Jump to content

IOX InterOil


bendix007

Recommended Posts

Ser ingen tråder her om InterOil, så tenkte vi kan samle oppdateringer, info og prat her i denne tråden.

 

Ser helt klart ut til at dette er et spennende selskap med stort vekstpotensiale. De har oljeutvinning i Peru og Colombia per dags dato, og I følge deres folk i sør Amerika er det er ikke noe risiko for nasjonalisering av oljereservene i disse landene. I både Peru og Colombia var det valg nå i våres, hvorav ikke nasjonalister ble valgt i begge landene. Alvaro Uribe (presidenten i Colombia) blir sett på som USA’s nærmeste allierte i Sør Amerika. Både Alvaro Uribe og Alan Garcia (presidenten i Peru) blir begge sett på som forkjempere for fri industrialisering og har vist stor interesse for å få inn så mange internasjonale oljeselskaper som mulig.

 

IIfølge Sonangol (statsoljeselskapet i Angola) vil Block 5 & 6 bli signert i løpet oktober. Først etter signering vil de begynne for fullt i Angola.

 

De utvinner per i dag litt over 3000fat olje per dag og har konkrete planer med å doble dette innen 2007. I tillegg kommer potensialet i Angola. 3D seismikken i Colombia er samlet inn og vil være ferdigbehandlet iløpet av de neste 2 mnd.

 

De legger 40 dollar som grunnlag i sine lønnsomhetsberegninger og har en break even oljepris på ca. 12 dollar. Jeg er usikker på om dette tilsvarer en oljepris på WTI - 5$, for den prisen de får for oljen de utvinner i Peru.

 

CAR har gjort en analyse av selskapet og har en kjøpsanbefaling på den, med et kursmål på ca 60 kr med 12 mnd sikt.

 

Aksjen ble sist omsatt for 33.10 på Oslo børs 21.sept.2006.

 

Arne Kristian

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

October 20th 2006, -Oslo, Norway - InterOil

Exploration & Production (`InterOil`) today

announced the starting of a 10 well drilling

campaign on its Blocks III and IV in Peru. The

first well commenced drilling October 8th and

drilled to a total depth of 955m. The well was a

success and encountered a 75m net oil column in

sandstones of Eocene age. The well will be put

in production during November this year. The

remaining 9 wells will be drilled back to back

and are expected to be completed by mid January

2006.

 

This was the first well drilled in the blocks

since April 2006. InterOil has in the last 5

month analyzed both the new seismic 3D data and

well information of the fields further to get a

better understanding of the subsurface in order

to optimize the position of the new infill

production and exploration wells.

 

The drilling of the second well have already

started and will be completed in the beginning

of November.

 

Som vi ser av børsmeldingen. De er på god vei til å utvide produksjonen iløpet av 2007 som de selv har sagt. Den nyeste brønnen var svært vellykket med et oljesjikt på 75m. Produksjonen fra denne brønnen starter i November. De skal borre 9 nye brønner på rappen, så her kommer det nok fler positive meldinger fremover. Vil være overasket om ikke kursen er over 40 før året 2006 er omme.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fra Hegnar

 

Enorm oppside

 

Glitnir Securities ser oppside på hele 80 prosent i oljeselskapet Interoil.

 

 

Interoil gikk på børs i sommer, men lete- og produksjonsselskapet har så langt hatt en relativt anonym tilværelse på Oslo Børs, skriver Finansavisen.

 

Analytiker Christian Yggeseth i Glitnir Securities mener investorene bør få øynene opp for det lille oljeselskapet. Analytikeren startet mandag dekning av Interoil med kjøpsanbefaling og et kursmål på 64 kroner på tolv måneders sikt.

 

Interoil er tilbudt å delat i letelisenser på to blokker i Angola, men en endelig avtale for dette er ennå ikke signert.

 

- Lisensene i Angola har potensial til å forvandle Interoil fra å være en liten til å bli en mellomstor aktør innen lete- og utviklingen av olje. Oppsiden er enorm hvis disse skulle vise seg å klaffe for fullt, sier Yggeseth til avisen.

 

Artikkel av: Carine Møller Mortensen (31.10.06 06:42)

http://www.hegnar.no/Finansavisen/newsdet....172&cat=116

 

 

Dette er en aksje jeg har troen på og tror kan bli moro å sitte fremover. Jeg har selv kjøpt på 32.5 og har planer om å være langsiktig. Man skal selvfølgelig ikke forelske seg, men være oppmerksom på at det finnes risiko med tanke på politiske forhold og andre økonomiske forhold. Feks er de sårbare hvis de skulle få en omfattende produksjonsstans. Jeg anbefaler de som er interesserte å sjekke presentasjonen av selskapet på deres egen side og selv vurdere om de har lyst til å være med å satse. Der står det mer om risiko og økonomi pluss fremtidsplanene.

http://www.interoil.no/?page_id=4

Hadde vært fint om noen fler har synspunkter eller kommentarer, for jeg vil helst vite så mye som mulig.

