Jump to content

Badger Explorer


nazze

Recommended Posts

-Boring til en tiendedel av kostnadene. Ingen miljøverngrupper som rynker på nesen. Ingen dødtid, og ingen rigg å vente på. Slik kan det gjøres, takket være en grevling det tok noen rogalendinger 20 år å avle frem.

 

 

 

 

 

REVOLUSJONERENDE: Badger Explorer kan letebore

vertikalt til en tiendedel av kostnadene man vanligvis

må punge ut med.

 

Trange tider krever nye tanker, og Stavangerbaserte Badger Explorer kan ha lagt gullegget i et marked hvor tilgjengeligheten på tunge stålmonstre er spredt og kostbar.

 

Forestill deg leteboring til en tiendedel av ordinærprisen, tre år kortere ventetid for gjennomføring av et boreprogram, ingen miljøutslipp og frihet fra å være i riggselskapenes nåde, og du skjønner hvorfor idéen alene er verdt over 200 millioner kroner.

 

 

Revolusjonen i praksis

 

Det tok rundt 20 år å få samlet alle bitene, men idet 2007 nærmer seg, er Badger Explorer nå i ferd med å lansere sitt unike konsept: Et 30 meter langt og 5 tommer tykt autonomt rør med en borekrone i enden, som senkes ned i bakken via kabler og finjusteres på plass ved hjelp av en ROV. Røret, som er elektrisk drevet, borer seg selv nedover, og all borekaks og annet avfall blir automatisk prosessert inne i selve røret. Etter hvert som det bores nedover, vil hullet tettes igjen av seg selv på toppen, og nullutslippet er et faktum. Tradisjonelle stressmomenter som rigg, fôringsrør og borevæsker er alle eliminert.

 

Brønndata sendes kontinuerlig gjennom en enslig kabel til overflaten, hvor den via et skip satelittoverføres til et overvåkningsrom på land. Gjennom den samme kabelen får også røret den nødvendige strømmen for å fortsette sin ferd mot jordens indre.

 

Selv om røret ofres ved endt boresekvens, blir likevel kostnadene mellom 80 og 90 prosent billigere enn ved ordinær riggmobilisering. Ingen avskrekkende tanke i en tid hvor produksjonstallene på norsk sokkel beveger seg nedover, riggmangelen er overveldende, og behovet for å få noe gjort, er sterkere enn noen gang.

 

Grevlingen selv ble unnfanget og foredlet av Sigmund Stokka, en mangeårig streber i Rogalandsforskning, nå IRIS. Hans visjon om å utvikle ”den ultimate slim hole-teknologien” har så langt resultert i dannelsen av et eget selskap, Badger Explorer ASA, notering i gråmarkedet med en verdi på rundt 200 millioner kroner, en rekke godkjente patenter, 25 millioner i sponsormidler fra Norges Forskningsråds PETROMAKS-program, full støtte fra tungvektere som Statoil, Shell og ExxonMobil, og 75 ferske millioner kroner fra investorer. Det eneste som gjenstår, er å sette prosjektet i bevegelse.

 

- Alt går etter planen. Nå jobber vi med forbedring av borekakskompresjon, og i løpet av 2007 satser vi på å kjøre en fullskala test i samarbeid med IRIS. Første offshoretest satser vi på i 2008. Dersom den testen blir vellykket, vil konseptet eksplodere i hele verden, smiler Badger Explorers prosjektleder Dave Gardner til Oilinfo Weekend.

 

 

Et allsidig rør

 

Ettersom Badger enda ikke er fullt testet i de omgivelsene det faktisk skal brukes, og hovedsamarbeidspartnerne er Norske Shell, Statoil og Exxon Norge, er nå spørsmålet om produktet i hovedsak er designet for norsk havbunn?

- I prinsippet kan det brukes hvor som helst. Også i Mexicogulfen. Og jo dypere, jo bedre, egentlig. Når det gjelder HPHT-brønner, er ikke HP et problem. Når det gjelder HT, har vi satt en foreløpig varmegrense på 150 grader. Vi vil ikke gape over for mye på én gang, og tar for oss én og én problemstilling, forklarer Gardner.

 

Badger har i disse dager ansatt en SINTEF-ekspert på heltid, og det er hans oppgave å ta for seg HP-problemstillingen.

 

 

Badger-røret vil etter endt tjeneste forbli i hullet, og alt over det, er tettet igjen. Dermed er det bruk og kast.

- Boretiden er den samme som ved tradisjonell boring; omtrent 3.000 meter på to måneder, og det er klart at noe utstyr vil bli hentet opp igjen fra havbunnen. Ulempen med konseptet, er at vi ikke får noen fysiske prøver opp til overflaten. Men samtidig får vi vite om det er forekomster av hydrokarboner der med én gang, fordi hullet blir renere, og lettere å måle, forklarer Dave Gardner.

