Jump to content

Episode 269 - Tirsdag 19.04


Pirelli

Recommended Posts

  • Replies 114
  • Created
  • Last Reply

Ikke så ille allikevel :rolleyes:

 

4:11pm 04/18/05

Technology stocks close broadly higher ($COMPQ, $XCI, $SOX) By Matt Andrejczak

SAN FRANCISCO (MarketWatch) -- Technology stocks finished broadly higher Monday, inching up from recent lows. The tech-heavy Nasdaq Composite Index ($COMPQ) added 4.77 points to 1,912.92. The Amex Computer Technology Index ($XCI) edged lower by 0.03 points to 637.62. The Philadelphia Semiconductor Index ($SOX) inched up 3.21 points to 385.85. Among the tech heavyweights, Apple Computer (AAPL) and Microsoft Corp. (MSFT) rose. IBM Corp. (IBM) , Dell Inc. (DELL) , and Cisco Systems (CSCO) fell, failing to hold onto earlier session gains.

Link to comment
Share on other sites

Og dette mener de i de større husene:

 

 

Aksjestrateg Terje Nyborg i Terra Securities beholder sine aksjer fra forrige uke, men tar i tillegg inn to nye; TGS Nopec og DnB NOR.

 

Sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities hiver ut RCCL, som har falt over 16 prosent siden han anbefalte de. Nå er det Norwegian som tas inn i varmen.

 

Aksjesjef Sveinung Hartvedt kaster ut NextGenTel, som er ned over 16 prosent siden anbefalingen 14. mars. Han tar istedenfor inn Stolt-Nielsen.

 

Dermed sitter de tre aksjeekspertene tilsammen med følgende 19 aksjer.

 

Siem Offshore

Prosafe

Fast

Hydro

Orkla

Axis-Shield

TGS Nopec

DnB NOR

Smedvig

ABG Sundal

Statoil

Ocean Rig

Norwegian

Statoil

Schibsted

 

Tomra

 

PGS

Tandberg

Stolt-Nielsen

Link to comment
Share on other sites

Godmorgen,

 

Norske USA aksjer:

CNR -10,83%

FRO +3,18%

GOL -0,32%

PGS -3,08%

SNI -2,73%

STL +0,12%

STO -1,94%

 

 

OSX +1,30%

XOI +1,48%

 

---

 

Morgan Stan. ups European pharma sector, cites Medicare (FR:012057, SNY, GSK, UK:GSK, NVS, PFE, MRK) By Aude Lagorce

LONDON (MarketWatch) -- Morgan Stanley raised its view on the European pharmaceuticals sector to attractive from in line, citing Medicare, cost cutting and pipeline visibility. The broker told clients its work suggests that the Medicare Modernization Act is highly unlikely to be an industry negative and looks set to be a positive in 2006 and into 2007. In addition, Morgan Stanley said that Pfizer, Inc. (PFE) , Merck & Co, Inc. (MRK) and GlaxoSmithKline>>

Link to comment
Share on other sites

TOM: Dette er vel dagen svært mange Tomra aksjonærer har ventet på, skal bli spennende å se hva Skarholt har å "tilby".

 

CRU: Adm. Dir. Vestrum har gjort et kjøp i CRU, blir spennende se hva som skjer med denne i løpet av dagen.

 

FAST: Fast har inngått strategisk partnerskap med Siebel Systems, spennende, siden Siebel er en stor aktør på business markedet.

Link to comment
Share on other sites

Det jeg synes er merkelig med CNR er at den følge USA når USA er i minus, men når USA er i pluss så følge ikke CNR.

 

Dette har jeg sett flere ganger. Senest nå på fredag. CNR gikk opp i USA med ca 3.50%. Jeg trodde derfor at den ville følge USA og slutte med dagen igår i pluss, men ikke søren om den gjorde.

 

Vi får se hvordan den ende i dag.

Link to comment
Share on other sites

Blom (11,40) – Overreaksjon en kjøpsmulighet!

