Jump to content

Regler for avkastning


Undercover

Recommended Posts

Hvilke regler er det som gjelder for å ha rett på utbytte fra selskaper man har aksjer i? Holder det f.eks å kjøpe segg opp dagen før utbytte for så å selge seg ut dagen etter utbyttedag? Er jo isåfall en veldig enkel måte å skaffe segg litt direkteavkastning på :)

 

Er det 28% skatt på utbytte også?

 

Edit: Argh, titteln ble helt fucked, sånn kan det gå når man er trøtt:P

Link to comment
Share on other sites

Det pleier å gjøres helt klart i børsmeldinger når man må eie aksjene for å få utbytte.

Dagen etter utbytte, i.e. når aksjen omsettes eksklusiv utbytte, faller normalt kursen tilsvarende utbyttet. ergo, er det ikke noe 'gratis' her.

 

Merk også at med de gjeldende skattereglene så kan man bli straffet ekstremt hardt dersom man har realisert gevinst i en aksje som har utbetalt utbytte, men hvor man ikke eide aksjen på tidspunktet som ga rett til utbytte. Mer om dette finner du i skatte-topic'en hvor bla AKER-beskatning fra i fjor ble diskutert.

Link to comment
Share on other sites

Har enda ikke sett noen børsmeldinger angående utbyttet eller det ekstraordinære utbyttet som er satt til dagen i dag. Kommer dette kanskje iløpet av dagen i dag?

Hvilket selskap er det snakk om?

Link to comment
Share on other sites

Huff, mer så jeg surrer i nattetimene :tongue: Aksjen det var snakk om var PGS! Børsmeldingen kom i dag morrest: "Aksjene i Petroleum Geo-Services ASA noteres ex

utbytte kr 10,00 fra og med i dag, 21.06.2007."

 

10kroner i utbytte samtidig som kursen fallt med nøyaktig det samme. Regner med at alle som var inne ved starten av børsdagen i dag da får utbytte? Men alt i alt så har jo ingen tjent noe på dette? Eneste som har skjedd er vel at storaksjonærene som f.eks Ulltveit Moe har fått løst inn litt gevinst.

 

Ser forresten at RSI ligger lavt etter utbyttet, kan dette tyde på at mange har ventet på utbyttedagen for så å selge seg ut?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...