 

Statistikken er nedslående: 80% av alle brønnene som har blitt boret på norsk sokkel de siste årene, har vært tørre. Grunnet sine lave kostnader, vil derfor Badger på mange måter fungere som et mellomledd mellom seismiske undersøkelser og avansert leteboring og/eller produksjonsboring.

 

- Nå gleder vi oss til at Shell, Statoil og ExxonMobil skal kjempe om å få lov til å teste det først, smiler Gardner.

:dry:

Link to comment
Share on other sites

Badger skaffer seg eksklusive rettigheter

 

Badger Explorer melder om har lovende testresultater med sitt revolusjonerende riggløse boreverktøy for leteboring. Selskapet sikrer seg eksklusive rettigheter for en unik elektrisk boremetode.

 

 

Badger Explorer ASA i Stavanger er i full fremgang og har lovende testresultater med sitt revolusjonerende riggløse boreverktøy for leteboring som planlegges å være kommersiell i andre halvår 2008, fremgår det av en melding.

Over 30 personer er nå involvert i utvikling og testing. For ytterligere å utvide og styrke sin teknologibase, har Badger Explorer ASA i en tid ført forhandlinger med The University of Strathclyde i Glasgow i Skottland.

 

Selskapet har nå signert en avtale og dermed sikret seg globale eksklusive rettigheter til kommersiell utnyttelse av den unike elektriske boremetoden Plasma Channel Drilling. Plasmametoden utvikler gnister som pulveriserer formasjonen og er spesielt interessant da den kan bore raskt og effektivt i alle formasjoner med lav energitilførsel og uten roterende elementer.

 

Dette vil bidra til å utvide selskapets produkt og tjenestespekter som kan tilbys det globale olje og gassmarkedet og gi muligheter til store kommersielle gevinster for selskapet.

 

:wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Badger Explorer skal nå på børs. Lurer på hvor stor interessen er for å tegne seg for aksjer? Tegningsfristen går ut på torsdag 7. juni. Konseptet virker interessant, men hvordan vil aksjen gå etter børsnotering, mon tro?

 

Interesserte kan lese om selskapet her:

http://bxpl.postmann.net/default.asp

 

Prospektet ligger her:

http://bxpl.postmann.net/postmann/dbase/bi...ctus_250507.pdf

 

Jeg tror denne aksjen vil bli en lønnsom investering, men jeg er i tvil om det er lurt å tegne seg for aksjer før børsnoteringen, eller om man bør vente å se hvordan aksjen utvikler seg på børsen. Hvis vi får en korreksjon på børsen i nær fremtid, kan det kanskje være lurt å vente litt. Ofte blir jo aksjene hausset opp for mye i forkant av børsnoteringen, så det kan fort skje at aksjen blir billigere etter en stund på børsen.

 

Hva mener dere andre på forumet?

Link to comment
Share on other sites

Badger har utvilsomt et ekstremt spennende konsept.

Dersom tester skulle vise at teknologien virker sitter selskapet på en gullgruve!

 

Borekostnadene er etter hvert svært høye, men dersom man kan bore en letebrønn for 20-30% av tradisjonelle kostnader ved hjelp av Badger kan man nok se betydelig økt boreaktivitet på sikt.

Videre vil man kunne teste prospekter som ellers vill forblitt uborede pga størrelse eller risiko.

 

Ordinære rigger vil selvsagt fremdeles være et must dersom man trenger økt datainnsamling eller testing, samt for produsenter og injektorer.

 

Jeg kommer ikke til å tegne meg nå, men vurderer inngang senere når vi får en korreksjon.

Link to comment
Share on other sites

Badger Explorer skal nå på børs. Lurer på hvor stor interessen er for å tegne seg for aksjer? Tegningsfristen går ut på torsdag 7. juni. Konseptet virker interessant, men hvordan vil aksjen gå etter børsnotering, mon tro?

 

Hva mener dere andre på forumet?

 

Dette er spennende, men som alltid er det langt opp og fram, og en må huske på det 3 T,er

TING TAR TID

 

Og det lønner seg å sjekke hvem andre som blir med?

 

Jeg avventer, men vil legge aksjen inn på overvåkningslisten, som en potensiell long affere

Link to comment
Share on other sites

Ja, det er nettopp det; Ting Tar Tid.

 

En megler ringte meg for å få meg med på den institusjonelle delen av emisjonen, der nedre grense er 20.000 aksjer. Det tilsvarer kr 640-860.000 avhengig av hva prisen blir. Det synes jeg er for mye å satse på et nytt prospekt. Jeg føler meg tryggere når aksjen har vært på børsen en stund, da kan man være heldig å finne en gunstig inngang. Finner man ikke det, så er det alltids andre aksjer som har gunstig inngang.

