Jump to content

Fraktrater for containere.


Recommended Posts

Mærsk: Fragtrater har kurs mod frit fald - Citigroup

24-10-2005 - 13:52

 

Fragtrater for containere kan være på vej mod et frit fald på stort set alle handelsruter, efter at nye data viser større fald i oktober end ventet. Det vurderer Citigroup i notat mandag.

 

- En alarmerende melding, erkender vi. Men den kan også vise sig at være rigtig, konstaterer analytiker Charles de Trenck hos Citigroup i den dugfriske analyse med fokus på de asiatiske containerrederier.

 

På baggrund af det nuværende fald i fragtraterne, som ikke er set tilsvarende siden 2002, frygter analytikeren, at break-even niveauet allerede i indeværende kvartal kan blive gennembrudt nedad for nogle rederier.

 

Så sent som i fredags spåede han ellers, at fragtraterne også i tredje kvartal på handlen mellem Asien og Europa ville vise et fald på 10 pct. i lighed med september, men de seneste data fra den engelske skibsmægler Howe Robinson tyder nu snarere på et fald på 15 pct., mens fragtrater til Mellemøsten viser et fald på over 30 pct. i forhold til for tre måneder siden, da de toppede.

 

- Vi hører om containerrederier, der går ind på kundernes kontorer og blot sænker raterne, før de overhovedet bliver spurgt om det. Containerrederierne peger fingre af hinanden, men næsten alle reducerer. Der er stort set ingen handelsrute, bortset fra den transatlantiske i øjeblikket, der går fri, skriver Citigroup.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...