Jump to content

"Warren advarer" - Mannens meninger


Recommended Posts

Har over lengre tid og utrolig mange ganger sett denne mannen advare og advare og advare, faktisk hele veien fra 100 poeng tror jeg. Og et par ganger har han vært positiv.

 

Tenke kanskje vi kunne ha en tråd på dette, slik at vi vet hvor mange ganger han har advart oss f eks på et år. En slags Warrens meninger-tråd altså.

 

Håper dere kan lime inn linker til advarsler og ingressen i artiklen hver enkelt gang. Bare en liten undersøkelse dette. :wink:

 

*****

http://www.hegnar.no/hegnar/newsdet.asp?id...=159249&cat=112

 

Warren advarer

 

Hedgefond med god historisk avkastning frister norske investorer. Forvalter Peter Warren kommenterer.

 

Artikkel av: Thomas Erling Oksum (10.9.04 13:24)

Link to post
Share on other sites

Denne kan fort bli en konkurrent til Tomra-tråden når det gjelder antall innlegg, hehe. Jeg gjorde et kjapt søk i Hegnar Onlines nyhetsdatabase etter søkestrengen "Warren advarer". Det ga meg totalt 23 treff siden 01.01.2003. Tre av disse var fra februar 2003, hvorav én ble publisert bare to dager før all time low på hovedindeksen (OSEBX) på 98.65 den 26.02.03. Så ble det nokså stille fra den kanten fram til 30.06.03. Da syntes han vel at børsen hadde gått for mye for fort. Hovedindeksen sto på dette tidspunkt i 134.20. Deretter er det typisk én artikkel pr. måned med velmente advarsler.

 

Én ting er at Peter Warren skal selge hedgefond og således lever av at markedet føler behov for å sikre seg mot nedgang. I rettferdighetens navn tror jeg likevel at han blir misbrukt av journalistene på Hegnar Online. Jeg tviler på at Warren ber om spalteplass for å si "Jeg advarer!". Mitt tips er at han gir uttrykk for sitt markedssyn i faste månedsbrev til sine andelseiere (WarrenWicklund hedgefond). Dette blir deretter blåst opp av journalistene etter eget forgodtbefinnende. Det blir litt som når man leser på framsida av tabloidavisene at noen "raser". Vi må nok dessverre leve med dette hakket i plata, og at det om omtrent 30 dager dukker opp en ny intetsigende artikkel med overskriften "Warren advarer".

 

:blahblah:

Link to post
Share on other sites

Warren lever jo av frykt og fall, ikke rart han prøver å skremme ned aksjemarkedet. Det har ikke fungert nevneverdig bra det siste året. Men jeg er enig med Engabhoy, HegnarOnline gjør nok vår venn til mediatulling...

 

Peter Warren sliter

Hegnar Online: Artikkel av: Stian Jacobsen (13.9.04 06:28)

 

Peter Warren sliter med å kunne vise til en god avkastning på børsen.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Stor dag for dette i dag...

 

Warren advarer

- Det er fare for rekyl, advarer Peter Warren.

 

Artikkel av: Øystein Byberg (29.9.04 07:41)

 

http://www.hegnar.no/hegnar/newsdet.asp?id...=160961&cat=116

 

*****

 

Warren om Oslo Børs

Peter Warren mener det er små sjanser for rekord på Oslo Børs med det første. Og forklarer.

 

Artikkel av: Odd Steinar Parr (29.9.04 14:55)

 

http://www.hegnar.no/hegnar/newsdet.asp?id...=161057&cat=116

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Peter Warren reflekterer i dag over opp og nedturene på Børsen.

 

"April 1998 nådde Oslo Børs en ny all time high og jubelen stod naturlig nok i taket. Alle skulle igjen eie aksjer og forventningene til videre oppgang var enorme. Et halvt år senere hadde børsen falt 44%. Det tok deretter to år for aksjeeierne å få tilbake sine verdier. Mange sa takk for seg på dette tidspunktet, men etter et tilbakefall på 13% steg kursene til en ny all time fem måneder senere. Dette var i september 2000 og nok en gang var "alle" igjen med, og forventningene til videre oppgang enorme. To og et halvt år senere hadde børsen mer enn halvert seg og svartsynet dominerte.

