Jump to content
Sign in to follow this  
tiwiboy

Annbefalte Utenlandske fond / ETFer

Recommended Posts

Siden starten av XACTBEAR.ST har fondet bare rundt 10% igjen av verdiene igjen i porteføljen (har tidligere dippet godt under dette):

 

http://finance.yahoo.com/echarts?s=XACT-BEAR.ST+Interactive#{"showArea":false,"useLogScale":true,"showLine":false,"showCandle":true,"lineType":"candle","range":"max","allowChartStacking":true}

 

OK, om du klarer å time topper og bunner i bear, så kan du kanskje klare å karve til deg en liten gevinst, med høy risiko for å gå break-even eller bli whipsawet mange ganger. Men hvordan time dette? Mulig ved å se på volumet, som virker som øker og peaker ved toppene i bear. Høy grønn volum virker bra for bear, og rød volum dårlig. Men man trader da motsatt av prinsippet "trend is your friend". Ikke akkurat lett-tjente penger. Kan ved nød fungere som hedge i korte tidsrom.

 

I tillegg kommer årlig fondsavgift på 0,80%, som spiser opp pengene dine i tillegg.

 

Klarer egentlig ikke å se noe fornuftig bruk av slike bear-fond. Er det noen som bruker disse og som klarer å tjene noe konsistent på det over tid?

 

XACTBEAR.ST tester nå seneste topper og ser grønn ut på veldig kort sikt, men som sagt, antakelig vanskelig å tjene noe konsistent på det selv om det skulle gå noe opp fra her.

Edited by FrankS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Noen som har peiling om gode ETFer og Utenlanske fond?

 

Hva med Nordnett Superfond, Aberdeen, Carnegie og SEB sine fond? :)

ingenting er bedre enn flere globale indeksfond i porteføljen, gjør det mye bedre enn aktiv forvaltet fond uansett. jeg brukte Noon Invest, de baserer seg på indeksfond og er profesjonelle

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bli medlem eller logg inn for å skrive en kommentar

Du må være medlem på forumet for å skrive innlegg

Bli medlem

Bli medlem på forumet. Det er gratis og enkelt!

Bli medlem

Logg inn

Er du allerede medlem? Logg inn her.

Logg inn
Sign in to follow this  

×