 

Blom ble sendt ned med nesten 10% i går. Vi tror markedet feilaktig grep tak i tallmaterialet selskapet sendte til Oslo Børs i går ifm. gjennomføringen av oppkjøpet av Simmons. Her ble det referert til resultater for Simmons og pro-forma regnskap for de konsoliderte virksomhetene for 2004 som var lavere enn det som ble indikert ved Q4’04 presentasjonen 17. februar. Omsetningsnivået for Simmons ble i går rapportert å være NOK 125m, mot NOK 136m indikert ved Q4’04 presentasjonen. Likeledes ble omsetningen i 2004 fra konsoliderte virksomheter rapportert til NOK 339m med et EBIT resultat på NOK 36,8m (EBIT margin: 10,88%), mot NOK 351m og EBIT resultat på NOK 48,4m (EBIT margin: 13,78%) indikert tidligere.

 

Etter samtaler med ledelsen mistenker vi markedet for ukritisk å trekke konklusjonen om at forretningsaktiviteten og marginforventningene i Blom er lavere enn tidligere antatt. Dette er direkte feil. Avviket på topplinjen skyldes bruk av mer konservative regnskapsprinsipper der fortjenesteelementet som ligger i ’work-in-progress’ er tatt ut. Dette forklarer også lavere topplinje for de konsoliderte virksomhetene. Når det gjelder den ’svekkede’ EBIT-marginen skyldes det at goodwillavskrivninger er inkludert i det siste tallsettet men ikke i de presentert ved Q4 presentasjonen. I henhold til de nye IFRS reglene vil som kjent ikke goodwillavskrivninger forekomme. Omsetnings og marginforventningene våre for 2005-2007 påvirkes derfor ikke av det som ved første øyekast kunne se ut som en nedjustering av tallene presentert ved Q4 presentasjonen!

 

Følgelig mener vi gårsdagens kraftige kursfall representerer en attraktiv kjøpsmulighet. På konservative estimater (10% organisk vekst, 20% skatt) prises Blom til godt under 10x inneværende års inntjening (9,4x og 7,0x for henholdsvis 2005 og 2006; 6,0x og 4,5x EV/EBITDA). Etter alle solemerker billig for et teknologibasert vekstselskap med en dominerende posisjon innenfor det europeiske markedet for landbasert kartoppmåling. Tar vi med den sterke bookingen gjennom første kvartal (NOK 97,8m i annonserte kontrakter), og selskapets utsikter for videre vekst innenfor den landbaserte virksomheten, samt konsolideringspotensialet innenfor den Maritime virksomheten, fremstår Blom i dag som en klokkeklar kjøpskandidat. Vi gjentar vårt 6 mnd kursmål på NOK 17 per aksje.

 

(Analytiker eier 40 000 aksjer i Blom)

 

 

BLOM INN I CAR PORTEFØLJEN!!

 

Endre Porteføljeendring

 

Imarex og Kværner falt begge ut av vår portefølje på stop loss. Vi velger å ta inn Blom, på bakgrunn av hva som står over, samt Global Geo Services som igår var høyt oppe på taperlisten og hvor utsktene til salg fra multiklient biblioteket er betydelig styrket etter annonsering av ny lisensrunde i Iran.

 

(Analytiker eier 180 000 aksjer i GGS)

Link to comment
Share on other sites

Heisan

 

Jeg nevnte for noen børsdager siden GOD og en særdeles merkelig ordredybde med voldsom mange som skal kjøpe.

 

Det går små poster oppover men hva er egentlig status. Noe bedring på sikt?

Link to comment
Share on other sites

CanArgo henter mer penger

Tirsdag 19. april 2005 kl. 10:41

Skrevet av: Arne Lunde - iMarkedet

 

Oljeselskapet hentet i fjor høst nærmere 240 millioner kroner, likevel har selskapet gjennomført en rekke miniemisjoner under sin skalte Cornell-fasilitet den siste måneden.