 

PS! Vær oppmerksom på at det ikke er det samme selskapet Interoil med samme navn som holder til i Canada. De har fått en del negativ omtale pga noen finansforbindelser som har vært borte i mye rart tidligere.

 

Over og ut

Arne K

Interoil ble sist omsatt for 36 kroner per aksje

Link to comment
Share on other sites

Artikkel fra økonomisk rapport

http://www.orapp.no/oversikt/Argang_2006/54676/rapport/54683

 

- Ambisjon?

- Å bli et middels stort norsk oljeselskap, fem til ti ganger større enn vi er i dag. Og å bli en betydelig aktør i energisektoren i Latin-Amerika og Vest-Afrika. Sier arbeidende styreformann Mårten Rød om oljeselskapet som er halvannet år gammelt og ble børsnotert i sommer.

 

– Dere har vel vurdert lønnsomheten?

– Kostnadene per fat er vel 6,5 dollar i begge de latinamerikanske landene. Da er lønningene medregnet. I budsjettet har vi regnet inn oljepriser på mellom 40 og 50 dollar fatet for i år. Det betyr at vi har mye å gå på før vi taper penger, sier de to

 

HOPP TIL AFRIKA

 

Kysten utenfor Vest-Afrika har blitt det rene bonanza for oljeindustrien, konkurransen om feltene og oppdragene er enorm.

 

- Flere av oss har jobbet i Vest-Afrika, og vi føler at vi har mange fortrinn i området. Oljereservene er store og treffprosenten for de som borer er stor, sier Nilsen Trulsvik. I mai fikk InterOil tilbud om to lisenser i blokker som de er deleiere i.

 

Konkurransen om disse lisensene var enorm. Da angolanske myndigheter la ut de nye blokkene, ble de fulgt av 450 oljeselskaper verden over. Med den store interessen, har prisen for å delta og skattenivået gått opp.

 

InterOil betalte 50 millioner dollar i signaturbonuser og investeringer for de to lisensene. Skattesystemet er bygget opp slik at du betaler fra 65 til 75 prosent skatt, avhengig av størrelsen på produksjonen.

 

– Med totale kostnader på 10-12 dollar per fat, er det likevel svært interessant, sier Rød og tilføyer at det allerede er funnet olje i de blokkene de deltar i. Selskapet er også interessert i å gå inn i et oljefelt på land i Angola, og det vurderer i tillegg å satse i Nigeria. Her vil det bli utlyst lisenser om kort tid, da vil de norske være med.

Link to comment
Share on other sites

Sakset fra HO forumet.

 

Fant en side på nettet der oljeselskaper som får blokker i Angola er ramset opp. Ser at Statoil får 5% av blokk 15. På Statoil's hjememside står det at de har andeler i Blokk 15, Blokk 17 og Blokk 31.

 

A summary of the successful bidders is as follows:

 

Block 1 (Subject to clarification and agreement on the best terms and conditions)

 

Tullow Oil –Operator 50%

SONANGOL P&P (Carried) 20%

ProdOil 20%

Force Petroleum 10%

 

Block 5

 

VAALCO Energy—Operator 40%

SONANGOL P&P (Carried) 20%

InterOil E&P S.A. 40%

 

Block 6

 

PETROBRAS—Operator 40%

SONANGOL P&P (Carried) 20%

InterOil E&P S.A. 20%

Falcon Oil 10%

Initial Oil & Gas S.A. 10%

 

- En suksesshistorie. Slik betegner Statoil oljeletingen i Angola.

 

Vår deltakelse i blokk 17 er en suksesshistorie. Vi har sikret oss en andel i en del av verden med en ualminnelig høy funnrate, slår Roald Riise i Statoil fast i en pressemelding.

 

http://www.na24.no/energi/article772778.ece

 

Alle som får lisenser i Angola vil finne olje. Funnraten er nesten som i Irak.

 

 

Sonangol er det statlige oljeselskapet i Angola og de opererer med påviste reserver i flere av blokkene. 50 millioner fat er påvist i blokk 5 og 135 millioner fat i blokk 6. I begge de to blokkene estimerer de med over 500 millioner fat som ikke er påvist. 450 oljeselskaper var interessert, og man bør ha gode kontakter for at man blir tildelt lisenser i Angola.