 

"Norske aksjeeiere skulle imidlertid vise seg å være heldigere enn de fleste. Kun to år senere hadde de som ikke hadde deltatt i IT-bølgen eller mislykkede emisjoner igjen fått tilbake verdiene sine. Denne gangen feiret media den nye all time high noteringen som om det skulle være Kristi gjenoppstandelse, 17. mai og den første månelandingen som inntraff på samme dag. Man overser samtidig at den jevne aksjesparer, justert for inflasjon, fortsatt ikke har klart å få hodet over vann fra investeringer som ble gjort helt tilbake til 1997! Etter noen svake måneder får hedgefond tilsvarende mye negativ publisitet, selv om de inflasjonsjustert har steget 43.6% siden nettopp 1997", avslutter Warren.

Link to post
Share on other sites

Peter Warren i WarrenWicklund advarer investorer mot å ha for optimistisk syn på enkelte aksjers utvikling i aksjemarkedet.

– Året 2004 har rettmessig vært fylt av positive analyser for selskaper innen oljesektoren. En oppgang i oljeprisen siden januar på 63 prosent har forsvart mye av denne optimismen. I lys av den absolutte utviklingen i sektoren, samt forskjellen i utvikling mellom norske og internasjonale selskaper innenfor denne, er det vanskelig å forstå bakgrunnen for at man fortsetter å oppjustere estimater som om all gravitasjon er opphevet, sier Warren.

 

– Normalt sett premierer man likviditet i markeder. Dette er også årsaken til at det er naturlig (og historisk grunnlag for) at norske aksjer normalt sett er priset lavere enn tilsvarende aksjer i mer likvide markeder. Utakt med utlandet, økning av optimisme i takt med stadig høyere kursnivåer, samt manglende bud på selskaper innenfor denne sektoren (et bevis på at andre enn meglere/analytikere også oppfatter disse selskapene for å være billige) er alle signaler som burde få varselklokkene til å ringe hos spekulantene, sier Warren.

 

– Strekkes strikken for langt kan det bli dyrt å komme ut av forholdsvis illikvide selskaper når hele flokken setter kursen for døren samtidig, avslutter Warren.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
Oljekrisen mirakuløst borte Av Kristin Vallevik Gjerde

 

Forvalter Peter Warren raljerer i dag over finansmarkedene generelt, og oljemarkedet spesielt. - Vi har akkurat vært vitne til et mirakel som er helt er på høyde med selvantennende busker og delingen av Rødehavet, mener han.

- Til tider er det uungåelig å la være å reflektere over hvor blasert aktørene i finansmarkedene er. Internett, satelittkommunikasjon og overlydsreiser har tydelig satt sine spor med den følge at mirakler av bibelske dimensjoner i dag nærmest tas som en selvfølge, skriver Peter Warren i WarrenWicklund en rapport i dag.

 

I løpet av ti måneder i 2004 steg oljeprisen hele 70 prosent og bidro til en fantastisk utvikling for norske aksjeeiere. 55 dollar fatet ble nådd den 26. oktober og "alle" i markedet spådde en videre oppgang, mange opp til 75 dollar fatet eller høyere.

 

Tveita-gjengen med Think

- Dette synet har harmonert med oljeanalytikernes prognoser som baserte seg på fortsatte krigshandlinger i Irak, pågående oljearbeiderstreiker, forestående fimbulvinter, fortsatt eksplosiv vekst i Kina og øvrige deler av Asia etc, etc, skriver Warren.

 

Warren hevder at varsko om manglende olje var så entydig at de mest lettskremte allerede var i gang med hamstring av hermetikk og hugging av ved.

 

- Situasjonen var en stund så ille at det ble påstått at Tveita-gjengen hadde lagt kriseplaner som bestod i å bytte ut "sine" Audi S4'er til fordel for el-bilen Think, skriver han.

 

Dugg for solen

Som dugg for solen, på bare 14 dager, er imidlertid all frykten for en oljekrise blitt borte. På samme tid har oljeprisen falt fra 55 til 47 dollar fatet. I stedet for en reduksjon av oljelagrene er de faktisk blitt større, og det finnes nå plenty olje på markedet.

 

- Av en eller annen årsak er det gått de fleste hus forbi at vi akkurat har vært vitne til et mirakel som kun viker tilbake for det opprinnelige skaperverket; og som helt er på høyde med selvantennende busker og delingen av Rødehavet (2. Mosebok, 14. kapitel, vers 15-20). Mirakelet denne gang består i at olje er blitt produsert på bare 14 dager, mot normalt flere millioner år. Skal vi tro analytikerne kan vi i tillegg glede oss over flere mirakler i tiden fremover, siden de nå venter mer olje på markedet med tilhørende prisnedgang, skriver Warren.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...