 

Ifølge dokumenter innsendt til de amerikanske børsmyndighetene SEC har CanArgo i perioden 221. februar til 16. april i år hentet 3,93 millioner dollar, eller omkring 25 millioner kroner i en serie med små emisjoner mot kapitalforvaltningsselskapet Cornell Capital Partners.

 

Dette til tross for at CanArgo i en kjempeemisjon, tatt selskapets størrelse i betraktning, i fjor hentet inn 37,5 millioner dollar. Emisjonen var ventet å skulle finansiere selskapets borekampanje i år.

 

Ingen av de til sammen syv miniemisjonene mot Cornell som har vært gjennomført i mars og april har blitt meldt over Oslo Børs.

 

Emisjonene har blitt gjort på kurser mellom 1,62 og nå sist 6. april på 1,09 dollar pr. aksje.

 

Rammen for fasiliteten til Cornell er på 20 millioner dollar i emisjonsproveny. Avtalen om trekk emisjonsfasiliteten ble inngått i februar i fjor, og emisjonskursene som aksjene utstedes på er basert på gjennomsnittlig kurs de siste fem handelsdagene på Oslo Børs.

Link to comment
Share on other sites

Som jeg skreiv i går. EME er en grei aksje å plukke på under 2. UFARLIG er den ikke..... :unsure:  :rolleyes:

 

Jeg ville holde meg langt unna denne. Ufarlig er et nesten for mildt uttrykk. Dette selskapet har vel levert snart 20 kvartaler med underskudd. Hvor lenge gidder man å sprøyte penger inn her og hva sier bankene? Men du har jo vist tidligere at du har nerver av stål.

Link to comment
Share on other sites

He, he. Takk for advarselen felis og Hoff@. Jeg har ganske bra kontroll på EME` likviditet. Skal bare kjapp inn og kjapp ut igjen.

 

Er ikke en aksje jeg ville ha sittet langsiktig og håper på veks nei.

Link to comment
Share on other sites

Heisan

 

Jeg nevnte for noen børsdager siden GOD og en særdeles merkelig ordredybde med voldsom mange som skal kjøpe.

 

Det går små poster oppover men hva er egentlig status. Noe bedring på sikt?

 

Holmen industris kontrollerer 81,43% av aksjenene. De ønsker å kjøpe ut resten på 60 øre. Selskapet kan bli tatt av børs når Holmen når 90%. Da er det lite trolig at man får noe mer enn 60 øre aksjen. Muligens mindre().

Hadde ikke gått inn i denne.

Link to comment
Share on other sites

Kun et par TOM innlegg på en dag som dette (les:GF og Q1)

 

Ja ja, da må vel opposisjonen være fornøyd??

Flertallet har krøpet over i TOM tråden, på tross av reglementet for forumet...

:blink:  :P  :o

 

Det er endelig glemt det nå Northern Lights. Årsaken er nok snarere at vi er så stive av skrekk for det som kommer i ettermiddag at vi har problemer med å bruke tastaturet.

Link to comment
Share on other sites

Tomra

Det blir meget spennende hva som legges frem i ettermiddag. Var i bunn og grunn mye mer optimistisk foran Q4, enn det jeg er nå. På den andre siden har Tomra ledelsen virkelig snakket ned tallene for Q1, så noe tall under consensus i dag vil virkelig gruse aksjen i morgen.

 

Oppturene som kan komme i dag er som vi alle vet

- Bedre resultater enn ventet

- Bedre guiding fra Tyskland

- Sumitomo avtale

- Utvidet avtale med Tesco

- Small-store konseptet bedre enn forventet

 

Nedturene

- Dårligere resultat enn concensus

- Sumitomo prosjektet avsluttet og ingen avtale

- Ingen nyheter å spore fra Tyskland

 

Dette blir spennende for en allerede spent Tomra aksjonær.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.


  • Lage deg en bruker i dag for alle funksjoner. Helt gratis!

    Logg inn eller lag deg en bruker

×
×
  • Create New...