret ønske om å bidra med litt kapital. Selvsagt, skulle det gå knallbra i de nærmeste årene så kan man vel innrømme en bitte liten dagdrøm om å starte noe større, men ja... Ett steg av gangen! ;-)

 

Setter pris på alle relevante ressurser, råd (jeg er klar over det notorisk dårlige ryktet blanding av penger og familie/venner har, men takker for advarselen) og informasjon i forbindelse med oppstart av dette. Jeg er ikke i besittelse av en høy mengde med farlig selvtillit da jeg allerede har erfart saftige tap på min egen konto som følge av små angrep av midlertidig grådighet, og mitt hovedfokus er på preservasjon av kapital framfor risky gambling.

 

Takker! :-)

Edited by Vegar Fluffy Olaussen
Link to post
Share on other sites

Takker for svar, Ståle!

 

På den ene siden så tenkte jeg at det kanskje kunne være så enkelt, men så tenkte jeg at om situasjonen var motsatt - og det var mine penger som skulle gis til noen andre for å investere - så hadde jeg følt meg mye tryggere hvis de ansvarlige måtte ha noen slags form for sertifisering/kvalifikasjon for å være i stand til å gjøre det. Men men, jeg skal ikke klage, jeg. Gjør jo alt enklere for meg... :-)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...