Jump to content

Navamedic - Q3 på onsdag


Medisinmannen

Recommended Posts

I motsetning til ledelsen i Photocure så har ledelsen i Navamedic levert kanongode tall kvartal etter kvartal. Navamedic har ved hjelp av små ressurser startet den møysommelige jobben med å posisjonere seg i generika markedet der ledelsen har alle forutsetninger for å lykkes mtp erfaringene de sitter på. Det er Vitaflosegmentet som har hatt den fantastiske veksten.

 

Spørsmålet er om de klarer det samme innenfor generika. Klarer selskapet det så vil Navamedic bli en fantastisk investering. Selskapet skal ha ni generiske produkt i markedet på slutten av året og salgsinntektene ventes å komme for fullt fra om med Q1 2013 og positiv EBITDA bidrag fra generika Q12013!!

 

Det kan bli noen koselige år fremover.

Edited by Medisinmannen
Link to comment
Share on other sites

Det skal bli interessant å se om Navamedic bedre enn guidet mtp cash og burn rate frem til Q12013.

 

Navamedic forventer cash burn på 4,5 mill. per kvartal 2H. Dvs. at kontantbeholdningen er brukt opp når vi begynner på Q4 og at en fra og med Q4 må begynne å trekke fra kedittfasilitenene som er på 30 mill. Hvis selskapet leverer som guidet så vil en pr. 1.1.2013 ha ca. 25 mill. i kreditt og fra og med Q1 så vil Nava redusere cash burnen kraftig før en i andre halvdel av neste år starter å levere positive tall. Per i dag så er det ikke behov for emisjon, men da må selskapet levere som guidet. Hvis de, som vanlig, leverer bedre enn guidet så vil dette gå som en drøm, men konkurransen innen generika er knallhard!

Link to comment
Share on other sites

Da kom tallene for Q3. Navamedic leverer som ventet, litt bedre enn guidet. 21% salgsøkning og litt mindre cash burn enn ventet og med et EBITDA på 43% som er rekord etter det jeg kan se!! Salget av generika ventes å ta av Q1-2013 og det kreves likviditet for å vokse, men Aspen stiller med kreditt. Sjekk utviklingen til Aspen, et meget solid selskap som har gjort og gjør det enormt bra både økonomisk og kursmessig. Absolutt solid igjen og i neste år så starter pengene å renne inn i større grad enn ut! dry.png

 

"Vi har nå 80 produkter i markedet, inkludert tre nye generiske legemidler. Navamedic opplevde økt salg i hele produktporteføljen i tredje kvartal. Vi forventer en betydelig salgsvekst i 2013, etter hvert som ytterligere syv generiske legemidler blir lansert i fjerde kvartal i år, sier Navamedics adm. direktør Olof Milveden."

 

"Navamedic utvikler seg som planlagt. Vi har nå sikret et positivt EBITDA-

resultat for gruppen i 2012. Ettersom nye produkter skaper ytterligere vekst i

2013, er vårt mål å nå overskudd i andre halvår neste år, sier Olof Milveden."

 

http://www.newsweb.n...essageId=314186

 

http://www.newsweb.n...essageId=314185

 

 

Jeg tror det kan være smart å investere i selskaper som i løpet av kort tid vil gå med overskudd. Nava er nå priset til 88 mill. Hvis bedringen i resultat blir like stor fra 2012 til 2013 som fra 2011 til 2012 så vil vi få en fantastisk kursutvikling neste år.

Edited by Medisinmannen
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Neste år ser veldig lovende ut hvis man legger til grunn guidingen fra ledelsen. Vitaflo vil alene levere EBIT på ca. 6 mill. uten generikadelen. Når man vet at Navamedic ledelsen alltid leverer bedre enn ventet. Ledelsen guider signifikante inntekter fra og med Q12013 og de som tror på ledelsen og signifikante inntekter for generika også så vil Navamedic bli et av neste års raketter uten at markedet kjenner til selskapet. Børsens nest best bevarte hemmelighet?

Link to comment
Share on other sites

2010

REV:55

EBITDA: - 6,5

EBIT: - 15,1

 

 

2011

REV:71,3

EBITDA: - 2,63

EBIT: - 9,1

 

 

2012---FC Q4

REV:87,4

EBITDA: 1,7

EBIT: - 5

 

 

Det er ikke vanskelig å se hva som er i ferd med å skje. Positivt EBITDA er sikret for hele året allerede Q3 og positivt net resultat er guidet for andre halvår 2013. Jeg blir ikke overrasket hvis det skjer tidligere.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Positiv kursutvikling i Navamedic siden nyttår og nå begynner det å bli virkelig interessant å være Navamedicaksjonær. Det er nå generikaomsetningen skal ta seg opp og når Milveden kjøper aksjer selv og starter flere samarbeid innen generika så er det klart at optimismen er stor.

 

Når jeg ser i bakspeilet så skulle jeg ikke kjøpt aksjer i Photocure i 2010, men gått all inn i Navamedic på kurser under 7, men backtrading er enkelt.....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...