 

Dette kan bli spennende fremover...

Link to comment
Share on other sites

Kom meg endelig inn i Interoil i dag. Har sjekket grundig opp, og for meg virker det som denne har en stor oppside. Selfølgelig hadde det vært enda bedre å vært med fra starten, men tror fortsatt at den vil ha en god stigning(kursmål på 60 kr kanskje) neste måneder.

En viss risiko er knyttet til letelisenser og uroligheter i landene, men går feltene inn snakker vi "høytid".

 

Sitt på gjerdet så lenge du vil, eg vil være med på leken.

Link to comment
Share on other sites

Aksjen har passert 40 kr, noe som ikke overrasker meg noe. Jeg skrev tidligere at jeg trodde denne ville passere 40 før nyttår, så det har gått fortere enn jeg regnet med. Tror at i morgen kveld skal tallene for Q3 komme, men jeg er ikke sikker. Jeg tror ikke det er noen spesielle forventninger til tallene. Regner med en gj.snittlig produksjon på 3500 fat olje per dag.

 

sist omsatt for 41 kr per aksje.

Link to comment
Share on other sites

Økte inntekter i InterOil

 

http://www.imarkedet.no/php/art.php?id=358400

 

http://www.hegnar.no/kurser/aksjekurser.asp

 

Kursen er opp 7% til 44 kroner per aksje.

 

 

Aksjen falt noe av utover dagen og endte på rundt 42 kr per aksje.

Jeg hadde misforstått litt i forventet produksjon. Det har ikke vært borret noen nye prod-brønner i 3 kvartal, så produksjonen hadde falt litt av og var i gj.sn ca 3000 fat per dag. Dagens prod derimot er på rundt 3400 og forventet prod før 2007 er på ca 4000 fat per dag.

Link to comment
Share on other sites

Innsidekjøp 24.november

 

Berit Kjøll kjøper oljeknøtt

 

Berit Kjøll har sikret seg aksjer i InterOil Exploration & Production ASA.

 

 

Styremedlem i InterOil Exploration & Production ASA, Berit Kjøll, har i dag kjøpt 5.000 aksjer til en kurs på 41,84 kroner. Det er også hennes totale beholdning i selskapet.

 

http://www.hegnar.no/hegnar/newsdet.asp?id...809&cat=100

 

 

aksjen er sist omsatt for 41.6

Link to comment
Share on other sites

Dette var jo ikke egentlig noen sjokkmelding at borringen var ferdig nå. IOX har vært veldig dyktige med å treffe på brønnene sine, og denne føyer seg greit inn i rekken. De har nå omtrent nådd målet med produksjon på 4000bpd før 2007, og mange nye brønner er planlagt og under planlegging. Kommer til å fortsette jevnt oppover som nye meldinger tikker inn, og produksjonen går opp.

 

Sist omsat for 44 kr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

IOX - SUCCESSFUL COMPLETION OF EXPLORATION WELL IN COLOMBIA

 

(Oslo, January 3.) InterOil Exploration &

Production ASA has completed the testing of the

latest exploration well in Colombia, Mana 6.

This is the second well drilled following re-

interpretation based on the newly acquired 3D

seismic and the test production showed a

production of 450 bopd.

 

- This is an encouraging result. The volume is

much larger than expected, and opens for an

extension of the producing Toqui Toqui field to

the North. Formally this well is outside our

production area and is classified as an

exploration well. The area will therefore be

added to our existing reserve base, Nils N.

Trulsvik, CEO of InterOil Exploration &

Production, says.

 

InterOil Exploration & Production presently owns

100% of the area, but Ecopetrol, the State Oil

Company, has as normal the right to a 30%

ownership, after the recovery of InterOil

Exploration & Productions exploration costs.

 

Mana 7, the first exploration well drilled only

a month ago, is still on production, and the

Ministry has allowed for continuous production

and approved the long term testing of this well.

 

- We have now started another infill well

planned in the Toqui Toqui field, TC18, and

expect to complete this in 2 weeks. Subsequent

to this we will review our Mana results and plan

for additional wells in this very successful

area, says Trulsvik.

 

InterOil Exploration & Productions total

production in Colombia has grown by 44% from

1000 bopd in November to 1800 bopd subsequent to

the latest drilling.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

17/01-2007 07:49:16: IOX - INCREASING 2007 PRODUCTION GUIDING TO 5500 BOPD

 

 

(Oslo, January 17.) Following the successful

drilling program in Colombia, InterOil

Exploration & Production ASA is raising the

production guiding for 2007 from 4800 bopd to

5500 bopd.

