Jump to content

NAVA - Navamedic ASA


Sad

Recommended Posts

NAVAMEDIC ASA - ticker NAVA - er et av de mest spennende selskaper på OSE i disse dager.

 

Følgende kan trekkes frem:

 

* Et meget bull innsidekjøp for noen dager siden, hvor finansdirektøren kjøte aksjer for nærmere 1 million kroner til gjennomsnittskurs NOK 20,48.

 

* En milepæl for Navamedic for 3 uker siden da produktet Glucomed/Flexove, for lindring av slitasjegikt ble godkjent i Eus medisinske kommisjon, og godkjent i alle 25 EU land.

 

* En uke etter melder Navamedic at de har fått på plass en markedsførings og distribusjonsavtale med Grünenthal Glucomed/Flexove i Tsjekkia, Slovakia, Polen, Russland, Ukraina, Kasakstan og Hviterussland.

Link to comment
Share on other sites

NAVAMEDIC

 

 

foto: Navamedic

 

 

Bioteknologiselskapet Navamedic (NAVA) har steget over 60 prosent den siste måneden, og har spesielt steget kraftig de siste dagene. Selskapet selv, og en analytiker som følger selskapet, peker på at Navamedic nå står på terskelen til å feste grepet i det store europeiske markedet.

 

- Hovedårsaken til denne oppgangen er nok godkjennelsen de fikk i EU, som gjør at de snart kan selge produktene sine her. Det er ekstremt viktig og positivt at de fikk den godkjennelsen, sier analytiker Jørn Lyshoel i Pareto Securities til Næringsliv24.

 

Konsernsjef Øyvind Brekke sier de har merket en økt interesse for selskapet den siste tiden.

 

- Det har ikke skjedd noe nytt de siste dagene, men vi har kommet med viktige nyheter den siste måneden og vi har sett en økt interesse for selskapet. Det er den eneste forklaringen jeg kan komme på, sier Brekke.

 

Les flere børs- og næringslivsnyheter på Næringsliv24.

 

Rekeskall

 

Navamedic utvikler og produserer glukosamin, som brukes i behandling av slitasjegikt. Slitasjegikt rammer omtrent halvparten av verdens befolkning over 65 år.

 

Glukosamin er reseptbelagt i Norge og utvikles av kitin som lages av blant annet rekeskall.

 

Lyshoel peker på en rekke viktige partneravtaler selskapet har inngått den siste tiden, og han mener risikoen knyttet til utvikling av produktene og markedsadgang nå er borte.

 

- Nå er det et markedsføringsspill, de må rulle ut produktene og få dem solgt. Da er det veldig viktig med gode partnere som de nå har fått, sier han.

 

Spesielt er det viktig med store internasjonale partnere dersom de store amerikanske legemiddelselskapene bestemmer seg for å entre det europeiske markedet.

 

Lyshoel mener imidlertid at Navamedic vil klare seg bra til tross for økt konkurranse.

 

- Vi regner med at de vil ta ti prosent av verdensmarkedet innen 2011 og at de vil få inntekter allerede neste år, sier Lyshoel.

 

 

Realistisk med inntekter fra neste år

 

Navamedic har foreløpig ikke hatt noen salgsinntekter, og hadde et negativt resultat før skatt på 2,6 millioner kroner i andre kvartal i år. Konsernsjefen sier likevel at det er realistisk at selskapet, som Lyshoel sier, vil få inntekter fra neste år.

 

- Vi har selv satt opp milepæler hvor vi fra andre kvartal neste år begynner å lansere land for land, og da vil inntektene følge, sier Brekke.

 

Selskapet ble børsnotert i mars i år, og kursverdien falt kraftig utover sommeren, og ble på det laveste omsatt for 12 kroner per aksje.

 

Varm høst

 

Aksjen begynte imidlertid å stige forsiktig mot slutten av august i år, og siden har den gang gått mot nye høyder. 22. september ble det det klart at produktet Glucomed/Flexove er godkjent i hele EU, og onsdag omsettes aksjen for over 27 kroner på Oslo Børs.

 

- Vi er veldig fornøyd med utviklingen og at vi nå har fått på plass godkjennelsen i EU. Det var viktig for oss. Det det handler om for oss nå, er å få så gode partnere som mulig, og dette vil vi jobbe videre med, sier Brekke.

 

Han er komfortabel med konkurransesituasjonen i markedet fremover.

 

- I noen land er konkurransen sterk, mens i andre land vil vi være de første. Det har vært veldig fokus på bivirkninger på konkurrerende legemidler, noe som kan være med å forklare oppgangen den siste tiden. Samtidig er det jo slik at antall slitasjegiktpasienter vokser, og verdens befolkning blir bare eldre og eldre, sier

 

Link til artikkelen

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Løfter en gammel tråd.

 

Oppdatert aksjonærliste og nå er selskapet MARLENA HOLDING AS inne som 20 største eier. Bak det selskapet står en mann som sannsynligvis har nær relasjon til styremedlem i Navamedic, Masha Strømme.

 

Det er hyggelig og se at styre og ledelse er ivrig på å sikre seg aksjer i Navamedic.

 

PS! Olof Milveden holder stand på aksjonærlisten.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Dette var en flott dag og for en omsetning.

 

Anbefaler alle å lese aftenposten og det de skriver om Navamedic. Kan det være at flere får øynene opp for selskapet og at det nå blir en traderfavoritt?

 

De nærmeste dagene avgjør. Blir det rett ned eller får vi i gang oomsetninen.

Link to comment
Share on other sites

Verd å lese Snøffelen:

 

http://www.aftenposten.no/okonomi/Norsk-selskap-til-himmels-pa-Viagra-erstatning-7362330.html

 

http://www.stocklink.no/mobile/Article.aspx?id=105746

 

Verdiøkning på 350k på en dag er greit.... Vi får håpe på samme prosentvise effekten for Pho en dag.

 

Selv om det er hyggelig med kursøkning så er det ikke dagen i dag og dagen i morgen som er avgjørende for meg. Jeg tenker langt frem, men jeg tror nok Navamedic blir kjøpt opp om kort tid.

Link to comment
Share on other sites

Gratulerer med en fantastisk NAVA-dag Medisinmannen, det er deg vel fortjent. Og det viser at man må stole på egne vurderinger og ikke la seg psyke ut av en tilsynelatende ikke-responderende aksjekurs tross fundamentale fremganger.

 

Litt bittert for meg siden jeg jo hadde en plan om å selge 10% av PHO-beholdningen etter Q3, som jeg håpet skulle gi en pen kursøkning, og reinvestere det i NAVA. Men siden det ikke gikk som planlagt så forble jeg i PHO med alt.

 

Føler likevel at dagens NAVA-økning gir økt selvtillit for meg. Har jo en stund hevdet at de 5 beste biotekkjøpene på OSE er PHO, PCIB, NAVA, SER og BIONOR.

Men siden jeg kun har PHO 85%, PCIB, 13% og SER 2% så har ikke den flotte kursøkningen i SER og NAVA hjulpet meg i særlig grad.

 

Men solid avkastning for 2 av 5 i min ideal biotekportefølje er jo OK. Men det er jo PHO som må slå til for meg,hvis det skal bli avkastning å snakke om....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...