Jump to content

LO - En dinusaur og klamp rundt foten for verdiskapning??


Pirelli

Recommended Posts

Tror ikke det nytter å snakke fornuft til Gerd Liv Valla. Slik er det med alle ledere for alle organisasjoner. De arbeider kun for sine medlemmer, og hvis fornuften står i vegen for medlemmenes beste, så er ikke det noe hinder (tydligvis).

 

I grunnen latterlig å se diskusjoner mellom LO-topper og NHO-topper når det er streik. De står på sitt, og nekter å innrømme at også de kanskje kan ta litt feil. Patetisk. Skal man komme noe sted må man inngå kompromisser, og da nytter det ikke å tenke på seg selv og sine som ufeilbare.

 

Selv har jeg aldri vært fagorganisert.

Link to post
Share on other sites

Hva skjer med ett LO medlem når medlemmet mister jobben? Blir de da utmeldt av organisasjonen? Jeg har sett følgende paradoks i tidligere streiker før om åra: Raufoss leverte bildeler til blant annet tysk bilindustri, og dersom bedriften blir tatt ut i streik rammer det kunden meget hardt. Hver gang ble Raufoss tatt ut blant de første bedriftene for at det skulle ramme hardt. Nå er Raufoss avviklet, jeg skal ikke gi skylda til LO, men de har på ingen måte bidratt for å hjelpe bedriften og dermed arbeidsplassene.

 

LO bør kunne utvise større solidaritet med bedrifter som sliter enn det de har vist i slike sammenhenger.

Link to post
Share on other sites

Ulltveit-Moe, x-general for NHO er ute i mediene i dag og sier at Kverneland ansatte må jobber mer for samme lønn.

 

Det utspillet er vel som å vifte med den røde kluten foran en okse...

 

Fra dn.no: De ansatte i Kverneland mener styreformann Jens Ulltveit-Moes utspill om mer arbeid for samme lønn er urealistisk og tåpelig. LO-leder Gerd-Liv Valla mener forslaget er helt uhørt.

 

Konerntillitsvalgt Eldor Fjermestad rister på hodet.

 

- Dette er urealistisk og tåpelig.

 

Ikke aktuelt

I går var det en jevn strøm av kolleger til kontoret hans etter gårsdagens oppslag i Dagens Næringsliv.

 

- Vi er alle opptatt av hvordan vi skal få høyere lønnsomhet her. Ulltveit-Moe for å få avkastning. Vi for å sikre arbeidsplassene. Men det er ikke snakk om å jobbe mer for samme lønn, sier Fjermestad til Dagens Næringsliv.

 

-Primitivt

LO-leder mener utspillet til Ulltveit-Moe er helt uhørt.

 

- Han prøver nå gjennom en trusel å senke timelønningene: Folk skal få mer jobb for samme lønn. At en som nettopp har vært president i NHO kommer med dette... De holdningene han fremlegger nå, er ganske primitive, sier Valla.

Link to post
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...