 

- Our drilling program in Colombia are

encouraging. Based on our latest drilling and

testing results, we are adjusting our production

estimates in Colombia from 1500 bopd to 2500

bopd. In Peru it is more or less as expected,

but we are modifying the estimates from 3300

bopd to 3000 bopd for 2007. In total we expect

an average production of 5500 bopd in 2007,

compared to the previous guiding of 4800 bopd,

Nils N. Trulsvik, CEO of InterOil Exploration &

Production, says.

 

InterOil Exploration & Productions` two last

wells in Colombia produced an average of 400

bopd each, against the projection of 50 bopd

each. In Peru, InterOil Exploration & Production

drilled a total of eight wells in the fourth

quarter of 2006 in the Bronco area of Block IV,

with large variations in the results.

 

- Our average production for the 8 wells drilled

last quarter in Peru is 84 bopd, which is in

line with the expectations of 80 bopd. The

wells have large variations in production, and

will require further studies before we can

ascertain how to best develop this area further,

says Trulsvik.

 

The drilling program remains unchanged for 2007,

and includes 8 wells in Colombia and 19 wells in

Peru. The budget per well in Colombia for 2007

is 200 bopd and for Peru it is 80 bopd.

 

In 2006 the average drilling cost per well was

USD 650.000 in Peru and USD 1,2 million in

Colombia. The average payback time was 3 to 4

months per well.

 

- We are looking forward to continue our

drilling program to utilize the potential of our

production and exploration assets in Peru and

Colombia. Our current production has now reached

approximately 4000 bopd and we estimate that the

production by the end of 2007 will reach

approximately 7000 bopd, says Nils. N. Trulsvik.

 

 

Det virker å være liten interesse for selskapet til tross for gode resultater. Men produksjonen vokser fort og jeg ser frem til en oppdatering av reservene.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

IOX - COMPLETES ANOTHER SUCCESSFUL WELL IN COLOMBIA

 

(Oslo, February 6.) InterOil Exploration &

Production ASA has successfully completed the

drilling of the infill production well TC18 in

the Toqui Toqui Field in Colombia. During the

initial testing the well flowed 350 bopd. This

is significantly higher than the existing

producing wells on the Field.

 

As a result of TC-18 and the 2 positive wells

drilled on the Mana area immediately prior to TC-

18, InterOil been able to increase the

production in Colombia by 93% since November

2006.

 

- This is another encouraging result. The volume

is much larger than expected, and opens for

further extension of the producing Toqui Toqui

field to the West, Nils N. Trulsvik, CEO of

InterOil Exploration & Production, says.

 

InterOil is the operator of the field with

Ecopetrol, the Colombian State oil company as a

50% partner. The well was drilled to a depth of

5880 ft at a near horizontal angle through the

reservoir.

 

All 3 wells together with the new 3D seismic

confirms the new model for the Toqui Toqui field

and InterOil are planning another 7 wells in the

this area along the same geological trend.

 

- We have already started another horizontal

infill well in the Toqui Toqui field, TC19, and

expect to complete this in 2 weeks. With the new

understanding of the area we are very optimistic

of the upcoming wells to be drilled in Colombia

in 2007, says Trulsvik.

 

Mana 6 & 7, the 2 first exploration wells

drilled only a month ago, is still on production

and produce in total 750 bopd.

 

For more information please contact:

 

Nils N. Trulsvik

CEO

Tel: +47 6751 8650

Mob: +47 4160 8667

E-mail: nnt@interoil.no

 

Fredrik von Zernichow

Investor Relation Manager

Tel: +47 6751 8661

Mob: +47 9927 3843

Fax: +47 6751 8660

E-mail: f.zernichow@interoil.no

Link to comment
Share on other sites

FLAGGING

 

Awilco Invest AS og A. Wilhelmsen Capital AS er

konsernselskap i Anders Wilhelmsengruppen. Aweco Invest AS

er et assosiert selskap med delvis samme eiere. Fra før

eier Awilco Invest AS 500.000 aksjer Interoil Exploration

AS mens Aweco Invest AS eier 338.600 aksjer i samme selskap.

 

Aweco Invest AS og A. Wilhelmsen Capital AS har i dag 6.

februar 2007 kjøpt henholdsvis 250.000 aksjer til kurs NOK

43,40 og 300.000 aksjer til kurs NOK 43,50 i Interoil

Exploration ASA. Samlet eierskap etter ervervene for

konsernselskapene (A. Wilhelmsen Capital AS og Awilco

Invest AS) og assosiert selskap Aweco Invest AS er

1.388.600 aksjer tilsvarende 6,54% av utestående aksjer i

Interoil Exploration ASA.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...