Jump to content

Norgan - Norgani Hotels


nilse

Recommended Posts

Tenkte å starte en ny topic på Norgani hotell da jeg ikke fant noen andre topic på dette selskapet.

Norgani kom ut med 1. kvartals rapporten i slutten på april. Bokført EK pr aksje var da på 76,33

Er i tillegg blitt utbetalt et utbytte på 4 kr pr aksje siden det. Kan nevne at Obos sitter som største aksjonær i selskapet. Selskapet tjente 2,7 kr pr aksje i q1 inkl salg av eiendommer. Selskapet besitter 3 og 4 stjerners hoteller og er størst i Sverige. Eiendomsverdien øker i verdi og det er ventet stigende priser på hotell overnatting.

I tillegg er det postive innside handler i de siste månedene på kurser litt under dagens.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Sakset fra Hegnar datert 18 juni.

 

 

 

Styret i Norgani Hotels har i dag besluttet å tilsette Eva Eriksson som ny administrerende direktør i Norgani Hotels, går det frem av en børsmelding. Eriksson har vært konstituert i stillingen siden mars 2007.

 

Eriksson har tidligere vært investeringsdirektør og styremedlem i Norgani Hotels. Hun har lang og bred erfaring fra eiendomsbransjen.

Link to comment
Share on other sites

Norgani fortsetter å bygge opp hotellporteføljen:

 

Norgani Hotels har inngått en avtale med Wiland Eiendom om å kjøpe Rica Hotel Bodø for 87 millioner kroner, heter det i en børsmelding.

 

Kjøpet vil bli fullført 30. juni 2007.

Link to comment
Share on other sites

Norgani har inngått avtale med Radisson SAS Lillehammer om bygging av et nytt kongressenter

 

Kongressenteret blir på 1.000 kvadratmeter. Bygget ventes stå ferdig i slutten av 2008

 

Nok en gang viser Norgani hotell evne til å satse.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Norgani har mottat bud på selskapet på kr 82,50 pr aksje. Budet er framsatt av Norwegian Property.

 

Sakset fra Imarkedet:

 

Eiendomsselskapet Norwegian Property melder tirsdag at de planlegger å legge inn et bud å alle aksjene i hotelleiendomsselskapet Norgani Hotels.

 

Norgani Hotels eier over 70 hotelleiendomer i Norden, som leies videre ut til hotellkjedene. Norgani Hotels Europas femte største hotellinvestor.

 

Vil kjøpe alle aksjer

Norwegian Property vil fremsette et frivillig tilbud om å kjøpe samtlige utestående aksjer i Norgani. Aksjonærene i Norgani Hotels tilbys kr. 82,50 per aksje med valgfritt oppgjør i kontanter eller som en kombinasjon av kontanter og nye aksjer i Norwegian Property.

 

Obos største eier

Dette representerer en premium på 21 prosent i forhold til sluttkurs på Norgani Hotels aksjen den 13. august, 18 prosent i forhold til gjennomsnittlig volumvektet kurs siste 30 dager og 12 prosent i forhold til gjennomsnittlig volumvektet kurs siste 90 dager.

 

Obos er største aksjonær i selskapet med drøye 12 prosent av aksjene. Eiendomsselskapet kan innkassere nær 400 millioner kroner, hvis budet fra Norwegian Property går gjennom.

 

For under ett år siden kjøpte Obos forretningsbygg en eierandel på 10,11 prosent i Norgani for en kvart milliard kroner, og uttalte at de så på aksjekjøpet som en ren finansiell investering. Eiendomsgiganten kan dermed se tilbake på en fin gevinst de siste ti månedene.

 

Tilbudet verdsetter egenkapitalen i Norgani Hotels til cirka 3,265 millioner kroner.

 

Har 60 prosent

Norwegian Property har per 14. august 2007 mottatt forhåndsaksepter for 23.849.121 aksjer i Norgani Hotels, som representerer 60,26 prosent av aksjene og stemmene i selskapet. Norwegian Property eier fra tidligere ingen aksjer eller rettigheter til aksjer i Norgani Hotels.

 

Rettet emisjon

Norwegian Property vil finansiere tilbudet gjennom en kombinasjon av en ny lånefasilitet på cirka 1,700 millioner kroner, en garantert rettet emisjon på cirka 690 millioner kroner som vil gjennomføres i forbindelse med oppgjør for det frivillige tilbudet, samt en garantert fortrinnsrettsemisjon på cirka 810 millioner kroner som vil finne sted i oktober i år.

 

Tilbudet er betinget av aksept fra aksjonærer som representerer minimum 90 prosent av aksjene i Norgani Hotels. Tilretteleggere for de to emsisjonene er SEB Enskilda og Pareto Securities.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...