 

Vi så hvordan det gikk med REC etter børsnotering. Den fikk en kraftig tilbakegang etter børsnotering, den gikk ned 33 %. Nedgangen var sikkert godt hjulpet av korreksjonen i markedet i mai, men en slik korreksjon kan godt komme igjen snart. Nå var kanskje REC hausset veldig før notering, men likevel....

 

Takk for innspill. Har ikke helt bestemt meg for hva jeg gjør, men skal iallefall følge med på denne aksjen.

Link to comment
Share on other sites

Artikkel fra DN.no:

 

 

160 millioner for grevling

Jubelen sto ikke akkurat taket da Badger Explorers emitterte i forbindelse med børsintroduksjonen.

 

 

TDN Finans Skriv ut

Kursintervallet i emisjonen var satt til 32-43 kroner. Kursen endte til slutt på det laveste nivået, og Badger Explorer gjennomførte en emisjon på fem millioner aksjer til kurs 32 kroner.

 

Les også:

Grevling på børs

 

I en børsmelding skrive selskapet av emisjonen ble overtegnet.

 

Sentrale aksjonærer valgte å ikke selge seg ned i transaksjonen, mens det ble opplyst i forbindelse med IPOen at de ville selge inntil 1,73 millioner aksjer.

 

Publisert: 08.06.2007 - 09:55 Oppdatert: 08.06.2007 - 09:55

Link to comment
Share on other sites

BXPL:KOMMERSIELLE OM 1,5 ÅR, INNTEKTER PÅ USD 10M/OPERASJON, 50% MRG

 

Oslo (TDN Finans): Badger Explorer, som ble notert på Oslo Axess tirsdag,

arbeider mot å være i en kommersiell fase om halvannet år. Selskapet har

utviklet en egen boreteknologi som skal kunne gi store besparelser for

oljeselskapene, og ifølge administrerende direktør Kjell Erik Drevdal kan

Badger få en omsetning på rundt 10 millioner dollar pr operasjon.

 

Det sa han under en presentasjon på Oslo Børs tirsdag.

 

Badger Explorer-enhetene borer seg ned og begraver seg selv i havbunnen, og

inneholder sensorer som skal måle og registrere vitale data. Selskapet

arbeider nå med fullskala testing av prototypen ved Rosenberg Verft. Planen

er å gjøre første offshoretesting i andre halvår 2008.

 

-Vi har en ambisiøs tidsplan, og jobber hardt for å holde denne. Men vi har

stor tro på at vi skal få til dette, sa Drevdal.

 

Selskapets inntjeningsmodell viser en EBITDA-margin på 50 prosent. Dette

støttes opp av at selskapet bruker mest mulig standardisert teknologi, og

samtidig benytter deler de ikke er i direkte konkurranse med riggselskapene

om.

 

Badger Explorer hentet inn 160 millioner kroner i en emisjon før Axess-

noteringen. Ifølge selskapet vil dette være tilstrekkelig frem til

kommersialisering hvis dagens tidsplan holder.

 

INTERESSERT I DATAANALYSE-VIRKSOMHET, SER MULIGHETER FOR NYTT SELSKAP

ET

 

Badger Explorer-enhetene inneholder sensorer for logging, som sendes til

overflaten gjennom en kombinert kraft- og signalkabel. Badger Explorer har

pr i dag ikke virksomhet innen dataanalyse, men ifølge Drevdal er dette et

området selskapet er interessert i å komme inn i.

 

I tillegg til Badger Explorer-teknologien arbeider selskapet også med en

elektrisk basert boreteknologi, Plasma Channel Drilling (PDC). Boremetoden

er rettet mot å kunne fjerne avleiringer i oljeproduksjonsrør. Det er

opprettet et eget selskap for området, Badger Plasma Technology. Selskapet

har inngått avtaler med Shell og Statoil om fullfinansiering av PCD-

prosjektet, og Badger Explorer-sjefen utelukker ikke at selskapet kan

skilles ut som eget børsnotering selskap.

 

-Kanskje står vi her en dag og ringer i bjella igjen. Dette området har en

enorm oppside, sa Drevdal.

 

Badger Explorer-aksjen handles tirsdag til 34 kroner. Emisjonskursen var 32

kroner, mens intervallet på forhånd var satt til 32-43 kroner.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nå har selskapet vært børsnotert noen dager, og det har vært svært liten omsetning i aksjen. Kjøp anbefales ikke for de som er på jakt etter raske gevinster.

 

Selv kjøpte jeg ikke aksjer i emisjonen, men har selskapet på min "watch-list".

Link to comment
Share on other sites

Enig Joe.

 

Det er alt for langt fram til evt. kommersialisering.

Den kan sikkert plukkes opp en god del billigere før den tid for de som ønsker det.

 

Foreløpig er det bare utgifter, og slik vil det være lenge.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...